Νεα 3d τηλεοραση

sentoner

New member
9 February 2009
10
Καλησπερα,
Σκοπευω να αγορασω μια 3D τηλεοραση 50 και πανω ιντσων...
Να παρω plasma η lcd;Ποιες προτεινετε;
Συγκεκριμενο budget δεν εχω,αλλα οσο πιο φθηνη ειναι τοσο το καλυτερο...
Θα συνδεσω σε αυτη ps3,pc και homecinema...

Καλησπερα,
Σκοπευω να αγορασω μια 3D τηλεοραση 50 και πανω ιντσων...
Να παρω plasma η lcd;Ποιες προτεινετε;
Συγκεκριμενο budget δεν εχω,αλλα οσο πιο φθηνη ειναι τοσο το καλυτερο...
Θα συνδεσω σε αυτη ps3,pc και homecinema...
Με αυτά που θέλεις να συνδέσεις πας για lcd , κυρίως όσο αφορά το pc.
Πρόσεχε όμως γιατί lcd πάνω από 46 ίντσες είναι αρκετά επικύνδινο να σου βγάλει clouding, και αυτές που έχουν πραγματικά καλή εικόνα είναι λίγες και αρκετά ακριβές, τις άλλες ξέχνατες όσο αφορά ποιότητα εικόνας.
Πάντως σχετικά με το 3d γιατί επιμένεις τόσο; Ακόμα είναι σαν να μην υπάρχει.
Εγώ έχω τη samsung 46c8000, ακριβούτσικη και από εικόνα υπέρευχαριστημένος, αλλά το 3d ελάχιστα το έχω χρησιμοποιήσει. Τώρα αν έχεις ειδικό λόγο εσύ ξέρεις.

Θελω 3d γιατι δεν αλλαζω συχνα τηλεορασεις και αυτη θα παραμεινει σιγουρα για αρκετα χρονια...
Ποια θα μου προτεινες σε παραπανω απο 50 ιντσες;

Η καλύτερη λύση στην προκειμένη περίπτωση είναι lcd (μιας και θα χρησιμοποιηθεί pc),με local dimming(για να ελλατωθεί το clouding),εφόσον λες 50+ ίντσες γνωρίζεις και τις τιμές προφανώς.Οι 2 καλύτερες τηλεοράσεις κατ εμέ σε αυτές τις ίντσες είναι α) η Samsung 55C8000 (16 ζώνες dimming) όπως και η Philips 9705 (μην βαράτε!!!) στις 46+ ίντσες μιας και είναι ακριβή.

Εάν δεν χρησιμοποιήσεις το pc τα πράγματα είναι και πιο απλά και πιο οικονομικά.Στα 2.000 ευρώ περίπου υπάρχει η Panasonic 50VT20 (και 3D),και με επιπλέον η Samsung 63C7000.

Απάντηση: Re: Νεα 3d τηλεοραση

Θελω 3d γιατι δεν αλλαζω συχνα τηλεορασεις και αυτη θα παραμεινει σιγουρα για αρκετα χρονια...
Ποια θα μου προτεινες σε παραπανω απο 50 ιντσες;

Και πραγματικά νομίζεις ότι θα χρησιμοποιήσεις αρκετά το 3D;Ωραίο σαν χαρακτηριστικό,δεν λέω,αλλά οι τιμές είναι ακόμη πολύ υψηλές θα έλεγα.
Επίσης έχε κατά νου ότι ο χρόνος ζωής των τηλεοράσεων έχει μειωθεί δραματικά!Δεν είναι όπως με τις crt που έπαιρνες μια και την είχες για 10-20 χρόνια!

Ενταξει,δεν ειναι κακο να ειναι 3d ετσι;
Δεν με πειραζει να δωσω τα παραπανω χρηματα...
Αν το pc δυσκολευει τα πραγματα,δεν χρειαζεται να το συνδεσω...Θα παρω καποιο media player...
Με αυτο το δεδομενο αλλαζουν οι προτασεις;

Απάντηση: Re: Νεα 3d τηλεοραση

Ενταξει,δεν ειναι κακο να ειναι 3d ετσι;
Δεν με πειραζει να δωσω τα παραπανω χρηματα...
Αν το pc δυσκολευει τα πραγματα,δεν χρειαζεται να το συνδεσω...Θα παρω καποιο media player...
Με αυτο το δεδομενο αλλαζουν οι προτασεις;

Ναι..κοιτάς αποκλειστικά Plasma,η 50VT20 έχει πολύ καλή εικόνα,αλλά όχι τόσο καλό build in media player,αντιθέτως η Samsung PS63C7000 υπολείπεται λίγο σε ποιότητα εικόνας,αλλά έχεις περισσότερες ίντσες και το καλύτερο build in media player της αγοράς.Ζυγίζεις τις ανάγκες σου και αποφασίζεις.

Μόνο τα γυαλιά αλλάζουν...(και όλο το υπόβαθρο..) αλλά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο.

Ναι,αλλά απόδωση στο 3D θα μείνει η ίδια!Θα δειτε,ίδιο πράγμα με αυτό του κινηματογράφου περίπου θα είναι πάλι.(real d - dolby 3d)

Δεν θα ειναι ιδια γιατι με την βελτιωση των πανελ και των γυαλιων θα μειωθει το crosstalk και τα αλλα προβληματα.

Εκτος αν εννοεις οτι ειναι στερεοσκοπικο 3D και αυτο και οντως ετσι ειναι.

θα συμφωνησω στα παραπάνω για το 3d όμως αν μιλήσουμε πχ για μια πρόταση τηλεόρασης πχ στις 50 ή 46. όταν η 50v20 έχει στα 1600 και η 50vt20 (3d) στα 1900 με το ζευγάρι γυαλιά στα 200 δηλαδή απλή = περίπου 3d+γυαλιά τι κάνει ο αγοραστής???? για 3 κατοστάρικα όταν ειδικά έχεις δώσει ένα σοβαρό ποσό (1600) είναι λογικό να τα δώσεις για το 3d και άστα να υπάρχουν. εκτός αν πας σε χαμηλότερες υλοποιήσεις.

ΙΜΗΟ πάρε μια Panasonic 50V20 που έχει πάρα πολύ καλή εικόνα αλλά δεν είναι 3D και σε δυο~τρία χρόνια παίρνεις μια 3D που θα έχουν κατασταλάξει τα πράγματα και θα υπάρχει και υλικό να δείς.

Με αυτόν τον τρόπο και δεν θα δώσεις παραπάνω χρήματα (γιατί αν πάς για 55' LCD θα χρειαστείς 2,5κ) και θα έχεις καλή εικόνα και θα είσαι μέσα στις τεχνλογικές εξελίξεις των καιρών...

Kαθε 2-3 xρονια αλλαζεις μια τοσο ακριβη tv fragoulisnaval?

Eιπαμε δεν αντεχουν πολυ στο χρονο τωρα πια οι νεες ''ευαισθητες'' tv,αλλα οχι και ετσι...
Εχουν πολλες χιλιαδες ωρες χρησης μπροστα τους.
Δε θα την εχεις και 24 ωρες την ημερα 7 μερες την εβδομαδα ανοιχτη.Προσεχουμε για να εχουμε.Για να μην γινουμε και ετσι:vollkommenauf:

Kαθε 2-3 xρονια αλλαζεις μια τοσο ακριβη tv fragoulisnaval?

Eιπαμε δεν αντεχουν πολυ στο χρονο τωρα πια οι νεες ''ευαισθητες'' tv,αλλα οχι και ετσι...
Εχουν πολλες χιλιαδες ωρες χρησης μπροστα τους.
Δε θα την εχεις και 24 ωρες την ημερα 7 μερες την εβδομαδα ανοιχτη.Προσεχουμε για να εχουμε.Για να μην γινουμε και ετσι:vollkommenauf:

Εγώ συγκεκριμένα πήρα την δική μου με ορίζοντα αλλαγής στην 5ετία. Βέβαια πλήρωσα κάτι παραπάνω και μέχρι τώρα το πλάνο με βάση την ποιότητα εικόνας που πήρα πάει καλά.

ΜΕ το σκεπτικό ότι ακόμα η τεχνολογία 3D δεν έχει κατασταλλάξει και είναι ακόμα υπο διερεύνηση (πέρσι είχαμε active γυαλιά, φέτος κάνουν την εμφάνησή τους passive, του χρόνου ποιός ξέρει) Αν είναι κάποιος διατεθιμένος να δώσει 2,5κ για τηλεόραση το θεωρώ πιο λογικό να τα σπάσει και να τα δώσει σε βάθος χρόνου, παίρνοντας αθροιστικά καλύτερη ποιότητα εικόνας.

Πολύ λίγες τηλεοράσεις έχουν αντέξει στην εξέλιξη των επόμενων σειρών (βλέπε KURO)...

Οπότε αφού ια τα δώσει που θα τα δώσει, γιατί να μην το σκεφτεί λίγο πιο μακροπρόθεσμα? Αυτή είναι η γνώμη μου πάντα...