Ναι, Prodigy, αλλά ποιά απ'τις 2?

mikah

New member
6 November 2008
58
Ηράκλειο Κρήτης
http://www.ebay.com/itm/AUDIOTRAK-P...540?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c1fe2634c

http://www.ebay.com/itm/AUDIOTRAK-P...539?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c1fe2634b

Kαλησπέρα σε όλους! Θέτω την ερώτηση εδώ μιας και κλίνω περισσότερο στην PCI και εξηγούμαι:

Ναι η Cube είναι πιό εύχρηστη (μπορώ να τη χρησιμοποιήσω και σε άλλο PC) από την HD2 και με DIY τροφοδοσία παίζει πολύ καλύτερα (αλλά από ηλεκτρονικά είμαι 'ασχετος οπότε άλλη μια δυσκολία που πρέπει να ξεπεράσω).

Έπειτα έπεσα πάνω στην HD2, παίζει 24/192 (λέει), 120db (λέει), έχει οπτική έξοδο (όταν κι αν στο μέλλον αξιωθώ να φτιάξω ένα DAC της προκοπής), είναι PCI οπότε ξεχνάω την τροφοδοσία και έχει και επιλογή για αλλαγή OPAMPS. Α, είναι και στα ίδια λεφτά.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί να πάω στην Cube και όχι στην HD2?
 
Πρώτον, τι να τα κάνεις τα 24/192; Μόνο για ψυχολογικούς λόγους υφίστανται αφού βρίσκεις, σχετικά δύσκολα, τέτοια ανάλυση.

Δεύτερον, η cube έχει ποτενσιόμετρο οπότε βάζεις όλα τα ψηφιακά στο τέρμα και ρυθμίζεις ένταση μόνο από εκεί.

Τρίτον, όπως είπες η cube είναι εξωτερική και μπορείς να τη συνδέσεις και σε φορητό και σε netbook και σε nettop, δε θέλει drivers και δεν είναι εκτεθειμένη στο θόρυβο που υπάρχει στο εσωτερικό του κουτιού και μπορεί να δεχτεί καλύτερη τροφοδοσία έστω και με λίγο ψάξιμο.

Τέταρτον, και η cube έχει ψηφιακή ομοαξονική και οπτική έξοδο.

Πέμπτον, μην εμπιστεύεσαι απόλυτα τα χαρακτηριστικά γιατί πολύ συχνά αναφέρονται στο ολοκληρωμένο και τις μέγιστες δυνατότητές του και όχι στην ίδια την υλοποίηση.

Αφού είναι στα ίδια χρήματα και υπάρχουν και οι ανάλογες μαρτυρίες πως παίζει καλά, προτείνω τη cube παρότι δε την έχω ακούσει προσωπικά.
Α! και αλλάζουν και σε αυτή οι τελεστικοί.
 
για το 98% των εν δυνάμει αγοραστών της cube δεν ισχύει το ότι "παίζει καλά με εξωτερική τροφοδοσία" ή μάλλον "δεν θα τους ενοχλήσει"
 
Δεν με ενδιαφέρει το ποτενσιόμετρο, την ένταση τη ρυθμίζω από τους ενισχυτές, οι οποίοι μαζί με τα ηχεία μου δεν είναι και το πλέον αναλυτικό σύστημα για να μου φανερώσει θόρυβο από το κουτί του PC.
Απ' ότι είδα η Cube έχει ένα τελεστικό σε socket, ενώ η HD2 3 (περισσότεροι συνδιασμοί), τί σημαίνει αυτό?
Η Cube έχει dac Wolfson WM8776 ενώ η HD2 ΑΚΜ4396, τώρα πιό απ'τα 2 είναι καλύτερο δεν έχω βγάλει άκρη.
Δλδ supersonic το επιχείρημα της καλύτερης τροφοδοσίας = καλύτερος ήχος υποχωρεί (αφού το υπόλοιπο σύστημά μου δεν είναι και το καλύτερο)?
 
αν το συστημα δε λέει ξεχνας την εξ τροφοδοσια
η cube εχει μεγαλυτερη ευελιξια
 
Αν δεν θες να παίξεις καθόλου υψηλής ανάλυσης αρχεία οκ ειναι η cube.
Αν θες εστω να πας μεχρι 24/96 οπου σαφως μπορείς να βρεις σχετικά πιο ευκολα σε σχέση με 24/192 να ξέρεις οτι η cube ναι μεν παίζει 24/96 αλλά οχι 24/88.2 (πράγμα αρκετά σπαστικό για εμενα που εχω κάποια τέτοια αρχεία).
Η εξωτερική τροφοδοσία την βελτιώνει αρκετά όντως. Προσωπικά αν είχα σταθερό pc και δεν είχα και λαπτοπ μαλλον θα έπαιρνα την HD2... βεβαια μιλάω έχοντας ήδη την cube (με εξωτ. τροφοδοσια)
Επίσης η cube (χωρις εξ. τροφ.) σε λαπτοπ με όχι τόσο καλό τροφοδοτικό μπορεί να παράγει διάφορα κλικς ποπς και λοιπα ηχητικά εφε που εχουν να κάνουν με ελειπή τροφοδοσία... σε εμενα τα έκανε που κ που! Η κατασταση βελτιωνόταν δραματικά οταν την συνεδεα μεσω hub στο λαπτοπ...
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ναι, Prodigy, αλλά ποιά απ'τις 2?

Και τις 2 ε? μπόρεσες να εντοπίσεις ηχητικές διαφορές? Για ποιό λόγο προτείνεις Cube?

Δεν ειμαι καλος στις περιγραφες , ποσο μαλλον στην τεχνικη επεξηγηση των οποιων διαφορων.Ας πουμε οτι τα αυτια μου ..θυμουνται με περισσοτερη αγαπη την cube παρα την hd2 τοσο σε συνδεση (ιδιων ) ηχειων οσο και ακουστικων.Αλλα απο την αλλη ολες καλες ειναι , ακομα και αυτες που για καποιο λογο απερριψες ηδη για να φθασεις στην τελικη επιλογη.:smile: (την asus essence stx την συμπεριελαβες καθολου η φευγεις πολυ στο budget ?) και φυσικα προσωπικες προτιμησεις.To ηχητικο κατα κυριο λογο ψηφαλακι μου παραμενει :smash:
 
Last edited:
H Asus μου πέφτει λίγο ακριβή είναι η αλήθεια. Πάντως ούτε τα ποτενσιόμετρα ούτε η ευελιξία με ενδιαφέρει αφού εχω desktop και δεν το βλέπω να το παρατάω. Τώρα όπως είπα για την τροφοδοσία, να ξέρω ότι υπάρχει περίπτωση να παίξει καλύτερα και να μην μπορώ να το εκμεταλλευτώ, είναι κι αυτό ένα μειον.
Δεν έχω αποφασίσει, ακόμα ψάχνομαι κ διαβάζω ξένα forum.
 
Last edited:
Καλησπέρα, χθες παρέλαβα την HD2. Mέχρι τώρα άκουγα από την φθηνή, ταπεινή, μα τίμια UCA202. Η HD2 μου φάνηκε καλύτερη. Πιό σφιχτό και εκτεταμένο χαμηλό. Η στερεοφωνική εικόνα βελτιώθηκε αρκετά, έχει περισσότερο βάθος και τα όργανα είναι πιό ευδιάκριτα. Να πω ότι, εγώ τουλάχιστον, δέν άκουσα καμιά διαφορά όταν επέλεγα up-sampling. Μεγάλη και ακουστή διαφορά είχε όταν ήταν η ηχογράφιση ήταν καλή ακόμα και στα 48Khz. Σε κάτι remaster που έχω στα 192, πάλι μάπα ήταν, αντίθετα σε πρόσφατες ηχογραφήσεις έστω και 48, ήταν καλύτερες από remaster, είτε 96 είτε 192.
Έχω ένα προβληματάκι που ακόμα δέ λύθηκε, λέει ότι περνάει 5.1 από την οπτική αλλά δέ με καίει ιδιαίτερα.
Τέλος, για 76 ευρώ (3.80 τελωνείο) την προτείνω ανεπιφύλακτα.