Να παω σε 4Κ??

Καλημερα παιδια η sony 40w2000 παλιωσε και σκεφτομαι να την αλλαξω, εχω δει αυτη http://www.plaisio.gr/thleoraseis/tv/46-47-intses/samsung-48-UE48HU7500.htm γιατι θελω να παω σε 4Κ αξιζει η αλλαγη ή θα την πληρωσω ακριβα και πρεπει να περιμενω?

Η συγκεκριμένη θεωρείται από τις καλύτερεες 4κ
Δες και τα σχετικά review στον ξένο ηλεκτρονικό τύπο..
Από την άλλη προετοιμάσου για μια καλή εικόνα ΕΦΟΣΟΝ έχεις πηγη που θα σου παίξει 4Κ.
Αλλιώς δεν θα πάρεις κάτι εντυπωσιακά καλύτερο. α
Το ότι είσαι προετοιμασμένος να ρίξεις τα 1700, το καταλάβαμε... :)

βέβαια, όταν θα υπάρχει υλικό και πηγή για 4κ (τουλάχιστον 2ετία το κόβω) οι τιμές θα είναι στο 1/2 - 1/3 απ όσα θα ξοδέψεις σήμερα. Με ο,τι αυτό συνεπάγεται..

Ειναι αμαρτια να παρεις τωρα 4k τηλεοραση.

Σε 3 χρονια πιθανον να ειναι καλυτερη αγορα. Αν ειχα να επιλεξω αυριο το πρωι παλι 2k θα επαιρνα.

Από ό,τι λένε τα reviews, η συγκεκριμένη είναι μία έξοχη τηλεόραση.
Υπάρχουν όμως 3 μικρο-ενστάσεις.
1) Δεν υπάρχει πολύ υλικό 4Κ και δεν φαίνεται να αυξάνεται ραγδαία άμεσα.
2) Μία 55άρα θα ήταν μάλλον προτιμότερη.
3) Του χρόνου θα βγούνε καλύτερες και φθηνότερες, λογικά πάντα μιλώντας...

Πολύ σωστά τα είπε ο Kosh! Προσωπικά θα αγοράσω οθόνη 4Κ μόνο όταν τα περισσότερα blu ray θα βγαίνουν με αυτή την ανάλυση.

Δηλαδη για να καταλαβω δεν κυκλοφορισουν .mkv αρχεια πχ οπως πριν 7-8 χρονια σε ταινιες? Γιατι αντιστοιχα ετσι δουλευα την w2000 το 2007 που δεν υπηρχε FULLHD υλικο

Καλημερα παιδια η sony 40w2000 παλιωσε και σκεφτομαι να την αλλαξω, εχω δει αυτη http://www.plaisio.gr/thleoraseis/tv/46-47-intses/samsung-48-UE48HU7500.htm γιατι θελω να παω σε 4Κ αξιζει η αλλαγη ή θα την πληρωσω ακριβα και πρεπει να περιμενω?

παρε μια fullhd καλη σειρα και αργοτερα μπορει να παρεις και oled 4k που ξερεις

Και μια συμβουλή δική μου, αν και μάλλον προσωπική πεποίθηση, μια τηλεόραση δεν προορίζεται για αλλαγή κάθε 5-8 χρόνια. Είναι ασύμφορο να δίνεις 500 - 1000 ευρώ κάθε πενταετία για να ακολουθείς την τεχνολογία, εκτός αν τα βγάζεις εύκολα ή η εικόνα είναι το μεγάλο σου πάθος. Προσωπικά παίρνω μία τηλεόραση και την αλλάζω μετά 10 έτη το λιγότερο και αν.
Το πιθανότερο είναι ότι θα πάρεις μια αισθητή βελτίωση στην ποιότητα εικόνας σε blu ray και καλά mkv, αλλά όχι συνταρακτική, αν πας σε μία σύγχρονη full hd. Νομίζω όμως ότι δεν αξίζει τα λεφτά. 4Κ χωρίς υλικό, δώρον άδωρον.

Και μια συμβουλή δική μου, αν και μάλλον προσωπική πεποίθηση, μια τηλεόραση δεν προορίζεται για αλλαγή κάθε 5-8 χρόνια. Είναι ασύμφορο να δίνεις 500 - 1000 ευρώ κάθε πενταετία για να ακολουθείς την τεχνολογία, εκτός αν τα βγάζεις εύκολα ή η εικόνα είναι το μεγάλο σου πάθος. Προσωπικά παίρνω μία τηλεόραση και την αλλάζω μετά 10 έτη το λιγότερο και αν.
Το πιθανότερο είναι ότι θα πάρεις μια αισθητή βελτίωση στην ποιότητα εικόνας σε blu ray και καλά mkv, αλλά όχι συνταρακτική, αν πας σε μία σύγχρονη full hd. Νομίζω όμως ότι δεν αξίζει τα λεφτά. 4Κ χωρίς υλικό, δώρον άδωρον.

καλα τα λες αλλα ενα παθος οπως η εικονα οπως και καθε χομπι απαιτει το μεγιστο απο εσενα οποτε ειναι και το οικονομικο

αν κανεις λιγο ακομη υπομονη μεχρι την επομενη γενια,θα εχεις καλυτερο VFM,συν το οτι πιθανον να εχουν καταληξει στις τελικες προδιαγραφες της μεταφορας 4Κ σε δισκακια και κατα συνεπεια και των εισοδων στις συσκευες.

καλα τα λες αλλα ενα παθος οπως η εικονα οπως και καθε χομπι απαιτει το μεγιστο απο εσενα οποτε ειναι και το οικονομικο

Το πρόβλημα γεννάται όταν έχεις πολλά χόμπυ κσι περιορισμένες οικονομικές / χρονικές δυνατότητες. Αν δεν θες να ανεβοκατεβαίνεις διαρκώς σαν τον σίσσυφο, καταδικασμένος στην πτώση, καλύτερα να θέσεις ένα μέτρο στην επιδίωξη του χόμπυ. Φυσικά το που θέτει κανείς το μέτρο είναι προσωπικό του ζήτημα. Αλλά μιας και ζητήθηκε συμβουλή, είπα να πω τη γνώμη μου, ακόμη κι αν δεν εισακουστεί.

Re: Απάντηση: Να παω σε 4Κ??

αν κανεις λιγο ακομη υπομονη μεχρι την επομενη γενια,θα εχεις καλυτερο VFM,συν το οτι πιθανον να εχουν καταληξει στις τελικες προδιαγραφες της μεταφορας 4Κ σε δισκακια και κατα συνεπεια και των εισοδων στις συσκευες.
συμφωνω..αργοτερα και πιο φθηνα και πιο καλα...δεν ισχυε βεβαια με τις led που απο full led τις εκαναν edge led αλλα αυτο εινια εξαιρεση

Αυτή τη στιγμή, το μόνο στο οποίο είναι καλύτερες οι τηλεοράσεις 4Κ είναι η απεικόνιση φωτογραφιών και στατικών γραφικών ανάλυσης πάνω από 2MP. Σε όλα τα άλλα (και σημαντικότερα) είναι χειρότερες...

Να αναφέρω και γω την εμπειρία μου με κάτι σχετικό περί τεχνολογίας απο το παρελθόν. Πριν 20 χρόνια περίπου ήθελα ότι καλύτερο κυκλοφορούσε τότε σχετικά με το σύστημα VHS και πήγα και επένδυσα σε κάμερα S-VHS και βίντεο S-VHS και εννοείτε με τετραπλάσια αξία εκείνη την εποχή απο το απλό συμβατό VHS σύστημα με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή και οι ταινίες σε βιντεοκασέτες που ενοικιάζαμε θα είχαν ποιότητα S-VHS Το λοιπόν για να μην κουράζω έμεινα με την χαρά μιας το μόνο που μπορούσα να δω με υψηλότερη ανάλυση ήταν αυτό που τράβαγα με την S-VHS βιντεοκάμερα και που δύσκολα έβρισκα και ανάλογες βιντεοκασέτες. Είναι ένα παράδειγμα μόνο που αναφέρω θέλοντας να πω αν δεν το δεις να έρχεται μην βιάζεσαι να το βαπτίσεις. Αν και όταν με το καλό υπάρχει υλικό εν αφθονία το ξανασυζητάμε, μέχρι τότε μακριά και αλάργα.

Να αναφέρω και γω την εμπειρία μου με κάτι σχετικό περί τεχνολογίας απο το παρελθόν. Πριν 20 χρόνια περίπου ήθελα ότι καλύτερο κυκλοφορούσε τότε σχετικά με το σύστημα VHS και πήγα και επένδυσα σε κάμερα S-VHS και βίντεο S-VHS και εννοείτε με τετραπλάσια αξία εκείνη την εποχή απο το απλό συμβατό VHS σύστημα με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή και οι ταινίες σε βιντεοκασέτες που ενοικιάζαμε θα είχαν ποιότητα S-VHS Το λοιπόν για να μην κουράζω έμεινα με την χαρά μιας το μόνο που μπορούσα να δω με υψηλότερη ανάλυση ήταν αυτό που τράβαγα με την S-VHS βιντεοκάμερα και που δύσκολα έβρισκα και ανάλογες βιντεοκασέτες. Είναι ένα παράδειγμα μόνο που αναφέρω θέλοντας να πω αν δεν το δεις να έρχεται μην βιάζεσαι να το βαπτίσεις. Αν και όταν με το καλό υπάρχει υλικό εν αφθονία το ξανασυζητάμε, μέχρι τότε μακριά και αλάργα.

ολες οι νεες τεχνολογιες ειναι ζαρια....δινουν κατι και περιμενουν την απηχηση...αυτο εξαρταται απο πολλουε παραγοντες με πρωτο την οικονομικη κατασταση καθε χωρας...εαν την αγκαλιασουν οι καταναλωτες τοτε θα προχωρησει...αλλιως στο ντουλαπι..

Στις 48" πολύ δύσκολα θα δεις διαφορά λόγω αυξημένης ανάλυσης ενώ θα πληρώσεις και τον κούκο αηδόνι (1700 για 48" είναι υπερβολικό πόσο).

Πάρε μια 48"-50" με τα μισά λεφτά και κράτα τα υπόλοιπα για να την αλλάξεις σε 3-4 χρόνια που οι τιμές θα έχουν πέσει και θα έχουν λυθεί και τα προβλήματα νεότητας (οι early adopters είναι beta testers για τις νέες τεχνολογίες).

Ναι αλλά τούτοι εδώ τώρα, έχουν φτάσει να στη προσφέρουν ημιέτοιμη την τεχνολογία, χωρίς υποστήριξη υλικού και πανάκριβα και σου λένε πάρε την και θα την εξελίξω αν με συμφέρει, με δικά σου χρήματα, για να μη χάσω τίποτα, αντίθετα να βγάλω όσα μπορώ περισσότερα και να δω μετά αν με συμφέρει να την εξελίξω και να την υποστηρίξω, ή να δω κάτι άλλο που να στα πάρω περισσότερο.
Κατά τη ταπεινή μου άποψη, πρέπει να πάψουμε να τους χρηματοδοτούμε σε ότι βγάζουν, παρά μόνο αν έχει κάτι σοβαρό καινούργιο και καλύτερο να προσφέρει εδώ και τώρα, όχι πάρε τώρα και στο μέλλον θα δεις και τα καλύτερα.... Αν δε το πράξουμε θα μας δουλεύουν συνεχώς, διότι περί δουλέματος πρόκειται, τουλάχιστον στη παρούσα φάση με το 4Κ. Άσε που πιστεύω ότι θα σταματήσουν την εξέλιξη της 4Κ και θα πάνε πολύ πιο γρήγορα στη 8Κ, όπως έγινε και με την HD ready που πήγαν πολύ γρήγορα στην Full HD. Να δω τότε τι θα κάνουν όλοι αυτοί που πήραν σήμερα 4Κ; Θα τους δουν οι εταιρείες σαν αυτούς που αγόρασαν με 15000 OLED και οι αθεόφοβοι δε πέρασε χρόνος και τις ρίξανε στα 5000.....

Και αν δεν αγοράσουν κάποιοι... πως θα ενθαρρυνθούν οι εταιρίες να προχωρήσουν την εξέλιξη;;
Κρίμα δεν είναι οι καημένες;;; :music-smiley-005:

Παιδία συμφωνώ ότι για 4Κ είναι ακόμα νωρίς αλλά δεν συμφωνώ αν θέλει κάποιος τώρα για κάποιο λόγο πρέπει να πάρει τηλεόραση να μην πάει στα 4Κ. Εγώ αγόρασα την Samsung 55'' UE55HU7500 (Θα την πάρω σε λίγες μέρες ), αφού πήγα στο κατάστημα με μια ταινία fullHD και την δοκίμασα μαζί με την Samsung UE55H8000 55",Samsung UE55H7000 55",Sony 55'' KDL-55W955BB, με τα δικά μου μάτια την καλύτερη εικόνα την είχε η UE55HU7500 άρα τα 600 που είναι η διαφορά τους και όταν η επένδυση είναι για 4-5 χρόνια η προσωπική μου άποψη είναι να πάει στα 4Κ (και πάλι το λέω αν για κάποιο λόγο πρέπει τώρα να πάρει τηλεόραση και όχι για να φύγει από την μια τεχνολογία και να πάει σε μια άλλη, διαφορετικά να μην αλλάξει καθόλου τηλεόραση και να περιμένει κανένα χρόνο), εγώ πιστεύω ότι μετά της Plasma η επόμενη σοβαρή τεχνολογία όσο αφόρα την εικόνα είναι η OLED αλλά εδώ πρέπει να περιμένουμε 3-4 χρόνια
Τώρα για την συγκεκριμένη φίλε χωρίς να είμαι ειδικός την ξεχώρισα μόνο απ την εικόνα που είδα , τα υπόλοιπα καλούδια δεν με ενδιαφέρανε, ένα άλλο πλεονέκτημα που έχει είναι Αναβάθμιση της τηλεόρασης με το Evolution Kit για να είναι πάντα συμβατή με τα μελλοντικά πρότυπα UHD χωρίς να απαιτείται η αγορά νέας τηλεόρασης.