Navigon 3300 max , ...την γνώμη σας !

Didimos GR

Senior Member
16 May 2009
661
Δράμα-Καβάλα
Έχει να πει κάποιος κάτι αρνητικό , μήπως πάω να κάνω μαλ@κ... που μάλλον θα το αγοράσω ;
Νομίζω πως έχει καλή τιμή , καλά τεχνικά χαρακτηριστικά και έχει και χάρτες της ανατολικής Ευρώπης που θέλω.
Μια γνώμη σας παρακαλώ... :chinscratch:
1346946.JPG

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netboo...PNA-4-3-Map-Greece-East-Europe-1514301010.htm

http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd...2965424AC&pa=9A3F5FBB6B9E054B9692623C69E7BC0A

Έχω το 2100 με χάρτες Ευρώπης και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Οπότε αυτό που είναι και πιο καινούριο μοντέλο θα σε αφήσει ικανοποιημένο λογικά.
Στην επαρχία ακόμα οι χάρτες θέλουν κάποια βελτίωση, αλλά στις βασικές πόλεις της Ελλάδας θα είσαι μια χαρά.

Δες και εδώ: www.navimania.gr Θα βρεις πολλές πληροφορίες για gps.
Και δες και το TomTom XL IQ Europe. Στην ίδια κατηγορία, ίδια χρήματα, ~200ευρώ, και χάρτες Ευρώπης.

Αυτά τα 2 είναι τα καλύτερα μοντέλα στην κατηγορία τιμής τους για μένα.

Εχω το 7210 που το αναβαθμισα σε 7310 και ειμαι πολύ ευχαριστημένος

Προφανώς και έχει φωνητικές οδηγίες..!

"Σε 100 μέτρα στρίψτε δεξιά" , "Στρίψτε ελαφρώς αριστερά", κ.α. πολλά.

εγώ έχω το 2100 (μου το είχαν συστήσει τα παιδιά από εδώ και δεν έκαναν λάθος) με τους χάρτες Ελλάδας, Ευρώπης, Κύπρου.

Στην Ευρώπη (τουλάχιστον σε χώρες που εχει αναλυτικούς χάρτες) δεν έχεις κανένα πρόβλημα, το αντίθετο θα έλεγα, είναι πολύ καλό. Πρόσεξε μόνο για Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία οι εκδόσεις του 2009 είναι πολύ βελτιωμένες σε σχέση με το 2008.

Στην Ελλάδα και ειδικότερα στη βόρειο Ελλάδα, δεν είναι τόσο καλά τα πράγματα. Παραδόξως αργεί, κάτι που δεν το παρατηρώ στο εξωτερικό, ειδικά μέσα στα στενά με 7όροφες κι 8όροφες πολυκατοικίες. Πολλές φορές έχει ανάποδα τη φορά κάποιων δρόμων και δεν είναι πρόσφατες οι αλλαγές κατεύθυνσης (από προσωπική εμπειρία). Όμως το μεγαλύτερο ζόρι μου είναι ότι πρέπει να δώσεις το δήμο πρώτα (το σωστό δήμο) κι όχι την πόλη γι ανα δεις μετά τον προορισμό σου. Κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο. Π.χ. πόσοι ξέρουν το Πολύδροσο σε ποιό δήμο ανήκει; Ή ότι ο δρόμος τάδε μετά το 150 νούμερο ανήκει στο δήμο δείνα κι όχι στον τάδε; Κάτι τέτοια προβληματάκια τα έχει.... και θα συνεχίσει να τα έχει.

Επίσης η βεντούζα του δεν είναι τόσο καλή σαν του destinator. Συγκεκριμένα με 6 μήνες από την αγορά του, πλέον πέφτει συχνά. Και φαντάσου να βρεθείς σε μέρος που δεν έχει να σταματήσεις πουθενά (π.χ. αυτοκινητόδρομο νύχτα) κι εσύ να πέσεις στα αλάρμ για να βρεις στο πάπτωμα του αυτοκινήτου τη συσκευή σου.

Είμαι αυστηρός το ξέρω, αλλά για μένα είναι σημαντικό εργαλείο, δεν το θέλω ως ένα ακόμη γκάτζετ.

εγώ έχω το 2100 (μου το είχαν συστήσει τα παιδιά από εδώ και δεν έκαναν λάθος) με τους χάρτες Ελλάδας, Ευρώπης, Κύπρου.

Στην Ευρώπη (τουλάχιστον σε χώρες που εχει αναλυτικούς χάρτες) δεν έχεις κανένα πρόβλημα, το αντίθετο θα έλεγα, είναι πολύ καλό. Πρόσεξε μόνο για Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία οι εκδόσεις του 2009 είναι πολύ βελτιωμένες σε σχέση με το 2008.

Στην Ελλάδα και ειδικότερα στη βόρειο Ελλάδα, δεν είναι τόσο καλά τα πράγματα. Παραδόξως αργεί, κάτι που δεν το παρατηρώ στο εξωτερικό, ειδικά μέσα στα στενά με 7όροφες κι 8όροφες πολυκατοικίες. Πολλές φορές έχει ανάποδα τη φορά κάποιων δρόμων και δεν είναι πρόσφατες οι αλλαγές κατεύθυνσης (από προσωπική εμπειρία). Όμως το μεγαλύτερο ζόρι μου είναι ότι πρέπει να δώσεις το δήμο πρώτα (το σωστό δήμο) κι όχι την πόλη γι ανα δεις μετά τον προορισμό σου. Κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο. Π.χ. πόσοι ξέρουν το Πολύδροσο σε ποιό δήμο ανήκει; Ή ότι ο δρόμος τάδε μετά το 150 νούμερο ανήκει στο δήμο δείνα κι όχι στον τάδε; Κάτι τέτοια προβληματάκια τα έχει.... και θα συνεχίσει να τα έχει.

Επίσης η βεντούζα του δεν είναι τόσο καλή σαν του destinator. Συγκεκριμένα με 6 μήνες από την αγορά του, πλέον πέφτει συχνά. Και φαντάσου να βρεθείς σε μέρος που δεν έχει να σταματήσεις πουθενά (π.χ. αυτοκινητόδρομο νύχτα) κι εσύ να πέσεις στα αλάρμ για να βρεις στο πάπτωμα του αυτοκινήτου τη συσκευή σου.

Είμαι αυστηρός το ξέρω, αλλά για μένα είναι σημαντικό εργαλείο, δεν το θέλω ως ένα ακόμη γκάτζετ.

Φίλε προσπάθησε να καθαρίσεις την βεντούζα από τυχόν σκόνες κλπ.. Εμένα έχει 9 μήνες η βεντούζα διαρκώς κολλημένη στο παρ-μπριζ και δεν έχει φύγει ούτε μία φορά..! Ίσα ίσα που το νιώθω πολύ σταθερό το GPS.
Aυτό με τον δήμο και την σειρά επιλογής Δμου/Δρόμου νομίζω μπορείς να το αλλάξεις. Ποια έκδοση λογισμικού (Mobile Navigator) χρησιμοποιείς?

Παιδιά , πήρα σήμερα το πρωί από τον Γερμαναρά το Navigon 3300 max !
Δείχνει αρκετά καλό , έχει κάτι ώρες τώρα που του βγάζω το λάδι....!
Μπόρεσα και του έβαλα και νεότερους χάρτες από αυτούς που είχε...!!!
Μόνο με gps δεν είχα ασχοληθεί ! :cool:

Σας ευχαριστώ πολύ , όλους ! :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Navigon 3300 max , ...την γνώμη σας !

Εμένα έχει 9 μήνες η βεντούζα διαρκώς κολλημένη στο παρ-μπριζ και δεν έχει φύγει ούτε μία φορά..!

Kαλό ειναι να την βγάζεις την βεντούζα απο το παρ-μπριζ(οταν δεν είσαι μέσα στο αυτοκίνητο).Ενος φιλου του εσπασαν το τζάμι :bigcry:για να του κλέψουν το GPS(αν και δεν το είχε μεσα)!!

Η αλήθεια είναι ότι το έχω σκεφτεί πολλές φορές αυτό, αλλά βαριέμαι την διαδικασία, βάλε-βγάλε. (όχι πως είναι τίποτα χρονοβόρο, απλά και μόνο η κίνηση..)

Re: Απάντηση: Re: Navigon 3300 max , ...την γνώμη σας !

Kαλό ειναι να την βγάζεις την βεντούζα απο το παρ-μπριζ(οταν δεν είσαι μέσα στο αυτοκίνητο).Ενος φιλου του εσπασαν το τζάμι :bigcry:για να του κλέψουν το GPS(αν και δεν το είχε μεσα)!!

Καλα ενα ειναι να σου συμβει...στο περνουν και μεσα απο το σπιτι.
-bye-

Έεε ρε πούσ... μου , γέμισε το σπίτι από μηχανάκια , φορτιστές , usb , άπειρα καλώδια...!!!! :hmmmm:
Άλλο για το κινητό , άλλο για PSP , Navigon , MP3 player..... χαμός !!!
Όπου και να κοιτάξεις παντού μαύρα καλωδιάκια , σαν φιδάκια...:blush:

Και να φανταστεί κανείς πως πριν από 25 χρόνια το μόνο που είχαμε ήταν
μια ...ασπρόμαυρη τηλεόραση !!!!!!

Το θυμάτε κανείς σας το υποβρύχιο Stingray ; :smile:

ΥΓ.
Τελικά πολύ καλή επιλογή το Navigon 3300max !