Καταρχήν πριν θέσω το ερώτημά μου νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσους έχουν κατά καιρούς απαντήσει στις διάφορες (ίσως χαζές για τους έμπειρους) απορίες μου και να συγχαρώ όλους στο club για τις γνώσεις που προσφέρουν απλόχερα σε εμάς τους αδαείς. Να σας πω μόνο πως όταν έκανα το πρώτο μου post πριν λίγο καιρό νόμιζα πως η ένταση του ηχείου μετριέται σε watt, πως το cd και ο ενισχυτής είναι αμέτοχοι στην διαμόρφωση του ηχητικού αποτελέσματος και πολλά-πολλά ακόμα....
Στο θέμα μας τώρα...
Στήνω το πρώτο μου hi-fi. Για ηχεία διαθέτω περίπου 600- max.700 ευρώ. Μέχρι στιγμής έχω ακούσει αρκετά δαπέδου (και συνεχίζω να ψάχνω), έχω ξεχωρίσει μερικά, διαμορφώνω σιγά-σιγά άποψη και όλα καλά. Το μεσημέρι όμως που το φιλοσοφούσα το θέμα, μου πέρασε η εξής σκέψη:
Σκέφτομαι πως σε αυτά τα λεφτά μπορώ να πάρω ένα μάλλον μετριότατο ηχείο δαπέδου ενώ αντίθετα μπορώ να αγοράσω ένα εξαιρετικό ηχείο βάσης, το οποίο θα αποτελέσει μια σοβαρή επένδυση με μεγάλο χρονικό ορίζοντα (θυσιάζοντας βέβαια ένταση και μπάσο).
Από την άλλη, σκέφτομαι πως έως τώρα άκουγα μουσική από κονσερβοκούτια, άρα ό,τι κι αν πάρω η διαφορά θα είναι τεράστια με το χθες.Επομένως μήπως να πάω σε δαπέδου γιατί έτσι κι αλλιώς δεν είμαι ακόμα ικανός να εκτιμήσω πραγματικά την ποιότητα ενός εξαιρετικού ηχείου βάσης?
Τελικά:
Ο χώρος που θα μπουν είναι περίπου 27 τ.μ. , με χώρο ακρόασης τα 20.
Στο θέμα μας τώρα...
Στήνω το πρώτο μου hi-fi. Για ηχεία διαθέτω περίπου 600- max.700 ευρώ. Μέχρι στιγμής έχω ακούσει αρκετά δαπέδου (και συνεχίζω να ψάχνω), έχω ξεχωρίσει μερικά, διαμορφώνω σιγά-σιγά άποψη και όλα καλά. Το μεσημέρι όμως που το φιλοσοφούσα το θέμα, μου πέρασε η εξής σκέψη:
μήπως να πήγαινα σε ηχείο βάσης?
Από την άλλη, σκέφτομαι πως έως τώρα άκουγα μουσική από κονσερβοκούτια, άρα ό,τι κι αν πάρω η διαφορά θα είναι τεράστια με το χθες.Επομένως μήπως να πάω σε δαπέδου γιατί έτσι κι αλλιώς δεν είμαι ακόμα ικανός να εκτιμήσω πραγματικά την ποιότητα ενός εξαιρετικού ηχείου βάσης?
Τελικά:
μέτριο ηχείο δαπέδου ή πολύ καλό βάσης???
Ο χώρος που θα μπουν είναι περίπου 27 τ.μ. , με χώρο ακρόασης τα 20.