Να αναβαθμισω ενισχυτή ή πηγή???

Struggler

Senior Member
11 November 2007
606
Εχω τα Klipsch Rf-35, rc-35, rs35, rw-12 και τον Yamaha RXV1500 (χωρίς hdmi)
Player η samsung 51" plasma μέσω usb stick

Για αναβαθμίσω την ποιότητα εικόνας ή και του ήχου τι είναι καλύτερο??

1) Να σκεφτόμουνα καινούριο ενισχυτή με hdmi και λοιπά καλούδια (streaming, spotify κλπ)???

1α) και αν ναι ποιον ισάξιο του yamaha ή και καλύτερου ??

2) εναν player τύπου cambridge audio cxu ή παρεμεφερές?? με τον ιδιο ενισχυτη και συνδεση μέσω 5.1 αναλογικών???

Σε άλλη κατηγορία μου πρότειναν raspberry αλλα κοιτάω και αυτό το ενδεχόμενο (αν και λεφτα δυσκολα, αλλα ας ξέρω το καλύτερο και βλέπω) για να πάρv τον καλύτερο δυνατο εικόνα -ήχο (στερεο και 5.1) για τα ηχεία μου.

Σας ευχαριστω εκ των προτέρων

Υ.Γ. δεν το έγραψα στην άλλη συζητηση γιατί εδω νομίζω ταιριάζει καλύτερα να μην τα μπερδεύω και είμαι offtopic :2thumb22sup:

Το 1α αν σου επιτρέπουν τα οικονομικά σου ή αλλιως το 1. Μένεις σε yamaha αν είσαι ικανοποιημένος απο τον ήχο της ή αλλιως πας σε denon. Απο αναλογικές χάνεις την ισοστάθμισης(αν την εχεις τώρα δλδ).

Τώρα παιρνεις ηχο απο την τηλεόραση με optical; αν ναι τι ηχο σου δίνει; 5,1;αν αλαξεις ενισχυτή παλι τον ιδιο η ήχο δεν θα εχεις ως πηγη;Ενας νέος ενισχυτής δεν θα κοστίσει πολλαπλάσια ενός raspberry;

Για ενισχυτή θα σου πρότεινα τον Denon AVR X2300W κι ένα media player οικονομικό αφού παίζεις με στικάκια, το player το συγκεκριμένο θα σου στοιχίσει ένα κάρο λεφτά, υπάρχουν και πιο οικονομικές λύσεις αλλά σου είναι απαραίτητο; Επίσης γιατί αναλογικά τη σύνδεση αφού θα χρησιμοποιήσεις τις hdmi; Κατάλαβα κάτι λάθος; Τι μπάτζετ διαθέτεις;

Για ενισχυτή θα σου πρότεινα τον Denon AVR X2300W κι ένα media player οικονομικό αφού παίζεις με στικάκια, το player το συγκεκριμένο θα σου στοιχίσει ένα κάρο λεφτά, υπάρχουν και πιο οικονομικές λύσεις αλλά σου είναι απαραίτητο; Επίσης γιατί αναλογικά τη σύνδεση αφού θα χρησιμοποιήσεις τις hdmi; Κατάλαβα κάτι λάθος; Τι μπάτζετ διαθέτεις;

Αν κρατησω τον yamaha που δεν εχει hdmi για να παρω hd audio μπορω μονο μεσω αναλογικων, αν αλλαξ ενισχυτη που θα χει hdmi δεν υπαρχει θεμα τοτε για αναλογικες. Με ενδιαφερει και ο δικαναλος ποιοφικος ηχος για αυτο ελεγα για τον cambridge

Αν σε ενδιαφέρει το HD audio και δεν θες να αλλάξεις τον Yamaha, η μόνη λύση που μπορώ να σκεφτώ είναι ένα Oppo 103 σαν προενισχυτής και Blu-ray/USB media player και τροφοδοσία του Yamaha σου από τις αναλογικές εξόδους του