NBA Που θα δούμε φέτος?

Με τη λογική τη δική σου, και η θέαση αγώνων στο ιντερνετ παράνομη είναι. Άρα κάτι εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια χρήστες παρανομούν και πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις.

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=59602

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=55406

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=55143

μόνο τα thread αυτα+το παρόν αναφέρονται στις 42e. Για άλλες τροχιές με κανάλια biss υπάρχουν κι άλλα θέματα αλλά δεν έχω κουράγιο να ψάχνω 66 σελίδες.

Απ ότι αντιλαμβάνομαι έχουν τεθεί δύο θέματα.
Το πρώτο είναι εαν και κατά πόσο κάποιοι τρόποι θέασης (και έτσι μπαίνει ΚΑΙ το internet αφού το έθεσες) είναι νόμιμοι ή όχι
Με τη λογική τη δική σου, και η θέαση αγώνων στο ιντερνετ παράνομη είναι. Άρα κάτι εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια χρήστες παρανομούν και πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις.

Επειδή είπαμε οτι scripta manent, απλά θα κάνω copy paste από παλαιότερο post μου

"...Με αφορμή αυτά που γράφεις...και με καμία διάθεση ειρωνείας ή επίδειξης (ή οτιδήποτε άλλο νομίζεις)

1 Μονολεκτικά η απάντηση σε ΟΛΑ είναι ΝΑΙ. (Για να μην πω "...καλά αυτό δεν το ήξερες..;")
2 Το γεγονός οτι κάποιος σε ενημερώνει οτι είναι έτσι, ΔΕΝ σημαίνει οτι του αρέσει κιόλας. Ή οτι συμφωνεί ντε και καλά, με αυτά που σου είπε, ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
3 Πρέπει κάποτε ΟΛΟΙ, να μάθουμε να κάνουμε τον διαχωρισμό ανάμεσα σε αυτό που μας βολεύει και αυτό που είναι νόμιμο..."

To δεύτερο είναι το θέμα των links που ζήτησα. Επειδή είχες γράψει οτι ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ελεύθερα, νόμισα ότι το θέμα είχε τεθεί και είχε υπάρξει (έστω και) "συμφωνία". Ζήτησα λοιπόν να μου πεις που συζητήθηκε και συμφωνήθηκε. Στα links που έβαλες, τέτοιο πράγμα δεν προκύπτει. (Υπενθυμίζω ΞΑΝΑ οτι στο πρώτο εχω γράψει ΚΑΙ ΕΓΩ). Δεν ζήτησα να μου δώσεις links όπου κάποιος "χαίρεται" επειδή βλέπει το χ ή ψ κανάλι. Τέτοια υπάρχουν δεκάδες, όπως σωστά υπαινίσσεσαι.

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=59602

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=55406

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=55143

μόνο τα thread αυτα+το παρόν αναφέρονται στις 42e. Για άλλες τροχιές με κανάλια biss υπάρχουν κι άλλα θέματα αλλά δεν έχω κουράγιο να ψάχνω 66 σελίδες.

Επειδή δεν έχεις κουράγιο να ψάξεις και καλα κάνεις, θα σου παραθέσω εγώ δύο link όπου ΥΠΗΡΞΕ (κάποιος στοιχειώδης έστω) διάλογος περί νομιμότητας.Είναι και τα δύο από την "προσωπική μου συλλογή"
Στο πρώτο, στα μέσα του 2008, ρωτάω εγώ στα μουλωχτά , για το θέμα της μη λήψης του NTV όταν έχει αγώνα. Απαντάει ο τότε moderator και λέει "ΜΟΝΟ με PM".
Στο δεύτερο, πρίν περίπου 40 μέρες, γράψαμε και εσύ και εγώ. ΑΚΡΙΒΩΣ μετά από σένα, γράφει ο Φίλιππος "Μόνο με PM"
Αν έχει κάποια σημασία αυτό, απαντάω ΕΓΩ στον Φίλιππο, και εκεί φαίνεται και η άποψή μου.

Για να πάμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και σε on topic θέματα, φέτος NBA μόνο με "μπισκότα" θα δούμε. Αυτή είναι η, δυστυχής, πραγματικότητα.

Σίμος

τεσπα, ετσι είναι αν έτσι νομίζεις, προσωπικά δεν θεωρώ οτι η θέαση των καναλιών με κλείδωμα biss είναι παράνομη, ειδικά για κάποια κανάλια που είναι ελεύθερα (το ξαναλέω ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γιατί όντως ελεύθερα είναι, δλδ. μη συνδρομητικά όπως το ntv, ntv spor, star tv, trt1, trt3, tv8, idman, rustavi, κλπ.). Είναι σαν κάποιος που μένει στη ρόδο και πιάνει π.χ. star tv από απέναντι με την απλή κεραία uhf που έχει στην ταράτσα του, να του λες οτι είναι παράνομος όταν βλέπει champions league στο συγκεκριμένο κανάλι γιατί δε μένει στην τουρκία όπου μόνο για εκεί έχει τα δικαιώματα το star. Για αυτό μίλησα και για ίντερνετ, όπου εκεί η λέξη παρανομώ είναι τελείως υποκειμενική, κλασσικό παράδειγμα, τα torrents και τα streaming..
τεσπα, δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν, ο καθένας έχει τις απόψεις του και μ αυτές πορεύεται. Αν τώρα, για να γυρίσω στα του nba, θέλει κάποιος να δει ελεύθερα αγώνες χωρίς να "παρανομεί" ας περιμένει μήπως και ο σκαι πουλήσει τα δικαιώματα σε καναν ant1 ή mega. Για τους υπόλοιπους, ntv, ιντερνετ, και κανα feed αμα λαχει...

Last edited:
Φίλε μου ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω.
Δλδ λες, οτι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ οτι το streaming, τα torrents, οι υπότιτλοι από τις γνωστές σελίδες subs και όλα τα υπόλοιπα είναι παράνομα ; Αυτό λες ; Το έμαθες πριν από λίγο από μένα ; Αυτό ισχυρίζεσαι ;

Επίσης, τι σημασία έχει τι θεωρείς εσύ (και εγώ) παράνομο ; Μπερδεύεις το παράνομο με το ανήθικο εδώ. Η θέαση καναλιών με κλείδωμα BISS δεν είναι ανήθικη. Αυτό στέκει ΚΑΙ νομικά. (Το παράξενο είναι οτι αυτό πχ το επιχείρημα ΔΕΝ το έχεις χρησιμοποιήσει καθόλου. Υπάρχει εξήγηση αλλά ξεφευγουμε)

Από την άλλη, πως είναι δυνατόν να λες οτι τα κανάλια είναι ελεύθερα ; Και ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ έχει αυτό δλδ με το ΝΒΑ ας πούμε ; Κάνουν δλδ το Idman ή το TRT παραγωγή κάποιου αγώνα του ΝΒΑ, ώστε μετά να πούνε πχ δικιά μας παραγωγή είναι, εμείς το πληρώσαμε, το δίνουμε λοιπόν τζάμπα.
Συγκεκριμένο παράδειγμα
Σήμερα το απόγευμα έχει στο SAT1 Leverkusen-Άρης. Το συγκεκριμένο παιχνίδι θα το κάνει ΠΑΡΑΓΩΓΗ το SAT1. Αυτοί θα το μεταδώσουν ΤΖΑΜΠΑ. Πληρώσανε, πήρανε από όπου πήρανε δικαιώματα και τώρα όποιος έχει πιάτο, θα το πιάσει. Γούστο τους. ΑΥΤΟ δεν είναι παράνομο.

Τέλος λυπάμαι που το μαθαίνεις με τον άσχημο τρόπο από μένα, αλλά δυστυχώς (για όλους μας), δεν είναι έτσι επειδή έτσι νομίζω. Είναι έτσι επειδή ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. Και εμένα δεν μου αρέσει, αλλά είναι άλλη ιστορία αυτό.

Σίμος

Για να λήξει το όλο ζήτημα :

1. Η αναμετάδοση οιασδήποτε συνδρομητικής τηλεοπτικής μετάδοσης μέσω live streaming στο Internet, ΕΙΝΑΙ παράνομη.

2. Η θέση σε ελεύθερη κυκλοφορία κλειδιών που σπάνε κωδικοποιημένο τηλεοπτικό πρόγραμμα ΕΙΝΑΙ παράνομη.

3. Η διάθεση υλικού χωρίς καταβολή των προβλεπόμενων πνευματικών δικαιωμάτων στο Internet (ταινίες, μουσική, βιβλία κλπ) ΕΙΝΑΙ παράνομη.

Οσο για το τί αναφέρθηκε στο παρελθόν σε σχέση με τα ως άνω αναγραφόμενα, ναι, είναι αλήθεια οτι γενικά υπάρχει κάποια ελαστικότητα. Και θα παραμείνει μέχρι να το παρακάνει κάποιος ή καποιοι και να κοπεί εντελώς.

Η συνετή αναφορά σε ζητήματα "γκρίζας ζώνης" επαφίεται αποκλειστικά στα μέλη....

Φίλε μου ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω.
Δλδ λες, οτι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ οτι το streaming, τα torrents, οι υπότιτλοι από τις γνωστές σελίδες subs και όλα τα υπόλοιπα είναι παράνομα ; Αυτό λες ; Το έμαθες πριν από λίγο από μένα ; Αυτό ισχυρίζεσαι ;
Φυσικά και όχι, απ τη στιγμή όμως που δεν υπάρχουν επιπτώσεις, θεωρείται free. Αν ήταν επιλήψιμο, οι εταιρείες παροχής ιντερνετ θα έκοβαν την πρόσβαση σε όλες αυτές τις "απαγορευμένες" σελίδες. Γνώμη μου.

Επίσης, τι σημασία έχει τι θεωρείς εσύ (και εγώ) παράνομο ; Μπερδεύεις το παράνομο με το ανήθικο εδώ. Η θέαση καναλιών με κλείδωμα BISS δεν είναι ανήθικη. Αυτό στέκει ΚΑΙ νομικά. (Το παράξενο είναι οτι αυτό πχ το επιχείρημα ΔΕΝ το έχεις χρησιμοποιήσει καθόλου. Υπάρχει εξήγηση αλλά ξεφευγουμε)
Δε μίλησα γι ανηθικότητα, θα μ' ενδιέφερε πάντως να μάθω για τη νομική πλευρά περι καναλιών biss.

Από την άλλη, πως είναι δυνατόν να λες οτι τα κανάλια είναι ελεύθερα ; Και ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ έχει αυτό δλδ με το ΝΒΑ ας πούμε ; Κάνουν δλδ το Idman ή το TRT παραγωγή κάποιου αγώνα του ΝΒΑ, ώστε μετά να πούνε πχ δικιά μας παραγωγή είναι, εμείς το πληρώσαμε, το δίνουμε λοιπόν τζάμπα.
Χμ, δηλαδή μόνο όταν γίνεται δική τους παραγωγή το έχουν ελεύθερο; Άρα να υποθέσω ότι τα sportitalia 1-2 (μονίμως ανοιχτά), ntv-ntv spor (στο nba και στο αργεντίνικο μέχρι και πέρισυ ανοιχτά-φέτος δε γνωρίζω), kanalA με ligue1, κύπελλα γερμανίας, ισπανίας κάνουν δική τους παραγωγή..
Τέλος του εκτός θέματος εδώ και καλό θα ήταν να μεταφερθούν τα ποστ σε κάποιο άλλο thread..