Νέα εγκατάσταση (2 sat & 4 Receivers)

alekons

New member
18 July 2006
20
Αθήνα
Kαλημέρα σε όλους :)

Θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικά με την επέκταση της εγκατάστασης που έχω τώρα και τη αγορά επιπλέον εξοπλισμού.
Το setup που έχω τώρα είναι:
  • Πίατο στραμμένο σε HotBird 13
  • Πιάτο Nova
  • 1 διπλό LNB
  • 2 Δέκτεs
Το setup που θέλω είναι :
  • Hotbird + Astra
  • 4 Receivers

Έχω προσπαθήσει να μαζέψω πληροφορίες για εγκατάσταση και υλικά (quad/qutro LNB, diSEqC κλπ) αλλά έχω μπερδευτεί αρκετά οπότε κάθε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη

PS:Η εγκατάσταση είναι στην Γερμανία

Σας ευχαριστώ
Αλέξης

Last edited:
  • Hotbird + Astra
  • 4 Receivers
Έχω προσπαθήσει να μαζέψω πληροφορίες για εγκατάσταση και υλικά (quad/qutro LNB, diSEqC κλπ) αλλά έχω μπερδευτεί αρκετά οπότε κάθε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη

1. Ενα Κάτοπτρο ικανό να κατεβάσει και τους δύο δορυφόρους. Θα ρωτήσεις τι διάμετρος χρειάζεται για τους δορυφόρους αυτούς στην Γερμανία, αν και νομίζω ότι 1m είναι αρκετό.
2. Δύο QUAD LNB (με 4 εξόδους δηλαδή)
3. Τέσσερις διακόπτες dicseq 2:1 (είσοδος 2 καλωδίων - έξοδος ενός καλωδίου για σύνδεση στον δέκτη)
4. Εγκατάσταση από ειδικό τεχνικό

Last edited:
1. Ενα Κάτοπτρο ικανό να κατεβάσει και τους δύο δορυφόρους. Θα ρωτήσεις τι διάμετρος χρειάζεται για τους δορυφόρους αυτούς στην Γερμανία, αν και νομίζω ότι 1m είναι αρκετό.
2. Δύο QUAD LNB (με 4 εξόδους δηλαδή)
3. Τέσσερις διακόπτες dicseq 2:1 (είσοδος 2 καλωδίων - έξοδος ενός καλωδίου για σύνδεση στον δέκτη)
4. Εγκατάσταση από ειδικό τεχνικό

Αψογος !

( Πού ήσουν κρυμμένος εσύ; εεεε; )

Kαλημέρα σε όλους :)

Θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικά με την επέκταση της εγκατάστασης που έχω τώρα και τη αγορά επιπλέον εξοπλισμού.
Το setup που έχω τώρα είναι:
  • Πίατο στραμμένο σε HotBird 13
  • Πιάτο Nova
  • 1 διπλό LNB
  • 2 Δέκτεs
  • Hotbird + Astra
  • 4 Receivers

Σας ευχαριστώ
Αλέξης

Αν έχεις την καλωσύνη πες μας και τις διαμέτρους των πιάτων ...
(Υποπτεύομαι οτι της Nova είναι 60cm)

Θεωρητικά στη Γερμανία έχεις πανίσχυρη λήψη σε Hotbird και Astra, τόσο που και με 60άρια πιάτα πιάνεις τα πάντα.
Αρα δεν χρειάζεσαι νέο πιάτο, θα γυρίσεις το ένα στον Astra στις 19.2Ε, θα αφήσεις το άλλο εκεί που είναι και είσαι ΟΚ...

Για τα άλλα παρελκόμενα (LNBs, switches κλπ) έιναι όπως τα έγραψε ο Κώστας παραπάνω !

Ευχαριστώ για την πολύ γρήγορη απάντηση :)

Καμία πρόταση για μάρκα σε LNB & dicseq 2:1 (πχ Centauri ?)

Ευχαριστώ
Αλέξης

Φαντάζομαι ότι χρειάζομαι και LNB bracket για τα 2 LNB.

Επίσης με την λύση που προτείνεται θα μπορούν να παίζουν για παράδειγμα και οι 4 receivers ταυτόχρονα στον ίδιο δορυφόρο ?

Από Inverto Red Extend Quad, έστησα τις προάλλες μια 5άδα και έμεινα πολύ ευχαριστημένος.
Μου έδωσαν πολύ καλύτερες επιδόσεις από τα Fracarro 0,1db και παρόμοιες με το Inverto Black Premium. :a0210:

Για τα υπόλοιπα, ας μιλήσουν οι πιο έμπειροι. :grinning-smiley-043

Επίσης με την λύση που προτείνετε θα μπορούν να παίζουν για παράδειγμα και οι 4 receivers ταυτόχρονα στον ίδιο δορυφόρο ?

Θα μπορούν να παίζουν και οι 4 receivers εντελώς ανεξάρτητα. Ταυτόχρονα δηλαδή μπορεί να γίνεται θέαση διαφορετικών δορυφόρων και διαφορετικών trasponders. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός.....