Naim Stageline (προενισχυτής πικάπ) & Naim FlatCap XS (τροφοδοτικό)

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,595
Πειραιάς
Επειδή καιρό τώρα έχω αγοράσει naim ενισχυτικά με τα αντίστοιχα επιπλέον εξωτερικά τροφοδοτικά τους, είχα καιρό τώρα περιέργια για το τι εστί το naim stageline, ο προενισχυτής πικάπ που έχει η εταιρεία, το 1ο της σειράς, το οικονομικότερο, όταν το 2ο (δύο έχει μόνο) κοστίζει πάρα πολλά περισσότερα...

Το 1ο κοστίζει 350 ευρώ, όταν το 2ο έχει 2.200 ευρώ...:BDGBGDB55:

Εγώ έχω το clearaudio smartphono με τιμή στα 440 ευρώ, οπότε το να συγκρίνω αυτό με το φθηνότερο stageline, είναι οκ.

1ο βήμα ήταν λοιπόν να επικοινωνήσω με τον γνωστό-άγνωστο, τον Γιάννη Μιχαήλο από την Ορφέας Πετρούπολης για να δω αν μπορεί να μου δανείσει τον προενισχυτή σπίτι μου για δοκιμές. Δέχτηκε χωρίς 2η κουβέντα. Δανείσθηκα λοιπόν τον προενισχυτή αυτόν, ένα τροφοδοτικό με όνομα i-supply και το μεγάλο τροφοδοτικό flatcap xs.

Το μικρό τροφοδοτικό κοστίζει 130 ευρώ, το μεγάλο 790 ευρώ. Το μεγάλο τροφοδοτικό χρησιμοποιείται ως επιπλέον εξωτερικό τροφοδοτικό και για προενισχυτές της εταιρείας, όπως και στα cd της κ.α. Μπορεί μάλιστα να τροφοδοτήσει 2 ταυτόχρονα συσκευές.

Ο προενισχυτής του πικάπ (stageline) μπορεί επίσης να συνδεθεί κατευθείαν στον προενισχυτή του συστήματός μου (nac 202) και να πάρει από εκείνον και ρεύμα, όλα αυτά φυσικά με την γνωστή πατέντα της εταιρείας, όπου με ένα καλώδιο, στέλνει το σήμα, αλλά και παίρνει και ρεύμα.

Ως 1ο βήμα αναβάθμισης είναι το μικρό τροφοδοτικό, ως 2ο βήμα το μεγάλο τροφοδοτικό και συνεχίζεται με τα ακόμα μεγαλύτερα τροφοδοτικά, το hicap, το supercap κτλ.

:BDGBDGB53:

Άρχισα λοιπόν το απόγευμα νωρίς της Παρασκευής τις συγκρίσεις μεταξύ του clearaudio που έχω με μόνο το naim stageline, το οποίο ήταν μόνο συνδεδεμένο με τον προενισχυτή μου. Οι εντυπώσεις ανάμικτες...διαφορετικό άκουσμα, με το cleaudio να έχει καλύτερα πρίμα, ενώ το stageline να έχει καλύτερα δυναμικά.

Επόμενο βήμα να τροφοδοτήσω με ρεύμα με το i-supply το naim stageline και να ξανακούσω τα ίδια βινύλια. Το άκουμα σαφώς καλύτερο από πριν, αλλά οι διαφορές δεν ήταν τόσες που να πεις ότι αγοράζω το ένα σε σχέση με το άλλο...σαφώς καλύτερος έλεγχος στα μπάσα πχ τώρα με το τροφοδοτικό σε σχέση με πριν αλλά μέχρι εκεί.

Η αποκάλυψη όμως ήρθε όταν βγήκε το μικρό τροφοδοτικό και συνδέθηκε το μεγάλο τροφοδοτικό, το flatcap xs. Εκεί η σύγκριση είχε πολύ διαφορετικό αποτέλεσμα...ο συνδυασμός stageline + flatcap ήταν σαφώς καλύτερος παντού ! Είχε πια καταπληκτικά δυναμικά, μπάσο με πάρα πολύ καλό έλεγχο, γεμάτο κ "στακάτο", πρίμα γλυκά, όλα εκεί...!!

Βέβαια, το κόστος πια είχε εκτοξευθεί ψηλά...350 + 790 = 1.140 ευρώ...

Συνέχισα για 5 ώρες περίπου τα ακούσματα μεταξύ των δύο προενισχυτών με διάφορα δισκάκια και διάφορα είδη μουσικής... από ότι φαίνεται ο συνδυασμός μηχανημάτων της ίδιας εταιρείας αποφέρουν πολύ καλό αποτέλεσμα. Απλά, αυτό που μένει από τον ακροατή είναι να καταλάβει αν αυτό που ακούει του αρέσει ή όχι. Αν ναι, τότε δεν υπάρχει λόγος να μπλέκει διαφορετικές εταιρείες μεταξύ τους...αγοράζει απλά αυτά τα οποία παράγει η ίδια η εταιρεία κ "καθαρίζει".

Το πακέτο της naim δεν έχει τα πρίμα τόσο "κοντά" μου, αλλά μετά από 5 ώρες ακρόασης, κατέληξα ότι, αυτό που τελικά άκουγα ήταν καλύτερο για εμένα...οπότε δεν άντεξα...το πρωί του σαββάτου έκανα το τηλεφώνημα στον Γιάννη...του πήγα πίσω τα demo κομμάτια του κ παρέλαβα τα ολοκαίνουργια δικά μου naim stageline & flatcap xs...!! :grinning-smiley-043

Αργότερα θα βάλω και φωτογραφίες του συστήματος... -bye-

To stageline :

stageline_front_50pc.jpg

Και το flatcap xs :

flatcapxs_front_50pc.jpg
flatcapxs_rear_panel.jpg

Kαλοριζικα και καλοακουστα. Τελικα το καλο τροφοδοτικο παιζει μεγαλο ρολο εστω και αν ειναι ακριβωτερο απο το μηχανημα που τροφοδοτει.

Όχι απλά παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά τον μεγαλύτερο τελικά ρόλο...

Προσωπικά, ποτέ δεν πίστευα παλιότερα ότι, το ρεύμα σε μια συσκευή παίζει τέτοιο σημαντικό ρόλο...

Δεν ξέρω βέβαια αν παίζει τόσο ρόλο σε όλες τις εταιρείες, αλλά μάλλον παίζει.

Στην naim πάντως, αυτό που υποστηρίζει η εταιρεία, είναι 100% σωστό. Όσο περισσότερο, καλύτερο, πιο σωστό, ρεύμα τροφοδοτήσεις τις συσκευές της, τόσο καλύτερα & ποιοτικότερα θα ακούς...!!

Καλοριζικα συγγαβρε....Αμα κολλησεις το naimομικροβιο δεν φευγει με τιποτα....
Το stageline ειναι εξαιρετικο και στα λεφτα του σχεδον κελεπουρι.
Και υποστηριζει ανετα και ακριβα πλατο...

Re: Απάντηση: Naim Stageline (προενισχυτής πικάπ) & Naim FlatCap XS (τροφοδοτικό)

Όχι απλά παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά τον μεγαλύτερο τελικά ρόλο...

Προσωπικά, ποτέ δεν πίστευα παλιότερα ότι, το ρεύμα σε μια συσκευή παίζει τέτοιο σημαντικό ρόλο...

QUOTE]
Η τροφοδοσια κακα τα ψεματα ειναι το Α+Ω στα περισσοτερα πραγματα
μια σωστα υλοποιημενη τροφοδοσια δινει ρεσιταλ- μουσικης
Φαντασου και ενα πολυ καλο καλωδιο ρευματος
ΩΧ ΩΧ καλα ρε μη βαρατε

Καλοριζικο και καλα μουσικα ταξιδια

Όλες οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες με κινητό, οπότε μην αρχίσετε την γκρίνια πάλι... :BDGBGDB55:

Επίσης, το σύστημα βλέπω τώρα με τις φωτογραφίες ότι έχει επάνω του αρκετή σκόνη...:slapface:

Καταρχήν, ένα μικρό λάθος που έκανα, είναι ότι το flatcap που μου δάνεισε ο Γιάννης Μιχαήλος ήταν το flatcap 2x, ενώ τελικά αγόρασα την νεώτερη έκδοσή του το flatcap xs.

Ιδού η πρόχειρη συνδεσμολογία των δύο συσκευών, με το clearaudio smartphono να είναι παρών, έτσι ώστε να μπορώ να αλλάζω τα καλώδια διασύνδεσης εύκολα & γρήγορα :

1. στο 1ο ράφι είναι το ασημί clearaudio smartphono κ ο προενισχυτής μου naim nac 202, στο 2ο ράφι είναι ανάποδα συνδεδεμένο naim stageline και ο τελικός μου ενισχυτής naim nap 200, ενώ στο 3ο ράφι είναι αριστερά το τροφοδοτικό νο1 του προενισχυτή naim napsc, το τροφοδοτικό νο2 του προενισχυτή μου naim hicap(δεν φαίνεται) και από πάνω του το τροφοδοτικό του naim stageline, το naim flatcap 2x :

attachment.php

2. ο προενισχυτής naim stageline από κοντά :

attachment.php

3. το τροφοδοτικό naim flatcap 2x από κοντά :

attachment.php

4. μια ακόμα φωτογραφία από κοντά, που φαίνεται και το καημένο το τροφοδοτικό naim hicap :

attachment.php

Attachments

• IMG_0565.JPG
    IMG_0565.JPG
    166.7 KB · Views: 282
  • IMG_0566.JPG
    IMG_0566.JPG
    147.7 KB · Views: 277
  • IMG_0568.JPG
    IMG_0568.JPG
    120.3 KB · Views: 278
  • IMG_0569.jpg
    IMG_0569.jpg
    142.8 KB · Views: 279
Τελική μορφή του συστήματος με τα νέα-δικά μου πια naim stageline & naim flatcap xs. Το κακό είναι ότι το καλώδιο διασύνδεσης προενισχυτή naim nac 202 με το τροφοδοτικό naim flatcap xs δεν έφτανε έτσι ώστε να μπορώ να βάλω στο τελευταίο ράφι όλα τα τροφοδοτικά δίπλα-δίπλα, οπότε αναγκάστικα να βάλω το naim flatcap xs πρώτα στο ράφι με το naim hicap από πάνω του και το naim napsc στα αριστερά αυτών. Αυτό που έκανα ήταν να βάλω τα πασίγνωστα αντικραδασμικά του dipie κάτω από το naim flatcap xs, κατόπιν ένα κομμάτι φελλού πάνω από αυτό, επιπλέον κομμάτια αντικραδασμικών dipie και από πάνω το naim hicap, έτσι ώστε όσο γίνεται να απομονώσω το ένα τροφοδοτικό από το άλλο. Πάνω σε αντικραδασμικά dipie στηρίζεται και ο προενισχυτής πικάπ naim stageline. To τροφοδοτικό naim napsc είναι πάνω σε ένα κομμάτι φελλού.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• IMG_0571.JPG
    IMG_0571.JPG
    199.8 KB · Views: 274
  • IMG_0573.JPG
    IMG_0573.JPG
    110.8 KB · Views: 272
  • IMG_0577.JPG
    IMG_0577.JPG
    164 KB · Views: 272
  • IMG_0578.jpg
    IMG_0578.jpg
    155.9 KB · Views: 271
Aγαπητε Μιχαλη εχεις ακουσει ποτε τον συνδυασμο naim με audio physic;

Φίλος κολλητός μου έχει συνδυασμό naim nac 202, nap 200, hicap, napsc, dac με τα ηχεία audio physic scorpio.

Ο χώρος του είναι αρκετά μεγάλος, τετράγωνος, γύρω στα 30 - 35 τ.μ.

Για εμένα αυτά όλα μαζί συνδυάζονται πολύ καλά, αρμονικά κ αποδίδουν πιστότατα την μουσική.

Βέβαια, τα παραπάνω είναι προσωπικές εκτιμήσεις κ τοποθετήσεις. :a0210:

Η επαφή μου με την naim είναι στενή και πολυποίκιλη. Δεν είμαι εγώ κάτοχος αλλά ο κουμπάρος μου.
Λοιπόν ξεκίνησε πλάκα πλάκα με τον 250άρι τελικό και προ τον 282. Σε κάποια στιγμή ήθελε διενίσχυση και πήρε ακόμα ένα 250άρι αλλά ο 282 δεν μπορούσε οπότε πήγε στον 252. Η οικονομική διαφορά σημαντική αλλά και η ηχητική βελτίωση επίσης. Εβαλε το μεγάλο τροφοδοτικό μετά στον 252 (supercap) και η κατάσταση εκσφενδονίσθηκε. Αρχισε να κ@λοτρώγεται (πήγαιναν και τα οικονομικά καλά) και αντικαθιστά τους 250άρηδες με τους 300άρηδες μεγάλη η διαφορά και η οικονομική και η ηχητική. Κατόπιν αγοράζει τα ATC 100 τα παθητικά έκει τα πράγματα πλέον άρχισαν να σοβαρεύουν πολύ,η ηχητική ποιότητα ήταν εκπληκτική αλλά η οδήγηση προβληματική. Οπότε για τεχνικοοικονομικούς λόγους έπρεπε να ψωνίσει απο την naim,έτσι πλέον υπήρχε μόνο το ταβάνι της naim οι 500άρηδες και φυσικά ο πρό 552. 'Αλλα γούστα πλέον,η οδήγηση πολύ καλή ο ήχος εκπληκτικός,φυσικά αντικαταστάθηκε και το cds με το 555, πάλι η αλλαγή ήταν σημαντική. Επίσης αλλάζοντας και το phono και βάζοντας το high line με το supercap τα πράγματα και στα αναλογικά έγιναν εκπληκτικά.
Τα έγραψα αυτά για να σου πώ ότι στη naim (όπως και οι άλλες που έχουν ολοκληρωμένες σειρές) όσο ψηλότερα ανεβαίνεις (και τα χώνεις φυσικά, αν και με την κοστολόγησή τους έχω σημαντικές αντιρρήσεις) παίρνεις και καλίτερο αποτέλεσμα και γλυτώνεις απο τον βραχνά του να ταιριάσεις διαφορετικών κατασκευαστών μηχανήματα κσι εξισορροπείται μέχρι ένα σημείοκαι το κόστος αγοράς απο το κόστος των ανταλλαγών.
Ετσι λοιπόν μην το σκέφτεσαι όποτε σου περισσεύουν λεφτά για το hobby θα ανεβαίνεις και ένα σκαλοπάτι και μάλιστα θα το ακούς και θα το απολαμβάνεις. Αρκεί φυσικά να σου αρέσει ο ήχος της naim και απέφυγε τις επιμειξίες κατασκευαστών.
Με υγεία να τα χαίρεσαι και να τα απολαμβάνεις.!!!-bye-

Δεν μπορώ παρά να συμαφωνήσω μαζί σου 100% Βαγγέλη...!

Έχω την ίδια άποψη, αφού κάθε αναβάθμιση κ αν κάνω, το αποτέλεσμα γίνεται ακόμα καλύτερο.

Ετσι λοιπόν μην το σκέφτεσαι όποτε σου περισσεύουν λεφτά για το hobby θα ανεβαίνεις και ένα σκαλοπάτι και μάλιστα θα το ακούς και θα το απολαμβάνεις. Αρκεί φυσικά να σου αρέσει ο ήχος της naim και απέφυγε τις επιμειξίες κατασκευαστών.
Με υγεία να τα χαίρεσαι και να τα απολαμβάνεις.!!!-bye-
Τα naim διατηρούν ένα βασικό ηχητικό χαρακτήρα σε όλες τις κατηγορίες και το πιο φθηνό να αγοράσεις η ηχητική υπογραφή της naim θα είναι εκεί.

Από την στιγμή που άκουσα naim για μένα δεν υπάρχουν άλλοι κατασκευαστές. Ότι σύστημα και να έχω ακούσει από τότε και μετά μου φαίνεται βαρετό και χωρίς λόγο ύπαρξης (ακόμα και τα πολύ ακριβά).

Έχοντας ακούσει αρκετές ώρες βινύλιο με τον νέο μου συνδυασμό, ήδη αισθάνομαι ότι έχω εξαντλήσει τα όρια του πλατό μου και της κεφαλής μου...αίσθηση που δεν είχα με το προηγούμενο προενισχυτικό πικάπ. Μάλλον, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, το τροφοδοτικό flatcap xs φαίνεται να εξαντλεί, ή τέλος πάντων, να φτάνει πολύ κοντά στα όρια του το προενισχυτικό του πικάπ, το οποίο θυμίζω ότι είναι το 'μικρό' της εταιρείας. Δεν θέλω, από τώρα..., να φανταστώ τι μπορεί να κάνει το μεγάλο μοντέλο της naim κ φυσικά, που μπορεί να φτάσει βάζοντας του την ανάλογη τροφοδοσία. :BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Naim Stageline (προενισχυτής πικάπ) & Naim FlatCap XS (τροφοδοτικό)

Μάλλον, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, το τροφοδοτικό flatcap xs φαίνεται να εξαντλεί, ή τέλος πάντων, να φτάνει πολύ κοντά στα όρια του το προενισχυτικό του πικάπ
μπορείς να δοκιμάσεις hicap στο phono και τροφοδοσία του 202 από τον 200