Nad C 315 BEE με ATC SCM7 ;;;

tazio

New member
14 September 2008
86
Σπίτι μου.
Προ ημερών άκουσα σε φιλικό σπίτι τον συνδιασμό Nad 315 με Epos ESL-3 (πηγή το Marantz CD5001) και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Με κόστος κάτω από τα 1000 ευρώ η μουσική που ακουγόταν μόνο ανάλογη του κόστους δεν ήταν.
Ο χώρος μου είναι παρόμοιος με τον χώρο που άκουσα αυτόν τον συνδιασμό και το ζητούμενο τώρα είναι.

Αν στη θέση των Epos μπουν τα ATC SCM7 πόσο (και αν) ποιοτικότερο αποτέλεσμα θα υπάρξει;

"Μηχανήματα" κι όχι απλά ηχεία τα ATC, θα τα καταφέρει ο 315 με αυτά ή θα τον εκθέσουν;

Η καλύτερη απάντηση σίγουρα θα έρθει μετά από δοκιμή, αλλά και κάποιες άλλες ιδέες για ηχεία θα ήταν καλοδεχούμενες για να δυσκολέψουν λίγο ακόμη το ψάξιμο.

tazio, όσο αφορά στα ATC θα έλεγα όχι... Δεν εχω ακούσει τον συνδυασμό SCM-7 με τον συγκεκριμένο NAD, ηλεκτρικά όμως δεν ταιριάζουν... Τα SCM-7 θέλουν περισσότερα watts απο αυτα του NAD για να αναδειχτούν. Πάντως μπορείς πάντα να δοκιμάσεις τον συνδυασμό, αν αυτο ειναι δυνατό, αλλα φοβάμαι οτι δεν θα ικανοποιηθείς.

Αν σκέφτεσαι να πάς στον 315 οπωσδήποτε, κοίτα για ευαίσθητο ηχείο...ή πάρε τα Epos αφου σου άρεσαν :)

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Δεν είναι μονόδρομος ο 315 ήδη συζητώντας με φίλους ακούστηκε και ο 325 (πάλι Nad) που και πιο δυνατός είναι και με μικρή διαφορά τιμής.
Το σύστημα που σκέφτομαι, όπως κατάλαβες, δε θέλω να ξεφύγει πολύ από αυτή τη κατηγορία τιμής.

Εκτός από τα ATC σκέφτομαι και τα Klipsch RB 61, KEF IQ3, Castle, B&W 685 σε αυτή τη κατηγορία τιμής και τα Klipsch RB 81, Usher X 718 στη λίγο ακριβότερη.

Ειδικά τα ATC με τα Klipsch δεν έχουν καμία απολύτως σχέση σαν φιλοσοφία...
Υποθέτω ότι απλά βλέπεις ποια ηχεία παίρνεις με τα λεφτά που διαθέτεις;

Με τα ATC πάντως θα μπεις σε μπελάδες γιατί θα σου ζητάνε ενισχυτικά ακριβότερα και δυνατότερα από την κλάση που νομίζεις ότι είναι...

Σκέφτηκες μήπως να πάρεις ένα ενεργό ζευγάρι ATC;

Αυτό ήθελα να γράψω κι εγώ.Τα 7αρια βγαίνουν και σε ενεργά...

Μην το κανεις σε καμια περιπτωση,αν θελεις καλο ηχειο και επειδη σου αρεσαν τα EPOS καλυτερα να πας σε καποιο ακριβοτερο της σειρας Μ.
Εχω ακουσει τον συνδυασμο NAD C315+EPOS ELS3 (τον ειχα σπιτι εννοω για 2 μηνες) και επαιξαν πολυ καλα αλλα οταν οδηγω τα ηχεια με Μusical Fidelity η βελτιωση ειναι ολοφανερη.

Σιγουρα βγαινουν τα 7 σε ενεργη εκδοση?

Last edited:
Απάντηση: Re: Nad C 315 BEE με ATC SCM7 ;;;

Ειδικά τα ATC με τα Klipsch δεν έχουν καμία απολύτως σχέση σαν φιλοσοφία...
Υποθέτω ότι απλά βλέπεις ποια ηχεία παίρνεις με τα λεφτά που διαθέτεις;

Το γνωρίζω (τη διαφορά ATC με Klipsch) τα θέλω αν και ήξερα από την αρχή ότι δεν θα ταιριάξει το πάντρεμα του τίτλου του θέματος. Κάνω αυτό που γράφεις στη δεύτερη παράγραφο λοιπόν και προσπαθώ να ελαττώσω τις επιλογές ώστε βγαίνοντας έξω για ψάξιμο να ελαττωθεί αυτό όσο γίνεται λιγότερο. :grandpa:

Μην το κανεις σε καμια περιπτωση,αν θελεις καλο ηχειο και επειδη σου αρεσαν τα EPOS καλυτερα να πας σε καποιο ακριβοτερο της σειρας Μ.
Εχω ακουσει τον συνδυασμο NAD C315+EPOS ELS3 (τον ειχα σπιτι εννοω για 2 μηνες) και επαιξαν πολυ καλα αλλα οταν οδηγω τα ηχεια με Μusical Fidelity η βελτιωση ειναι ολοφανερη.

Σιγουρα βγαινουν τα 7 σε ενεργη εκδοση?

Εγώ δεν το ήξερα.Ο Θέμης μας το είπε,στην τελευταία ακρόαση εκεί.

Προφανως δεν κανει λαθος αλλα στο σαιτ της εταιρειας δεν αναφερεται κατι σχετικο.

Tα 7άρια ATC είναι στην ιδια κατηγορία τιμής με τα αλλα ηχεία που ανέφερε ο φίλος; :blink:

Λάθος σύνταξη της προτάσεως :dead::o , ζητώ συγνώμη για την παρανόηση.
Στη ίδια κατηγορία τιμής (700 με 800 ευρώ, μιλώντας πάντα για τιμές καταλόγου και όχι δρόμου) με τα ATC, είναι τα Klipsch RB 81, Usher X 718 και όχι τα υπόλοιπα.

Tα 7άρια ATC είναι στην ιδια κατηγορία τιμής με τα αλλα ηχεία που ανέφερε ο φίλος; :blink:

Yup...
Γιατί; Σου μπήκαν ψίλοι στα αυτιά; :p
Αυτά τα ηχειάκια είναι να τα ακούσεις σε close field και να τραβάς τα μαλλιά σου... -bye-

Yup...
Γιατί; Σου μπήκαν ψίλοι στα αυτιά; :p
Αυτά τα ηχειάκια είναι να τα ακούσεις σε close field και να τραβάς τα μαλλιά σου... -bye-

Αμ δε! Τα μαλλια μου τα προσεχω :violent-smiley-030:
Τα ATC όμως θα τα ακούσω οπωσδήποτε...Όλα τα βάσης, μια και ειμαστε σε αναζήτηση και οι κλειστές καμπίνες είναι πάντα ευπρόσδεκτες σ' ενα μικρό χώρο.

Αμ δε! Τα μαλλια μου τα προσεχω :violent-smiley-030:
Τα ATC όμως θα τα ακούσω οπωσδήποτε...Όλα τα βάσης, μια και ειμαστε σε αναζήτηση και οι κλειστές καμπίνες είναι πάντα ευπρόσδεκτες σ' ενα μικρό χώρο.

Να δείς και τα αντίστοιχης τιμής Proac.Εχω την αίσθηση,ότι θα ταιριάξουν πιό πολύ με το ταπεραμέντο σου-bye-

Μια και βρεθήκαμε και τα λέμε -bye- και για να μην ανοίγω νέο θέμα, θέτω άλλο ένα ερώτημα.
Μεταξύ Nad 315 & 325 τι θα επιλέγατε και γιατί;
Ο χώρος που θα παίζει όλο το σύστημα είναι περίπου 15 τετραγωνικά.

Η επιπλέον ισχύς και οι βελτιώσεις στα σημεία του δεύτερου θα είναι χρήσιμα.Πάς-άν κατάλαβα καλά-για ηχεία ποιοτικά πάνω απο τον ενισχυτή αυτόν.Οσο,κατά το δυνατόν,καλύτερα "ταϊστούν" και καλύτερα θα παίξουν.

Re: Απάντηση: Re: Nad C 315 BEE με ATC SCM7 ;;;

Να δείς και τα αντίστοιχης τιμής Proac.Εχω την αίσθηση,ότι θα ταιριάξουν πιό πολύ με το ταπεραμέντο σου-bye-

Είχα ακούσει τα D28... Ξεκούραστο μου φάνηκε, χωρίς να του λείπει η ταχύτητα και πολύ ισορροπημένο. Βεβαια ειναι γυρω στα 4000 κι εγω ειμαι στα χίλια :flipout: Aπο το site τους πάντως, θελω να δω τα Response D Two.
Πάντως, εχω την εντύπωση οτι τα ηχεία που μπορείς να ζήσεις μαζί τους αρκετά, δεν σε εντυπωσιάζουν στο πρώτο άκουσμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nad C 315 BEE με ATC SCM7 ;;;

Είχα ακούσει τα D28... Ξεκούραστο μου φάνηκε, χωρίς να του λείπει η ταχύτητα και πολύ ισορροπημένο. Βεβαια ειναι γυρω στα 4000 κι εγω ειμαι στα χίλια :flipout: Aπο το site τους πάντως, θελω να δω τα Response D Two.
Πάντως, εχω την εντύπωση οτι τα ηχεία που μπορείς να ζήσεις μαζί τους αρκετά, δεν σε εντυπωσιάζουν στο πρώτο άκουσμα.

Υπάρχουν κι οι φθηνότερες σειρές(studio,tablette),που ξεκινούν κάπου γύρω στα 700.Μην τα υποτιμάς,είναι διαόλοι.
Αυτό που λές είναι ακριβούτσικο και ζητάει και πολύ καλή...παρέα(λάμπα ιδιαίτερα),για να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό.

Last edited:
Η επιπλέον ισχύς και οι βελτιώσεις στα σημεία του δεύτερου θα είναι χρήσιμα.Πάς-άν κατάλαβα καλά-για ηχεία ποιοτικά πάνω απο τον ενισχυτή αυτόν.Οσο,κατά το δυνατόν,καλύτερα "ταϊστούν" και καλύτερα θα παίξουν.

Θεωρώ ότι τα ηχεία είναι καλύτερο να βρίσκονται μια τουλάχιστον κλάση παραπάνω από τον ενισχυτή για αυτό ψάχνω κάποιον τέτοιο συνδυασμό.

Ο 315 δεν είναι πιο νέο μοντέλο από τον 325;

Υ.Γ. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nad C 315 BEE με ATC SCM7 ;;;

Υπάρχουν κι οι φθηνότερες σειρές(studio,tablette),που ξεκινούν κάπου γύρω στα 700.Μην τα υποτιμάς,είναι διαόλοι.
Αυτό που λές είναι ακριβούτσικο και ζητάει και πολύ καλή...παρέα(λάμπα ιδιαίτερα),για να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό.

Ναι, τα ειδα κι εγω...Ειναι γυρω στο διχίλιαρο τα response 2...Μια και είχες Audio Physic στο παρελθόν, πώς ηταν σε σχεση με τα Proac; Ρωτω γιατι τα Physic(Step) ειναι μαλλον στην κορυφή των προτιμήσεών μου με βάση ότι εχω ακούσει ως τώρα.