Νεα Canon G11 με μειωση των megapixel απο 14.7 σε 10.

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,393
Η Canon παρουσιασε τη διαδοχο της G10,τη G11.

Στα χαρτια η νεα μηχανη φαινεται πολυ καλη,με σημαντικοτερο ισως χαρακτηριστικο τη μειωση της αναλυσης στα 10 mp σε αισθητηρα 1/1.7,κατι που θα συνεπαγεται καλητερη ποιοτητα εικονας με λιγοτερο θορυβο και βελτιωμενο δυναμικο ευρος.
Αλλα χαρακτηριστικα ειναι η περιστρεφομενη lcd 2.8 461k pixel,φωτεινος φακος 28-140 f2.8-4.5 με is,χειροκινητες ρυθμισεις,raw κτλ.

Παντως φαινεται πως η canon εριξε τα megapixel,επειτα απο τις lx3,olympus ep1,ωστε να ικανοποιησει τους απαιτητικους της καλης ποιοτητας...

Κριμα που η τιμη θα ειναι υψιλη,απ'οτι ειδα στο dpreview...

Ομως μια καλη κομπακτ σε μια εποχη που ο κοσμος φοβαται και παρεξηγειται ευκολα,ειναι ανεκτιμητη.

Δεν πειράζει για την τιμή, θα πέσει της G10.
Η οποία για λήψεις με φως είναι κορυφαία επιλογή για όποιον θέλει 2η φορητή μηχανή και μεγάλες εκτυπώσεις (megapixels + καλός φακός).

Αυτό το ...συγκριτικό του luminous-landscape το έχετε δει?
(σύγκριση G10 με ψηφιακό μεσαίο φορμά και δη Hasselblad !)

Δεν θα τους κακοπήγαινε να έχουν στη μηχανή τους και βίντεο σε 720p. Δηλαδή να υπάρχει τέτοιο χαρακτηριστικό στα μοντέλα με τη μισή τιμή, αλλά όχι και στο top των compact της Canon είναι κάπως ενοχλητικό (και είναι κάτι που σχολιάζεται πάρα πολύ στο dpreview).

Κάθε εταιρεία κάνει το κουμάντο με το target group των προϊόντων της.
Μπορεί να ήταν εύκολο για την Canon, μπορεί και δυσκολούτσικο ή απλώς μπελαλίδικο αρκετά για να ασχοληθεί. Μάλλον οφείλεται στο αργό Sony ccd που όπως φημολογείται φοράει (η sony με άλλα συνοδά ηλεκτρονικά βέβαια το έλυσε).
Εν πάση περιπτώσει, εάν σκεφτούμε πού απευθύνεται το προϊόν, δεν νομίζω να αποθαρρυνθεί ούτε το 5% των υποψήφιων αγοραστών της.

Μάλλον ισχύει και το άλλο που λένε, ότι η Canon (κι όχι μόνο βέβαια) σαλαμοποιεί την γραμμή των διαθέσιμων μοντέλων της, αλλάζει συνέχεια τα χαρακτηριστικά τους αφαιρώντας ή προσθέτωντας κάτι, φυσικά για να πουλάει. Πιθανολογώ λοιπόν ότι θα δούμε βίντεο 720p στην επόμενη, G12!

Οι εταιρείες πρώτα σκέφτονται την τσέπη τους. Προφανώς κάποιο σκεπτικό υπάρχει σε όλα αυτά. Όπως και στο γιατί έβαλε τον φωτεινό φακό στην S90 και όχι στη "ναυαρχίδα" G11.

Μένει να δούμε πόσο καλά μοντέλα είναι. Μέχρι τότε κρατάμε μια πισινή. Ειδικά για αυτά τα "2 στοπ βελτίωση" που ευαγγελίζεται η Canon. Ωστόσο τη βασική κατεύθυνση, να δημιουργεί μοντέλα που να βγάζουν καλές και σωστές φωτογραφίες, γενικώς την τηρεί, οπότε έχουμε δικαιολογημένα κάποιες προσδοκίες και από τα δύο νέα.

Στο παρακάτω λινκ, έχουν δημοσιευθεί κάποια λίγα δείγματα από τις δύο μηχανές, τα οποία δίνει η Canon. Δεν τα κοίταξα ακόμα, μιας και τώρα μόλις το είδα το θέμα αυτό,

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1010&message=32724299

Ed. Πολύ καλά φαίνονται, αλλά όλα σε iso 80, οπότε συμπεράσματα για παραπάνω δεν υπάρχουν...

Last edited:
Καλές τις βλέπω... αλλα 80iso. Τουλάχιστον στη βασική ευαισθησία έχει ελάχιστο θόρυβο για κόμπακτ. Η κουκουβάγια ήταν δύσκολο θέμα με σκιερά, ακόμη και για 80iso.

ας πω κι εγώ την άποψή μου για την έλλειψη του βίντεο. CCD και μεγάλος αισθητήρας. Βέβαια θα μπορούσαν να τα καταφέρουν, αλλά τότε το κόστος ίσως ξεπερνούσε αυτό μιας Ε620.

ας πω κι εγώ την άποψή μου για την έλλειψη του βίντεο. CCD και μεγάλος αισθητήρας. Βέβαια θα μπορούσαν να τα καταφέρουν, αλλά τότε το κόστος ίσως ξεπερνούσε αυτό μιας Ε620.

γιατί βρε Βλάση?
η lx3 πως τα καταφέρνει στα 450 ευρώ?

προσωπικα δεν με εμδιαφερει καθολου το βιντεο.Στις fuji f30/f31fd που εχω,δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε.

Και καθολου βιντεο να μην ειχε η g11 δε με ενδιαφερει καθολου.Φτανει να τραβαει καλη φωτογραφια μεχρι iso 400,να εχει καλη μπαταρια και να ειναι γενικα καλη στα φωτογραφικα της καθηκοντα.

Προφανώς ανήκεις στο target group που υπολογίζει η Canon.

Ό,τι έχεις χρήσιμο είναι. Μπορεί να ενσωματώνει και ξύστρα για μολύβια? Κάποτε μπορεί να την χρησιμοποιούσα. Απλά ο φωτογράφος δεν λαμβάνει καθόλου μα καθόλου υπόψη του τη λειτουργία βίντεο για την επιλογή μιας μηχανής.

Παντως πολυ καλο που σιγα σιγα οι εταιριες φαινεται να "αλλαζουν πορεια",τουλαχιστον με καποια advanced μοντελα.Δειχνει οτι θα ακολουθησουν και αλλοι....