Νεα 55"

tzouvar

New member
18 November 2007
43
καλησπέρα και χρόνια πολλά,
στο επόμενο διάστημα θα αντικαταστήσω την κύρια τηλεόραση. βλέπω ως υποψήφιες τις νέες qled της samsung ή τις αντίστοιχες της LG. για oled δεν πάω οσο και αν το θέλω λογω παιδιών και πολλών στατικών μενου απο media player. είμαι ανάμεσα λοιπόν στην QE55Q80T της samsung ή την 55NANO916 της lg. μπορεί επίσης να δω και την Samsung QE55Q90R της προηγούμενης γενιάς άλλωστε το hdmi 2.1 μάλλον δεν το χρειαστώ καθότι δεν συνδέω κονσόλα. Κυρίως χρήση είναι ταινίες και σειρες Netflix κτλ. Δεν έχω άποψη για τα αντίστοιχα μοντέλα των άλλων εταιρειών οπότε αν έχετε να προτείνετε κάτι.
Τι λέτε??

[FONT=&quot] [/FONT]

καλησπέρα και χρόνια πολλά,
στο επόμενο διάστημα θα αντικαταστήσω την κύρια τηλεόραση. βλέπω ως υποψήφιες τις νέες qled της samsung ή τις αντίστοιχες της LG. για oled δεν πάω οσο και αν το θέλω λογω παιδιών και πολλών στατικών μενου απο media player. είμαι ανάμεσα λοιπόν στην QE55Q80T της samsung ή την 55NANO916 της lg. μπορεί επίσης να δω και την Samsung QE55Q90R της προηγούμενης γενιάς άλλωστε το hdmi 2.1 μάλλον δεν το χρειαστώ καθότι δεν συνδέω κονσόλα. Κυρίως χρήση είναι ταινίες και σειρες Netflix κτλ. Δεν έχω άποψη για τα αντίστοιχα μοντέλα των άλλων εταιρειών οπότε αν έχετε να προτείνετε κάτι.
Τι λέτε??

[FONT=&quot] [/FONT]
Η 90R είναι κορυφαία.

Απάντηση: Νέα 55"

...πολλών στατικών μενου απο media player

:huh2:

Σε 55", κοιτάς για Samsung Q70R και Sony XF9005. Το επόμενο βήμα, για καλύτερη ποιότητα, είναι η αγορά OLED. Περισσότερα από 800 ευρώ δεν αξίζει να δώσεις για LCD, στην υφιστάμενη αγορά τηλεοράσεων.

:huh2:

Σε 55", κοιτάς για Samsung Q70R και Sony XF9005. Το επόμενο βήμα, για καλύτερη ποιότητα, είναι η αγορά OLED. Περισσότερα από 800 ευρώ δεν αξίζει να δώσεις για LCD, στην υφιστάμενη αγορά τηλεοράσεων.

Εχω εξωτερικο media player και βλεπουν τα παιδικα, πολλες φορες το αφήνουν στο μενου του με τις ωρες...και δε θελω να ρισκαρω με τις oled.
Εχω την ταση να τις κραταω χρονια τις τηλεορασεις οποτε θελω 2020 μοντελο με εξαίρεση την 90R.
Κοιταζω τωρα και τις sony ξερει κανεις ποτε θα ερθουν τα νεα μοντελα? Τι λενε αυτες γενικα?

Εχω εξωτερικο media player και βλεπουν τα παιδικα, πολλες φορες το αφήνουν στο μενου του με τις ωρες...και δε θελω να ρισκαρω με τις oled.
Εχω την ταση να τις κραταω χρονια τις τηλεορασεις οποτε θελω 2020 μοντελο με εξαίρεση την 90R.
Κοιταζω τωρα και τις sony ξερει κανεις ποτε θα ερθουν τα νεα μοντελα? Τι λενε αυτες γενικα?

tzouvar, αν θες πες δυο λόγια και για τα υπόλοιπα παρακάτω:

Απόσταση θέασης :

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι):

Συνθήκες φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου):

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) : Κυρίως χρήση είναι ταινίες και σειρες Netflix

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming):

Απαιτήσεις σε ποιότητα:

προϋπολογισμός :

προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις:

---------------------------------------

Με την χρήση που κάνεις είναι όπως είπε ο Michalis3:

Samsung QE55Q70R

Sony KD55XF9005

Έχεις βάλει και την Samsung QE55Q90R

Θα προσθέσω και την KD55XG9505

Και την Samsung QE55Q80R

Απάντηση: Re: Νεα 55"

Δηλαδή, δεν υπάρχει επιλογή να μπει σε stand by mode μετά από κάποιο χρονικό διάστημα αδράνειας; Επίσης, κακώς θέλεις μοντέλο 2020, όταν ακόμα αυτά δεν έχουν διατεθεί στην αγορά.

Απόσταση θέασης : γύρω στα 2,50 με 3 μετρα

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι): απεναντι

Συνθήκες φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου): θα παιζει σχεδον ολη μερα οπότε, φως ημέρας και χαμηλος φωτεισμος

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) : Κυρίως χρήση είναι ταινίες και σειρες Netflix,

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming): σπανίως τηλεοπτικο σημα, streaming απο nas, και netflix, kodi-htpc

Απαιτήσεις σε ποιότητα: δυστυχώς εχω απαιτητικό μάτι, βλεπει τα πάντα....

προϋπολογισμός : 1000-1800... αλλα στους καιρους που ζούμε...οτι γλυτώσουμε καλο είναι...

προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις: υπάρχουσα τηλεόραση samsung 46h7000

ξέχασα να γράψω πως είναι επιθυμητό να μπορεί να κάνει 5.1 passthrouth απο την οπτικη... λογο συνδεσησ με ενισχυτη.

καλοβλέπω τώρα την KD55XG9505 και θέλω να δω τι διαφορες θα χει με την καινουρια

Re: Απάντηση: Re: Νεα 55"

Δηλαδή, δεν υπάρχει επιλογή να μπει σε stand by mode μετά από κάποιο χρονικό διάστημα αδράνειας; Επίσης, κακώς θέλεις μοντέλο 2020, όταν ακόμα αυτά δεν έχουν διατεθεί στην αγορά.

μπαινει σε stand by mode απλά δεν θέλω να ρισκάρω, είχα και παλιότερα μια panasonic plasma και ξέρω απο burns...σιγουρα τωρα θα ναι καλύτερα τα πραγματα αλλα....δεν θέλω να κλαίω...
ενδιαφέρομαι να ψωνίσω τους επόμενους μήνες οχι αυριο αν και έχουν βάλει προσφορες τωρα στα περσινα μοντέλα και το σκεφτομαι... απλα θέλω να χει πχ hdmi 2.1 χωρις βεβαια να το χρειαζομαι αμεσα... τα καινουρια δεν θα χουν καλύτερα panel πχ...καταλαβαινεις...

Απάντηση: Νέα 55"

δυστυχώς εχω απαιτητικό μάτι, βλεπει τα πάντα....

OLED.

προϋπολογισμός : 1000-1800... αλλα στους καιρους που ζούμε...οτι γλυτώσουμε καλο είναι...

Budget έως 1800 ευρώ (ή πιο κάτω). Ένα νούμερο, απλά πράγματα. Αν δε θες να δώσεις 1800 ευρώ, μην το γράφεις.

τα καινουρια δεν θα χουν καλύτερα panel πχ...καταλαβαινεις...

Όχι, δεν καταλαβαίνω το συγκεκριμένο σημείο. Αν ήθελες να γράψεις πως κάθε χρόνο βελτιώνονται τα panels, δεν ισχύει. Γενικά, οι LCD είναι σχετικά στάσιμες τα τελευταία χρόνια και δεν προβλέπεται κάποια τρομερή βελτίωση στο μέλλον, τουλάχιστον στο hardware. Αν θες να πας στην XG9505 επειδή είναι νεότερη από την XF9005, είναι δικαίωμά σου. Όμως με τις υφιστάμενες τιμές, για τις 55" συμφέρει η δεύτερη. Στις 65", ίσως να είναι πιο σωστή η επιλογή της πρώτης.

Re: Απάντηση: Νέα 55"

καλημέρα, Μιχάλη σου έφερα παράδειγμα το panel, υποθέτω πως κάτι θα χει καλύτερο το νέο μοντέλο εκτος απο marketing. Η 90r θα ήταν η πρώτη μου επιλογή ίσως και η μόνη μου επιλογή αν είχε dts 5.1 passthrouth.
τωρα για oled θα το ψαξω καλύτερα...

Γενικά, κάτι καλύτερο ή κάτι περισσότερο μπορεί να διαθέτει ένα νεότερο μοντέλο, όχι όμως απαραίτητα το panel.

Re: Απάντηση: Νεα 55"

εχω την τάση να το ψαχνω πολύ πριν κάνω μια τέτοια αγορά, ισως παραπάνω απο οτι θα έπρεπε...
δυστυχως δεν μπορω να τις δω live σε κάποιο μαγαζι αυτη την εποχη.

εχω την τάση να το ψαχνω πολύ πριν κάνω μια τέτοια αγορά, ισως παραπάνω απο οτι θα έπρεπε...
δυστυχως δεν μπορω να τις δω live σε κάποιο μαγαζι αυτη την εποχη.

Ψάξε στο YouTube. Ότι καλύτερο μπορείς να κανεις. Μην πας σε κατηγορία T

Re: Απάντηση: Νεα 55"

Ψάξε στο YouTube. Ότι καλύτερο μπορείς να κανεις. Μην πας σε κατηγορία T

τι εννοείς, κατηγορία Τ?
τις καινουριες samsung λες?
ναι δεν αξιζει μαλλον...

τι εννοείς, κατηγορία Τ?
τις καινουριες samsung λες?
ναι δεν αξιζει μαλλον...

Ναι αν δεν σε ενδιαφέρει για ps5 η Q90R είναι εξαιρετική και εφάμιλλη θα έλεγα και η 85R.
Να βάλεις και cosmote ott είναι εξαιρετικό.

Ναι η 90r και η c9 ειναι η δυο επικρατεστερες...αν η 90r ειχε dts kai atmos passthrough ή η c9 δεν ειχε burn in risk....οικονομικα στα ιδια ειναι...η καρδια θελει oled η λογικη qled...χαχαχα
Εσεις τι λετε?

Ναι η 90r και η c9 ειναι η δυο επικρατεστερες...αν η 90r ειχε dts kai atmos passthrough ή η c9 δεν ειχε burn in risk....οικονομικα στα ιδια ειναι...η καρδια θελει oled η λογικη qled...χαχαχα
Εσεις τι λετε?
Έχεις παιδιά θυμάμαι από όσα είπες όποτε δεν μπορείς να τους λες κλείσε την τηλεόραση κάθε δυο ώρες. Και εμένα με εντυπωσίασε η oled αλλά δεν μπορείς να κάνεις δυστυχώς αλλιώς αν δεν Πειθαρχείς. Την τηλεόραση την αγόρασα να την ενεργοποιώ όποτε θέλω εγώ και όχι όποτε θέλει αυτή. Κάποια στιγμή ήρθε η τρισκατάρατη πεθερά μου. Αυτή το βράδυ δεν την έκλεινε την ξεχνούσε δεν μπορούσα να είμαι από πάνω.

Σου κανε ζημια?
Όχι ζημιά δεν μου έκανε. Όλα καλά. Οι Qled δεν έχουν πρόβλημα. Έπαιζε 8ωρες ασταμάτητα η τηλεόραση χωρίς να κλείσει. Άλλες φορές έπαιζε και 12 ώρα επι ένα μήνα. Ο Χριστός και η Παναγία ήρωας είμαι εν τέλεια. Δηλαδή δεν την λυπόμαστε. Την έχουμε για να εξυπηρετεί εμάς και όχι για να την εξυπηρετούμε εμείς.

Πάλι σε Qled θα πήγαινα. Έχει βγάλει τα λεφτά της και με το ott έχει απογειωθεί μαζί με το 100αρη Ίντερνετ. Εγώ στη θέση θα έπαιρνα την Qled και ένα φτηνό μποξ να περάσω popcorn k stremio. Αυτά από μένα.