Nas και gigabit δίκτυο

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Μέχρι ποσά mb/sec μπορει να κάνει stream ένα gigabit δίκτυο;

Χθες πήγα να παρακολουθήσω το tree of life (bluray rip) απο το Synology 1511+ μέσω του gigabit δικτύου που έχω και είχε σπασιματα..το dune έδειχνε average bitrate 46mb και max 54mb.

Είναι θέμα δυνατοτήτων nas, το όριο mb/sec του δικτύου gigabit, smb/nfs τι απο όλα;
Φυσικά όταν μετέφερα την ταινία σε σκληρό και την συνδεσα απευθειας στο dune με esata το έπαιξε κανονικά χωρίς σπασιματα.

To dune μου παιζει αψογα απο το synology 207+ .Και το dune δεν ειναι gigabit.
Απο τις επιλογες του dune ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ το gigabit (και τις παρεμφερεις επιλογες, δεν θυμαμαι ακριβως την ονομασια, αλλα βαλτο στο off, θα σου παιξει πολυ καλυτερα).
Θεωρητικα με 5 mb/sec δεν εχεις προβλημα.

To dune μου παιζει αψογα απο το synology 207+ .Και το dune δεν ειναι gigabit.
Απο τις επιλογες του dune ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ το gigabit (και τις παρεμφερεις επιλογες, δεν θυμαμαι ακριβως την ονομασια, αλλα βαλτο στο off, θα σου παιξει πολυ καλυτερα).
Θεωρητικα με 5 mb/sec δεν εχεις προβλημα.
Όχι 5 αλλα 54mb/sec.
Είναι απενεργοποιημενο το gigabit στο dune.

Θα δοκιμάσω να μεταφέρω την ταινία σε υπολογιστή και την αναπαραγω μέσω δικτύου για να αποκλεισω το ότι φταίει το nas.

Last edited:
και το synology 207+ ειναι με παλιο επεξεργαστη κιολας και μου δινει σε smb read ~35mb/s , write 17mb/sec.
Κατι αλλο σου φταιει ισως.

Ίσως το ότι είναι γεμάτο και έχει μόνο 6gb free space;
Πάντως για μεταφορά αρχείων απο το nas στο pc έχω δει μέχρι 100mb/sec.
Τώρα οπότε πάω να κάνω copy/paste πιάνω πολυ λιγότερα, κάθε φορά διαφορετικές τιμές.

Last edited:
Μισό λεπτάκι, οι ταχύτητες που λετε είναι ΜΒ(yte)/sec ή mb(it)/sec ?
Ta bitrare τα αναφέρουν σε mbit/sec...

Σε gigabit βλέπω 75+ MB/sec σπίτι μου, το HiMedia600A (και καλά gigabit) πάει μέχρι 13ΜΒ/sec... Δηλαδή θα μπορούσε (θεωρητικά) να streamάρει και ταινία με bitrate 100mbit...

Re: Απάντηση: Nas και gigabit δίκτυο

Μισό λεπτάκι, οι ταχύτητες που λετε είναι ΜΒ(yte)/sec ή mb(it)/sec ?
Ta bitrare τα αναφέρουν σε mbit/sec...

Σε gigabit βλέπω 75+ MB/sec σπίτι μου, το HiMedia600A (και καλά gigabit) πάει μέχρι 13ΜΒ/sec... Δηλαδή θα μπορούσε (θεωρητικά) να streamάρει και ταινία με bitrate 100mbit...
Θα διευκρίνησω την επισήμανση σου και θα επανέλθω μόλις πάω σπίτι και δω τι ακριβώς γράφει.

Μόλις τώρα Είδα ότι έχω 69gb ελεύθερα στο nas και όχι 6gb που είχα γράψει πριν.

Last edited:
και το synology 207+ ειναι με παλιο επεξεργαστη κιολας και μου δινει σε smb read ~35mb/s , write 17mb/sec.
Κατι αλλο σου φταιει ισως.
offtopic
αυτα ειχα και εγω....χαιρομαι ολα καλα λοιπον ετσι? με τα τορρεντς ολα καλά αν ειναι μεγαλα αρχεια 4gbplus......?

Το GigabitE επιτρέπει μέχρι 125Mbyte/sec (ονομαστική τιμή, πρακτικά αρκετά παρακάτω) και άρα καλύπτει κάθε ανάγκη για streaming. Το Fast Ethernet φτάνει θεωρητικά έως τα 12,5Mbyte/sec αλλά πρακτικά και με 8-9Mbyte/sec θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Το BD απαιτεί συνήθως 40Mbit/sec άρα ένα συνεχόμενο 5άρι Mbyte/sec. Συνεπώς ένα σχετικά "ήρεμο" fast ethernet θα μας καλύψει. Αν το δίκτυό μας, είναι λίγο ανήσυχο (NAS torrent client, άλλη δικτυακή κίνηση κλπ ) τότε ίσως κάποιο υψηλού bitrate αρχείο (BD rip) που αναπαράγεται δικτυακά, να κομπιάσει μερικές φορές.