NAS αγορά

psta

New member
9 September 2011
41
Σκεφτομαι να αγορασω ενα ΝΑS που θα συνδεεται και με την smart TV (samsung 55 6500). Ειμαι μεταξυ 2 επιλογων: Synology DS414 και Synology DS415play (to DS415 παει ψηλα σε τιμη οποτε μιλαω για το play). Κανενα σχολειο απο καποιον που εχει καποιο απο αυτα? Και ποια ειναι η διαφορα του 414 απο 415play?

Τα παραπάνω έχουν μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ

Ναι μεν, αλλά σε πραγματική ταχύτητα οι διαφορές είναι πολύ μικρές. Το DS215j πιάνει κάπου 80-90mb/sec μεταφορά 90Χ8=720mbit. Άντε να πιάνουν και 128mb/sec (1gigabit σύνδεση) μεταφορά αυτά και να τερματίζουν την σύνδεση. Στην πράξη δηλαδή δεν έχουν μεγάλη διαφορά, ενώ σε χρήματα είναι πολύ πιο ακριβά.

Εγώ προτείνω το DS215j (Το οποίο αγόρασα και εγώ πριν λίγες μέρες μετά από πολύ ψάξιμο) :a0210:

Δεν μιλάω για ταχύτητα σε μεταφορά δεδομένων. Υπολογιστική ισχύ. Επεξεργαστή.

Ναι, το κατάλαβα. Τι να την κάνεις την παραπάνω επεξεργαστική ισχύ στο NAS; Η ταχύτητα μεταφορεάς δεδομένων μετράει μόνο...

Η μόνη άλλη χρήση είναι αν μιλάμε για NAS που κάνει transcoding ταινίες που και αυτό πλέον άχρηστο το βρίσκω, μιάς και οι tv και τα media player Πλεον παίζουν (σχεδόν) τα πάντα.

Δεν παίζουν τα πάντα. Επίσης το Nas μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν web server.
Ο καθένας κρίνει τις ανάγκες του

Απάντηση: Re: NAS αγορά

Ναι, το κατάλαβα. Τι να την κάνεις την παραπάνω επεξεργαστική ισχύ στο NAS; Η ταχύτητα μεταφορεάς δεδομένων μετράει μόνο...

Κι όμως εγώ άλλα έχω δει ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. Τρία NAS έχω αλλάξει (5απλό, 8απλό, 10απλό) κι από την ίδια εταιρεία μάλιστα (Qnap) .
Οσο ταχύτερος ο επεξεργαστής τόσο μεγαλύτερη ήταν και η ταχύτητα μεταφοράς.

Ιδια καλώδια, ίδια switches, ίδιο raid 5 , ίδιοι σκληροί (7200 καρφωτοί non variable) .

Ισως είναι κάτι που ΚΑΜΙΑ εταιρεία δεν θα το παραδεχτεί ευθέως για τον απλούστατο λόγο για να πουλάνε και τα μικρά μοντέλα.

Αυτο εξηγει και παραπανω ο mitsarasss.
Οτι η cpu ειναι περισσοτερο για την μεταφορα αρχειων και ο συγκεκριμενος πιανει 80-90 MB (720Μbit), οποτε δεν αξιζουν τα λεφτα αν ειναι να κερδισει 20MB μονο.

Ο DS215j έχει τον transmission για torrent;

Re: Απάντηση: NAS αγορά

Αυτο εξηγει και παραπανω ο mitsarasss.
Οτι η cpu ειναι περισσοτερο για την μεταφορα αρχειων και ο συγκεκριμενος πιανει 80-90 MB (720Μbit), οποτε δεν αξιζουν τα λεφτα αν ειναι να κερδισει 20MB μονο.

Ο DS215j έχει τον transmission για torrent;

Ναι, το transmission έχει.

Δεν παίζουν τα πάντα. Επίσης το Nas μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν web server.
Ο καθένας κρίνει τις ανάγκες του

Και για web server να το χρησιμοποιήσεις θα τερματίζει η ταχύτητα της σύνδεσης σου πρώτα (ας πούμε ότι έχεις 24mbit upload... αυτά αντιστοιχούν σε 3MB/sec). Όποιο από τα 2 NAS και να έχεις θα τερματίσουν στα 3MB/sec. Οπότε άχρηστη είναι και εκεί η ταχύτητα.

Re: Απάντηση: NAS αγορά

θελω να αγορασω και εγω ενα nas,εχω διαβασει τα θεματα το ζητημα ειναι οτι το budget μου ειναι μεχρι 100,00 αντε μεχρι 150,00 ευρω το πολυ. ποιο θα μου προτεινατε? εχω δει το ZYXEL NSA325V2 2-BAY POWER PLUS MEDIA και μου φαινετε καλο..Επισης υπαρχει και η εναλακτικη να φτιαξω ενα με ενα παλιο pc που εχω. το ζητημα ειναι ποσο δυσκολο ειναι να το σεταρω και τι καταναλωσεις θα εχω. τι θα προτεινατε?

Εχω το zyxel nsa 325 v2 εδω και 6 μηνες περίπου και πιστεύω οτι αξίζει με το παραπανω τα λιγα χρηματα που κοστιζει.