Musiland Monitor 10 US (σφαγή)

Ευελπιστώ ότι δεν θα χρειαστεί να κόψω. Θα τολμήσω να τα παραλληλίσω.

Αρχικά θα δοκιμάσω να εξαλείψω τον θόρυβο απ τα τοπικά παλμοτροφοτικά. Στο μέτρο του δυνατού.

Ολοι κλαίγονται για το ρολόι αλλά όσες προσπάθειες είδα είναι για γέλια. Σούπερ ντούπερ ταλαντωτές τοποθετημένοι >10cm μακριά και συνδεδεμένοι με απλό καλώδιο. :flipout:

Δεν ήξερα ότι γίνεται παιχνίδι στο νετ με τα ρολόγια του - αρχικά όπως το είδα αναρωτιόμουν αν υποστηρίζει 44,1 88,2 176,4 και 48 69 192 μετά είδα ότι όλα χρονίζονται κεντρικά. Να φανταστώ ότι όσοι κλαίγονται για το ρολόι θα κλαίγονται κύρια για τη σχέση του ρολογιού με το dac-chip. Καθώς (θέλω να υποθέτω) ότι ο driver θα εγγυάται μη απολεστική μετάδοση του audio stream.

Αν και βλέπω ότι ο στόχος σου είναι τελικά διπλός ;-)
Και καλύτερη αναλογική απόδοση από το dac
Αλλά και οδήγηση από το i2s…. Που προσωπικά τον θεωρώ καλύτερο στόχο.
Γιατί είμαι σίγουρος ότι dac καλύτερο από αυτό το (μικρό) κουτάκι φτιάχνεις :-)
Αλλά driver->usb->fpga->i2s δε φτιάχνει κανείς στο χωριό.

Αν το παραλληλίσεις και δουλεύει και για βολική απόσταση ακόμα καλύτερα. Αν και πραγματικά θα θελα κάποτε να δω μετρήσεις σε i2s, Νομίζω θα ήταν ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσουμε να βγάλουμε αποτελέσματα στο τι συνολικό λάθος υπάρχει κατά τη διαδρομή από το pc -> usb -> dac.
 
Αν και πραγματικά θα θελα κάποτε να δω μετρήσεις σε i2s, Νομίζω θα ήταν ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσουμε να βγάλουμε αποτελέσματα στο τι συνολικό λάθος υπάρχει κατά τη διαδρομή από το pc -> usb -> dac.

Εκεί θέλει analyser όπως και δήποτε.
 
Απάντηση: Re: Musiland Monitor 10 US (σφαγή)

χμμμ, βλέπω ένα ρολόι 24.000 και δεν ξέρω τι θα πρώτο-χρονίζει.



Καταρχάς καλή συνέχεια!
Θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να μας ενημερώσεις για τις περιπέτειες που θα έχεις με το i2s του.
Να φανταστώ ότι θα κόψεις Traces / pins ?
Όχι τίποτε άλλο αλλά θα χάσεις την φορητότητα του.
Ως μικρή συσκευή μπορεί εύκολα να κρυφτεί μέσα σε μια κατασκευή dac. Ή και δίπλα σε ένα dac με μια κοντή σύνδεση i2s.



Dino, υπάρχει περίπτωση να μπορούμε να παρατηρήσουμε το i2s και τα πιθανά σφάλματα του? Θα χρειαζόμασταν φαντάζομαι κάτι που θα έμοιαζε περισσότερο με protocol analyzer παρά με παλμογράφο.

Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση αλλά με έχει απορροφήσει η δουλειά και το καρναβάλι (και ακόμα δεν πήρα τη στολή μου....).

Στο θέμα μας :
Αν χρειάζεται να μελετήσουμε τις ηλεκτρικές προδιαγραφές των παλμών του SPDI/F (level, noise margin, slew rate, ringing, κάποιες μορφές jitter), τότε είναι απαραίτητος ένας καλός παλμογράφος (αναλογικός ή ψηφιακός), με εύρος συχνότητας (-3db) τουλάχιστον έως τη πέμπτη αρμονική του παλμού που θα μετρήσουμε. Για σήμα 192/24, το όριο είναι περίπου στα 100 MHz. Ειδικά με ψηφιακό μπορούμε να δούμε και μετρήσεις με το eye pattern. Προσοχή όμως, αν πρόκειται για ψηφιακό παλμογράφο θα πρέπει η συχνότητα δειγματοληψίας να είναι 10 φορές μεγαλύτερη από την 5η αρμονική. Δηλαδή sampling rate στο 1G samples / sec. Αυτά είναι εμπειρικοί κανόνες και προτείνονται (grosso modo) και από τους μεγάλους κατασκευαστές οργάνων μέτρησης. Επίσης χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη χρήση του probe, η ακίδα μέτρησης και η λήψη του δυναμικού αναφοράς πρέπει να έχουν τη μικρότερη δυνατή απόσταση, αλλιώς οι μετρήσεις επηρεάζονται πάρα πολύ και τα αποτελέσματα είναι παραπλανητικά. Αυτό είναι το ´συχνότερο λάθος στις μετρήσεις παλμών υψηλών συχνοτήτων ή παλμών με ταχέα μέτωπα ανόδου – καθόδου.

Αντίθετα αν μας ενδιαφέρει η σωστή ροή και η ακεραιότητα των δεδομένων τότε χρειάζεται και ένας αναλυτής πρωτοκόλλου. Υπάρχουν παλμογράφοι που έχουν και τις δύο δυνατότητες, αλλά αυτή η διευκόλυνση κοστίζει έξτρα (συνήθως έρχονται σαν options με modules). Δυστυχώς το κόστος σε μεταχειρισμένα μηχανήματα είναι μεγάλο (3000 - 7000 ευρώ για σωστά ρυθμισμένο μηχάνημα). Για καινούργιο υπολογίστε τουλάχιστον 15.000 – 25.000 ευρώ με probe και πλήρες software.

Γενικότερα νομίζω πως χρειάζεται μια μεθόδευση στα θέμα του PC – DAC. Ίσως να ήταν χρήσιμη μια κατηγορία μόνο για PC audio, με ξεχωριστές υποκατηγορίες (όπως audio pc – servers, software players – pit perfect, transmission protocols – connections, DAC – I/V filtering, κ.α).Νομίζω πως είμαστε στην αρχή ενός ριζικά διαφορετικού τρόπου μουσικής διαχείρισης και ακρόασης, που θα παραμείνει για χρόνια και έχει τεράστιο περιθώριο εξέλιξης (USB; TCP/IP; HDMI;). Αν θέλουμε να τον ακολουθήσουμε χρειάζεται διάβασμα, πειραματισμοί, έξοδα και τεκμηρίωση για την αποφυγή μύθων.
 
Ένα στοιχείο προς ενημέρωση: Μusiland's 01 jitter:

jitter.jpg


To διαβάζω καλά γύρω στα 500 ps?

Πηγή:

http://www.head-fi.org/forums/f7/usb-spdif-converters-shoot-out-emu-0404-usb-vs-musiland-monitor-01-usd-vs-teralink-x-vs-m2tech-hiface-449885/



000203FA.gif