Καταρχήν συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση ,,δουλειά και υποχρεώσεις .
Με κάθε ειλικρίνεια θα απαντήσω αυτό που γνωρίζω .
Ποια high ress ;υπάρχει υλικό ;
Ελάχιστα native ,κάποια δε έχουν γίνει upscale σε DSD κάποια δε τα έχουμε μετατρέψει εμείς σε pc και όσα CD player διαβάζουν αυτά τα δισκάκια παρουσιάζουν προβλήματα ανάγνωσης με αυτά τα δισκάκια αργότερα και όσα καταφέρουν να επιζήσουν λόγο καθαρά χρήσης του ιδιοκτήτη ,ψάχνονται για αλλαγή λέιζερ παίρνοντας ένα μεγάλο όχι από τις γνωστές πολυεθνικές μετά από χρόνια χρήσης λόγο έλλειψης ανταλλακτικού και ας έχουν ξοδέψει ένα κάρο λεφτά .
Στην ουσία για μένα δεν υπάρχει DSD απλά upscaling με κάποιους ολιγάριθμους που χρησιμοποιούν οι εταιρίες κατασκευής για την υλοποίηση του hardware ενός dac.
Χρειάζεται ισχυρός μηχανισμός ανάγνωσης ειδικότερα αν μιλάμε για DSD σε δισκάκι .
Απο την άλλη σε ένα απλό μηχανισμό CD player ο μηχανισμός αντέχει περισσότερο και αν παραδώσει πνεύμα...
Είναι καθαρά θέμα αντιπροσωπείας η πολιτική της εκάστοτε εταιρίας να το αντικαταστήσει ακόμη και μετά απο χρόνια .
Κάποια δε cd player της musical fidelity πανάκριβα για την εποχή τους τα χαίρονται ακόμη οι ιδιοκτήτες τους για τον απλούστατο λόγο είναι αυτό που είπα ,υπάρχει υποστήριξη .
Σήμερα που δοκίμασα το m3 διαβάζει κανονικά τα cd-r που είχα μεταφέρει κάποια δικά μου αρχεία παλιότερα .
Θεωρώ όμως αυτονόητο για το σήμερα που μιλάνε και για την διάσωση κάποιων σπάνιων αρχείων η ύπαρξη της θύρας usb η καλύτερα όχι για να υπάρχει ...ύπαρξη usb dac ακόμη και σε ένα CD player και μεταφορά αρχείων σε σκληρό δίσκο .
Εννοούσα τα άυλα.
Έχοντας στην κατοχή μου πάνω από 4000 εσχάτως αντιγραμμένα μέσω 4 Cd-recorder bit by bit,σε διάφορες μάρκες Cd-R μ ενδιέφερε μια σχεδίαση με transport ,που να τα διαβάζει όλα,ασχέτως ανακλαστικότητας,υλικού επιφάνειας κ.λ.π και φυσικά στοκαρίσματος λέιζερ.
Μέχρι τώρα έχω απογοητευτεί.
Ίσως αν βρεθούμε σε κάποια έκθεση να σου φέρω κάποια,που τα παίρνω μαζί μου και δυστυχώς βλέπω 'διορθώσεις' ακόμα και από ακριβά σύγχρονα Player.
Ένα Arcam Alpha One του 1992 ,τα καταπίνει όλα αμάσητα..Pc copier,EAC copied,με CD-Recorder επιτραπέζιο,που ξεγέλασα τον μηχανισμό βάζοντας multi speed data disc και ένα Marantz που έχει λέιζερ από στοκ.
Τα δύο μου καλά 506,20 και Linn Karik κάνουν skipping.
Επειδή έχω το ίδιο Dac που είχες (Denon),η αναπαραγωγή μέσω Foobar άυλων που μeτέτρεψα σε Flac ,μέσω EAC δεν είναι σαφώς υποδεέστερη απ τα Meridian και Linn Cd Players μου.
Ακόμα και από ένα Κινέζικο που πήρα για λίγο,