NAS ΚΑΙ WIFI ACCESS POINT ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ;;;

georho32

Senior Member
2 January 2012
621
Καλημέρα σας!!Σε λίγες μέρες θα μετακομήσω σε διώροφορο σπιτι,όπου στο 2ο όροφο θα ειναι το router (zte h108n) και θα τραβήξω καλώδιο στο κάτω οροφο.Επειδή ψάχνομε για αγορα nas και να καλυψω το κατω οροφο με wifi (λογο ipad) , αν επαιρνα http://www.synology.com/en-global/products/overview/DS213air θα κάνει και 2 σωστα;Επισης τι καλώδιο μου προτείνετε για καλύτερη ταχύτητα;Σας ευχαρηστω!!!

Η χρήση του nas θα ειναι για αποθήκευση μουσικης ταινιες , για κατεβασμα torrents και θα κάτσει διπλα στη samsung d6100.Επίσης εχω ενα imac (στο 2ο οροφο) οπου θέλω να κρατάει back up και ενα παλιό laptop δίπλα στην tv με xbmc openelec μονο για τα ποδοσφαιρα.

Καλημέρα σας!!Σε λίγες μέρες θα μετακομήσω σε διώροφορο σπιτι,όπου στο 2ο όροφο θα ειναι το router (zte h108n) και θα τραβήξω καλώδιο στο κάτω οροφο.Επειδή ψάχνομε για αγορα nas και να καλυψω το κατω οροφο με wifi (λογο ipad) , αν επαιρνα http://www.synology.com/en-global/products/overview/DS213air θα κάνει και 2 σωστα;Επισης τι καλώδιο μου προτείνετε για καλύτερη ταχύτητα;Σας ευχαρηστω!!!

Απλο καλωδιο cat5e και εισαι μια χαρα

Η χρήση του nas θα ειναι για αποθήκευση μουσικης ταινιες , για κατεβασμα torrents και θα κάτσει διπλα στη samsung d6100.Επίσης εχω ενα imac (στο 2ο οροφο) οπου θέλω να κρατάει back up και ενα παλιό laptop δίπλα στην tv με xbmc openelec μονο για τα ποδοσφαιρα.

http://www.synology.com/en-us/support/tutorials/481

εισαι οκ και για το backup. Γενικα σαν εναρκτηριο NAS δυσκολα θα το μετανιωσεις. Δες και το 214play, σε περιπτωση που σε ενδιαφερει realtime transcoding για να βλεπεις τα βιντεο σου εκτος σπιτιου. Ακριβουτσικο μεν, αλλα θα το κανεις να δουλεψει ευκολα και γρηγορα χωρις μπλεξιμο.

σε ευχαρηστώ για τις απαντήσεις σου αλλα εχω αλλες δυο ερωτήσεις!!! βλεπω οτι σε ολους έχει το σήμα για dlna certified έκτος απο το air.δεν το υποστηρίζει;θα μπορω να τον κουμπόσω με το usb στην tv και να το βλεπει σαν εξωτερικό;

σε ευχαρηστώ για τις απαντήσεις σου αλλα εχω αλλες δυο ερωτήσεις!!! βλεπω οτι σε ολους έχει το σήμα για dlna certified έκτος απο το air.δεν το υποστηρίζει;θα μπορω να τον κουμπόσω με το usb στην tv και να το βλεπει σαν εξωτερικό;

Δυσκολο μου φαινεται ολες οι αλλες συσκευες της synology να εχουν dlna και το air να μην εχει. Αλλα αν ψαχνεις εξωτερικο σκληρο να κουμπωσεις στην τηλεοραση σου, τοτε υπαρχουν λυσεις πολυ πολυ φτηνοτερες. Αυτο το αγοραζεις με την λογικη να το συνδεσεις πανω σε modem/router/switch, να κανεις το ιδιο και με την τηλεοραση και οι δυο συσκευες να επικοινωνουν μεσω δικτυου. Για θεματα smart tv δεν ξερω να απαντησω παρα μονο παρα πολυ γενικα, γιατι α) δεν εχω, β) δεν με πολυενδιαφερει να αποκτησω. Αν παντως η tv σου εχει plex client (που απο μια γρηγορη αναζητηση ειδα οτι εχει) τοτε βαζεις plex server στο nas σου και εχεις ενα πολυ ωραιο περιβαλλον να επιλεξεις και να παιξεις ταινιες.

Βασικά ρωτάω γιατί θέλω να παίξω και 3d ταινίες γενικά και μεγάλα αρχεία.οσο για το plex το έχω στην tv απλά κάπου διάβασα οτι θέμα με τους υπότιτλους εξωτερικούς.αν δεν υπάρχει πρόβλημα σε αυτά τα 2 τότε είμαστε Οκ.