NAD 315BEE ή Pioneer A6-J

loudobic

AVClub Enthusiast
17 January 2010
952
Kallithea
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι καινούργιος στην παρέα σας.

Βρίσκομαι σε ένα μεγάλο δήλημα και χρειάζομαι την πολύτιμη έμπειρη γνώμη σας.

Θέλω να φτιάξω ένα συστηματάκι στο δωμάτιο μου (12 τμ.), θα το βάλω στο γραφέιο μου, όπου και έχω το PC, θέλω να πετάξω τα ηχεία PC, και να ακούσω επιτέλους κάπως ποιοτικά την μουσική μου!!
Μετά απο πολύ ψάξιμο κατέλειξα στους δύο παραπάνω ενισχυτές, NAD 315BEE(2x40 W) & Pioneer A6-J (2x60 W). Τους έχω βρεί και σε πολύ καλές τιμές.

Να σας δώσω την πληροφορία ακούω ποιό πολύ Dance, electronic μουσική μου αρέσει το σφικτό μπάσο.

Σκέφτομαι για ηχεία τα Mordant Short 902i ή Boston Acoustic C526 ή Roth Oli 2.

Σας παρακαλώ βοηθήστε με, δέν έχω τον χρόνο να γυρίσω τα μαγαζιά να ακούσω κάτι!!!

Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων!!

Παιδιά καμμία γνώμη?? Είναι επέιγον την Παρασκευή πρέπει να έχω αποκτήσει το σύστημα!!

Θα είμουν ευγνώμον για να με οδηγήσετε στην σωστή επιλογή!

να βρεις χρονο να ακουσεις ενα ολοκληρωμενο συστημα ο ιδιος και να κρινεις.
την εχω πατησει ο ιδιος απο παρομοια βιασυνη.
το αυτι σου ειναι ο καλυτερος κριτης.Τα πραγματα που κοιταζεις ειναι ποιοτικα εαν τα δεις μεμονομενα αλλα για το πως συνδιαζεται ηχειο με ενισχυτη ΠΡΕΠΕΙ να ακουσεις........

Δεν διαφωνώ καθόλου. Τελικά μετά απο συζητήσεις μάλλον θα πάω για τον Yamaha RX -797.

Ο λόγος που μου προτάθηκε είναι ότι μέσα στο δωμάτιο θέλω να πετύχω μία ακρόαση σφικτού μπάσου, με τη μικρότερη δυνατή ένταση. (τον θέλω ποιό πολύ για ακούσματα Dance - Electro.

Εν ολίγης ανάμεσα στο Pioneer στο τέλος θα καταλέιξω στον Yamaha.

Και ξέχασα να αναφέρω και το σημαντικότερο, θα τον συνδιάσω με τα Heco Victa 300, λόγω μεγαλύτερης διαμέτρου κώνο, και πιθανότητα καλύτερη απόκρυση στο μπάσο στο μέγεθος που ψάχνω (πάντα για ράφη!).

Εάν βοήθησα τώρα με την αναφορά του ηχείου να γεννηθούν κάποια σχόλια, και προτάσεις για τον εν λόγο δήλημα, ειναι ΚΑΛΟΔΕΧΟΛΥΜΕΝΕΣ.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ!!

μην μπλεκεσαι περισσοτεροοοο. Επειδη το τραβαει ο οργανισμος σου ομως, θα σου πω αλλο ενα βασης ακριβοτερο αλλα με 6.5αρι γουφερ. To Ηeco παραμενει value for money.

Mission m32i (~280 euro)

103811.jpg

http://www.mission.co.uk/model.php?model_id=33&range_id=5&type_id=2&sector_id=1&print=1

Είσαι μέγιστος!!!!!!!

Απλά το μόνο που με έχει σκαλώση είναι κάτι review που διαβάζω για τον Audiolab 8000se και Harman Kardon HK980. Ειδικά για τον Audiolab διαβάζω τα καλύτερα. Anyway. Επειδή ασχολήσε μαζί μου και το εκτίμω, γράψε απλά ένα όνομα απο τους 3 ενισχυτές και ΤΕΛΟΣ. Τον χτυπάω αύριο. Μαζι με τα m33 που μου είπες.

φιλε μου για τσεκαρε κανα ηχειο στις αγγελιες του site μας....εχει μερικες ενδιαφερουσες ευκαιριες στα μετρα σου....

Απάντηση: Re: NAD 315BEE ή Pioneer A6-J

Είσαι μέγιστος!!!!!!!

Απλά το μόνο που με έχει σκαλώση είναι κάτι review που διαβάζω για τον Audiolab 8000se και Harman Kardon HK980. Ειδικά για τον Audiolab διαβάζω τα καλύτερα. Anyway. Επειδή ασχολήσε μαζί μου και το εκτίμω, γράψε απλά ένα όνομα απο τους 3 ενισχυτές και ΤΕΛΟΣ. Τον χτυπάω αύριο. Μαζι με τα m33 που μου είπες.

o Αudiolab ειναι ενισχυτης για αλλα ακουσματα και αλλες συνθηκες, οχι για dance... Yamaha RX797 και Heco Victa ή Mission m32i. Τα ηχεια αυτα ειναι πανω κατω τα ιδια σε ηχο.

Τελικά η αγόρα δέν πραγματοποίηθηκε ακόμα.

Τώρα ποία είμαστε ανάμεσα στον Yamaha RX-797 (2Χ100) vs Harman Kardon H980 (2χ80).

Άκουσα κάποια ηχεία και μου άρεσαν πολύ τα Klipsch Synergy B3. Αλλά με τον Yamaha εχουμε πρόβλημα τα ηχεία είναι 85 watt. O Harman Kardon H980 είναι ΟΚ σε αυτή την περίπτωση. Σκέφτομαι να πάω να ακούσω τα Klinsch RB-61 αύριο, και έαν βρώ κάπου και τα mission m32i που μου πρότεινε ο tyler.

Έαν επιλέξω ένα απο τα δύο έχει κανείς άλλος άποψη για τουε εν λόγο ενισχυτές??

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα,άς είναι ισχυρώτερος ο ενισχυτής.Πάρε ότι σου αρέσει...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα,άς είναι ισχυρώτερος ο ενισχυτής.Πάρε ότι σου αρέσει...

@dipie, επειδη εχω Klipsch και τα εχω οδηγησει με μεγαλυτερο ενισχυτη, στην προσληψη μεγαλυτερης απο τις προδιαγραφες τους ισχυos, δεν αντιδρουν τοσο καλα. Ισως λογω υψηλης ευαισθησιας... Απλα δεν μπορεις να ανοιξεις το volume πανω απο ενα συγκεκριμμενο σημειο (κατω απο το 1/3 σε εναν 120αρη Nad που δοκιμασα) χωρις να σκληρυνει ο ηχος..

Γενικα τα Klipsch ειναι λιγο περιπτωση και ετσι πρεπει να αντιμετωπιστουν.

Last edited:
Απάντηση: Re: NAD 315BEE ή Pioneer A6-J

Τελικά η αγόρα δέν πραγματοποίηθηκε ακόμα.

Τώρα ποία είμαστε ανάμεσα στον Yamaha RX-797 (2Χ100) vs Harman Kardon H980 (2χ80).

Άκουσα κάποια ηχεία και μου άρεσαν πολύ τα Klipsch Synergy B3. Αλλά με τον Yamaha εχουμε πρόβλημα τα ηχεία είναι 85 watt. O Harman Kardon H980 είναι ΟΚ σε αυτή την περίπτωση. Σκέφτομαι να πάω να ακούσω τα Klinsch RB-61 αύριο, και έαν βρώ κάπου και τα mission m32i που μου πρότεινε ο tyler.

Έαν επιλέξω ένα απο τα δύο έχει κανείς άλλος άποψη για τουε εν λόγο ενισχυτές??

κοιτα, μπορεις να παρεις τον 797 με τα RB-61 που εχει και το bass reflex μπροστα και ειναι καλυτερο απο το Β3. Κοστος στα 350+420=770 ευρω

Ο ΗΚ980 με τα B3 ειναι στα 470+320=790 ευρω οποτε χτυπα τον πρωτο συνδιασμο με τα καλυτερα ηχεια

@dipie, επειδη εχω Klipsch και τα εχω οδηγησει με μεγαλυτερο ενισχυτη, στην προσληψη μεγαλυτερης απο τις προδιαγραφες τους ισχυos, δεν αντιδρουν τοσο καλα. Ισως λογω υψηλης ευαισθησιας... Απλα δεν μπορεις να ανοιξεις το volume πανω απο ενα συγκεκριμμενο σημειο (κατω απο το 1/3 σε εναν 120αρη Nad που δοκιμασα) χωρις να σκληρυνει ο ηχος..

Γενικα τα Klipsch ειναι λιγο περιπτωση και ετσι πρεπει να αντιμετωπιστουν.

Ok...

Ωστόσο άν του αρέσει τόσο ο ήχος τους,απλά να ξέρει,ότι μπορεί να τα επιλέξει κι ότι δεν είναι απαγορευτικό πρόβλημα ο ισχυρώτερος ενισχυτής,με την έννοια ότι θα του καούν κλπ...

Μάλιστα φίλε Tyler. Σευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες. Απλά μου αρέσει να πέρνω αυτό που θέλω για αυτό που ακούω, πολύ ηλεκτρονική μουσικη κατα κύριο λόγο σε όλα τα ήδη της, και μετά λίγο ROCK. Και νέο και παλιό, δηλαδή απο Killers μέχρι Black Sabbath και Guns N' Roses. Ακούω σχεδόν όλες τις ώρες που είμαι στο σπίτι, απλά σκέφτηκα οτι εφόσον θα το πάρω για το δωμάτιο αλλά σε κανα χρόνο μάλλον θα μεταφερθεί στο σαλόνι τελικά, θα φύγουν οι γονείς, γιαυτό και ανέβηκα σε κατηγορία!!!

Δηλαδη έιμαι ανάμεσα σε Yamaha RX-797 vs Yamaha A497 vs Harman Kardon HK 3490 vs Harman Kardon H980, μετά απο προτάσεις και ψάξιμο δικό μου.

Πραγματικά ακόμα μπερδεμένος είμαι αλλά πρέπει επιτέλους να καταλέιξω!!

797 για τα λεφτα του πολυ καλο μηχανακι, σιγουρη αγορα που δεν θα σε απογοητευσει και θα οδηγησει πολυ καλα ολα τα ηχεια στην κατηγορια τιμης