Mύτη για κολλητήρι

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,660
γιά τις ψιλοδουλίτσες έχω ένα ersa 15βατο με μιά μύτη στρογγυλεμένη γύρω στο ένα χιλιοστό.
Πρόσφατα που ήθελα να δουλέψω κάτι smd πήρα μιά πού ήταν σαν κατσαβίδι ίσιο με γύρω στο ένα χιλιοστό πλάτος.
Δούλεψα λίγο αλλά σύντομα, μέσα σε δυό εβδομάδες, η μύτη έγινε ...τί να πω.
Μάζευε κόλληση πάνω της και δεν έλεγε να φύγει.
η μύτη από κατσαβίδι έγινε σαν διχάλα, μάζευε καρβουνιά και δεν έλεγε να καθαρίσει με τίποτα στο σφουγγάρι.

Υποθέτω ότι μάλλον μου δώσανε μύτη που δεν ήταν καλή.
Θεωρητικά έμοιαζε πολύ με τη μανίσια.
Τελικά μόνο αμα πάρω μανίσια λέει?
και μόνο διαδίκτυο?

πάντως ήταν οπτικά ολόιδια.
Πως καταλαβαίνεις ότι είναι ersa πχ?

Δεν μαζεύει καρβουνιά... :flipout:

Γενικά με τις μύτες πρέπει να είμαστε προσεκτικοί...
Μετά από τη δουλειά μας και πριν βγάλουμε το κολλητήρι από τη πρίζα χρησιμοποιούμε κρέμα κόλλησης και σκουπίζουμε καλά τη μύτη με βρεγμένο σφουγγάρι (κυκλοφορούν ειδικά) για να φύγει ότι έχει κολλήσει και προσωπικά γανώνω την μύτη ξανά με καθαρή κόλληση...
Αλλιώς, κάποια στιγμή, ότι μύτη και να έχεις θα ψάχνεις να βρεις σε ποιο σημείο λιώνει το καλάι...

αυτά τα κάνω
με την άλλη μύτη δεν καταλαβαίνει τίποτα.
την δικιά του.
Με την έξτρα άστα να πάνε

Στον Κατουμά με 5-6 Ε. Εχω το 25άρι το Έρσα και η μύτη κρατάει αρκετά ανάλογα βέβαια και με τη χρήση.

γιά τις ψιλοδουλίτσες έχω ένα ersa 15βατο με μιά μύτη στρογγυλεμένη γύρω στο ένα χιλιοστό.
Πρόσφατα που ήθελα να δουλέψω κάτι smd πήρα μιά πού ήταν σαν κατσαβίδι ίσιο με γύρω στο ένα χιλιοστό πλάτος.
Δούλεψα λίγο αλλά σύντομα, μέσα σε δυό εβδομάδες, η μύτη έγινε ...τί να πω.
Μάζευε κόλληση πάνω της και δεν έλεγε να φύγει.
η μύτη από κατσαβίδι έγινε σαν διχάλα, μάζευε καρβουνιά και δεν έλεγε να καθαρίσει με τίποτα στο σφουγγάρι....

για την αντοχή της μύτης (έλλειψη θερμικού σοκ) και την εξάλειψη των υπολειμμάτων (καρβουνιάς κ.λ.π) μία καλή λύση είναι η κατάργηση του υγρού σφουγγαριού και η αντικατάστασή του από "ξηρό" καθαρισμό τύπου Hakko 599B ή παρόμοιου

hakko_599b.jpg

316583818_o.jpg