Μυστήρια πράγματα… Περίεργο πρόβλημα ….

Diogenhs

New member
19 September 2007
26
Καλησπέρα στη παρέα.

Το set μου έχει ωε εξής: Ένας DB 7020 και δύο DB 600 σε Lan. Ο 7020 παίζει τον ρόλο του server και τα 600 των clients. Το σύστημα δούλευε άψογα για 2 χρόνια μέχρι που μετά από μια διακοπή ρεύματος χτες το βράδυ, ο 7020 σταμάτησε να δείχνει εικόνα.
Το μηχανάκι άναβε κανονικά αλλά συμπεριφερόταν λίγο παλαβά, (έτρωγε κολλήματα, δεν άλλαζε γρήγορα τα μενού κτλ.) και δεν έδειχνε κανένα κανάλι (η έτσι τουλάχιστον πίστευα στην αρχή). Με έκπληξη διαπίστωσα ότι τα δύο DB 600 παίζανε κανονικά (!), δηλαδή το cccam έπαιζε σωστά, η κάρτα μια χαρά, αλλά ο 7020 από εικόνα γιοκ.!! (Υπόψη ότι όλα τα DB παίρνουν από το ίδιο πιάτο).
Θεωρώντας λοιπόν ότι κάποιο χοντρό κόλλημα είχε φάει το Image του Pli Helenite που είχα εγκατεστημένο στον 7020 εδώ και δύο χρόνια, αποφάσισα να βάλω ένα καινούργιο image και συγκεκριμένα το Gemini 4.*.
Το image μπήκε κανονικά, το 7020 από άποψη συμπεριφοράς έστρωσε αλλά από κανάλια τίποτα. Και τότε διαπίστωσα το εξής κουλό: Όταν ο 7020 σκανάρει τον Hotbird (13Ε) πιάνει 96 παρόχους και 76 (!) μόνο υπηρεσίες.
Δηλαδή ο δέκτης παίζει κάποια κανάλια, απλά αυτά είναι ελάχιστα και για αυτό το λόγω νόμιζα ότι δεν παίζει τίποτα. Θα έλεγα ότι φταίει το πιάτο αλλά από την άλλη αν υπήρχε πρόβλημα εκεί τα δύο DB 600 θα έπρεπε να είχαν μαυρίσει και αυτά.
Υποθέτω ότι το πρόβλημα είναι μεταξύ πιάτου και 7020, δεν μπορώ όμως να το προσδιορίσω. Αν το πιάτο ή η γραμμή είχε πρόβλημα τότε λογικά δεν θα έπρεπε να βλέπω καθόλου τον Hotbird σωστά ?

Καμιά ιδέα κανείς ? :FSGSFGS4:

Ευχαριστώ

Δεν ξέρω από dreambox αλλά δύο υποθέσεις θα έκανα: tuner δέκτη ή lnb. Σίγουρα οι ειδικοί επί των ονειροκουτίων θα μπορέσουν να βοηθήσουν περισσότερο.:grinning-smiley-043

Η διάγνωση γίνεται με εις άτοπον απαγωγή. Ετσι, δοκιμάζεις αλλο lnb, αλλο δεκτη στην θέση αυτού που έχει πρόβλημα και αφού ειναι dreambox νεο ιματζ. Αν υπάρχουν και διακόπτες diseqc στο σύστημα ελέγχονται και αυτοί.
Γενικότερα πάντως το περίεργο δεν είναι...που έφαγε κόλλημα ο 7020 μετα απο 2 χρόνια, αλλά μάλλον το ότι...άργησε τόσο πολύ να εμφανίσει κάποιο κόλλημα! (αν και ο 7020 ειναι μαλλον ο σταθερότερος απο όλη την γκάμα των ντρήμποξ)

Κατ'αρχας ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις.

Μερικα στοιχεια ακομα που μπορει να βοηθησουν:

Το καλωδιο που συνδεει το DB με τη μπριζα στο τοιχο ειναι οκ οπως και το Lnb. ( Τοποθέτησα το προβληματικό DB στη θεση του 600αρι και ειχε ακριβως την ιδια συμπεριφορα).

Παρατηρησα το εξης: Οταν κανω ανιχνευση των αναμεταδοτων του HB στους 4 πρωτους βρισκει τις 76 υπηρεσιες. Στους επομενους 80+ δεν βρισκει καμια οταν ο 600αρης βρισκει πανω απο 1000 !! . Επισης σε πολλες συχνοτητες του HB δεν κανει sync και εχει υψηλο BER (υποθετω οτι ειναι οι ιδιες συχνοτητες με τις 0 υπηρεσιες).

Συνεπως το προβλημα ειναι στο ονειροκουτι.
Αλλα πρεπει να ειναι θεμα software και oxi hardware γιατι στην αντιθετη περιπτωση δεν θα επερεπε να πιανει καμια υπηρεσια.

Τι λετε;

Απάντηση: Re: Μυστήρια πράγματα… Περίεργο πρόβλημα ….

...Συνεπως το προβλημα ειναι στο ονειροκουτι.
Αλλα πρεπει να ειναι θεμα software και oxi hardware γιατι στην αντιθετη περιπτωση δεν θα επερεπε να πιανει καμια υπηρεσια.

Τι λετε;

Τα συμπτώματα που αναφέρεις οδηγούν σε προβληματικό tuner. Το συμπέρασμα για προβληματικό software δεν είναι ασφαλές καθώς ένα προβληματικό tuner δεν σημαίνει ότι γίνεται απαραίτητα "τυφλό" σε όλες τις συχνότητες.

Ένα tuner για τον 7020 δεν είναι ακριβό και αλλάζει πανεύκολα από εσένα τον ίδιο. Μπορείς να πάρεις πληροφορίες ενδεικτικά από εδώ.

Θα συμφωνήσω με τον dimfil

Εγώ στην θέση σου θα κατέβαζα το τελευταίο original image από την dream multimedia και θα το περνούσα με dreamup
Αν σου κάνει τα ίδια τότε 100% πρόκειται για πρόβλημα hardware

Καλώς ήρθες στο κλάμπ των καμμένων τσιπ LNBP21PD!!!!!!!!!

Στο επόμενο σκανάρισμα που θα κάνεις πρόσεξε να δείς αν ο 7020 δείχνει να αγνοεί της υψηλές συχνότητες (ή τις χαμηλές) και την πόλωση (οριζόντια ή κάθετη) στην οποία βρίσκει τα κανάλια που βρίσκει.

Εννοείται ότι έχεις αποκλείσει τις περιπτώσεις lnb, disecq, βύσματα με κομμένα καλώδια κτλ, κτλ πριν αρχίσεις το μοιρολόι, αμέσως μετά θα σου στείλω μια πρόσκληση για το κλαμπ...

Και εγω νομιζω οτι εχει σχεσει με τον δεκτη και οχι με το συστημα-(πιατο) αλλα νομιζω οτι πρεπει να δοκιμασεις και ενα lnb!

Το τσιπ που ελέγχει τα 13-18 volt & 22Khz έχει καεί κατά90%...όπως αναφέρει και ο φίλος mpokeRas..το υπόλοιπο 10% είναι το ίδιο το tuner.

Καλημέρα.:coffee:

Με τη βοηθεια σας το μυστηριο αρχιζει και ξεδιαλύνεται.

mpokeRas το Dreambox δειχνει να αγνοει τις υψηλες, για την πολωση δεν εχω βγαλει ακομα συμπερασμα. Το LNBP21PD που αναφέρεις τι ακριβως είναι/κανει ? Σχετίζεται με το tuner που ανεφερε ο dimfil ?

Στη περιπτωση που δεν σχετιζονται αμεσα μεταξυ τους, πως μπορω να καταλαβω ποιο απο τα δυο φταει στη περιπτωση μου ? :hmmmm2:

Ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις. -bye-

Αντε μηπως το σωσουμε το μηχανακι γιατι δεν με βλεπω να πηγαινω διακοπες αν πρεπει να αγωρασω καινουργιο

http://www.st.com/stonline/books/pdf/docs/9094.pdf

Όπως είπε ο stingg43 ελέγχει τα 13-18 volt & 22Khz. Εκεί την πατάνε οι περισσότεροι 7020 και συμβουλή μου είναι: στείλε τον στην αντιπροσωπεία, έχει-δεν έχει ακόμα εγγύηση.
Εκτός αν πιάνουν τα χέρια σου και μπορείς να το αλλάξεις από μόνος σου αφού το αγοράσεις από εδώ στην τιμή των 3.34 .

Καλά ξεμπερδέματα....