Navigon 7210 ;ή 8110 ???

raptjim

New member
7 January 2009
11
Γειά σε όλους!!! Βρίσκομαι σε αναζήτηση GPS καθαρά για το αυτοκίνητο και από ότι έχω ψάξει καταλήγω - μάλλον - στα δύο παραπάνω. Θα ήθελα όμως τη γνώμη ανθρώπων που ξέρουν σίγουρα κάτι παραπάνω και έχουν ασχοληθεί περισσότερο με το συγκεκριμένο θέμα.
Η εμφανέστερη διαφορά τους είναι η μισή ίντσα που τους χωρίζει. Από εκεί και πέρα όμως (καθώς δε νομίζω ότι έχει τραγική διαφορά 4,3" με 4,8"), το 7210 έχει γρηγορότερο επεξεργαστή (600 MHz έναντι 533 του 8110) καθώς και μεγαλύτερη μνήμη rom (2GB έναντι 512 MB). Από την άλλη, έχει διαφορετικό δέκτη GPS (SiRF Titan + Instant Fix II το 7210 ενώ SIRF Star III το 8110) και εδώ ακριβώς ήθελα τη βοήθειά σας. Ποιός από τους δύο είναι καλύτερος και πιο αξιόπιστος;;;
Ευχαριστώ προκαταβολικά και ελπίζω σε λίγη αλλά εμπεριστατωμένη βοήθεια:BDGBGDB55:

To Titan είναι πιο καινούργια τεχνολογία και στα χαρτιά τουλάχιστον είναι καλύτερο από την παλαιότερη sirf III. Δεν ξέρω βέβαια αν στην πράξη δεις διαφορές. Με εκείνο που θα δεις διαφορές είναι το Instant Fix II το οποίο θα σου δίνει στίγμα νωρίτερα. Για μένα αυτό είναι πολύ χρηστικό μιας και μερικές φορές έχω περάσει και 5 λεπτά με το ρολόι για να δώσει στίγμα ο δέκτης sirf III (ΟΚ είχε τελευταίο στίγμα Ελλάδα και τον άνοιξα ξανά στην Δανία). Αυτό φυσικά έχει να κάνει με το πόσο μακριά είναι το στίγμα σου σε σχέση με το τελευταίο που είχε όταν το έσβησες. Αν είσαι στο ίδιο σημείο μπορεί να χρειαστεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα. Εγώ πάντως θα πήγαινα στη συσκευή με το Instant Fix II γιατί έχω ευχηθεί αρκετές φορές να είχα κάτι τέτοιο.

Το 8110 περιλαμβάνει το fresh maps (δηλαδή για 2 χρόνια έχεις δωρεάν ανανέωση χαρτών)
ενώ το 7210 όχι (θα πρέπει να πληρώσεις για κάθε ανανέωση).

Τελικά πήρα το 8110, περίπου 1 μήνα πριν. Σε 2 μέρες και ενώ ήταν φορτισμένο, δεν άνοιγε καθόλου - ούτε όταν ήταν συνδεδεμένο στο φορτιστή αυτοκινήτου. Φυσικά μου το αντικατέστησαν με καινούριο. Αφού το παρέλαβα και έπειτα από χρήση 1,5 εβδομάδας, άρχισε και είχε κάποια προβληματάκια (αρχικά μια φορά δε βρήκε καθόλου σήμα και χρειάστηκε reset για να βρει, έπειτα δεν άνοιγε και άνοιξε μετά από reset και κάποια άλλα τέτοια) ώσπου τελικά έπαθε το ίδιο ακριβώς με το πρώτο.
Πανάκριβη αγορά που τελικά δεν άξιζε τα λεφτά της - όχι λόγω δυσκολιών χρήσης, γιατί όσο λειτουργούσε ήταν φανταστικό, αλλά λόγω αξιοπιστίας...