Νέα εγκατάσταση για ΟΤΕ Sat και 3 ακόμη δορυφόρους

ZAFNFL

New member
9 September 2011
51
καλημερα

γραφω για πρωτη φορα σε αυτο το φορουμ , αλλα το διαβαζω εδω και καιρο για να μαθω περι δορυφορικων, γιατι σκεφτομαι να ξεκινησω και εγω το αθλημα , επ'ευκαιρια της εναρξης το ΟΤΕ.
Εχω εδω και 2 χρονια CONNX-TV γιατι με ενδιεφερε αποκλειστικα το ESPN AMERICA και τα 2 eurosport.Θα ηθελα τις γνωσεις σας για το αν ειναι εφικτα αυτα που θελω

Θελω να στησω ενα πιατο 1μ με 4 LNB για να κατεβαζω τους παρακατω δορυφορους
EUROBIRD 9'
HOTBIRD 13'
astra 1 19,2'
astra 2B 28,2'

απο το πιατο θα κατεβαινουν 2 καλωδια σε δυο διαφορετικες τηλεορασεις του σπιτιου. Η μια θα παιζει αδιαλειπτα με τον δεκτη του ΟΤΕ.
Η αλλη με εναν δεκτη του εμποριου να μπορει να κατεβαζει ολα τα ελευθερα που εχουν αυτοι οι δορυφοροι.Με ενδιαφερουν ιδιαιτερα ολα τα BBC που μπορω να κατεβασω.
1. Γινονται αυτα που ζηταω η γραφω κουταμαρες?
2.Μπορουν να παιζουν ταυτοχρονα οι δυο τηλεορασεις απο διαφορετικους δορυφορους?
3.Απο οσα ξερετε , ο δεκτης του ΟΤΕ θα εχει την δυνατοτητα να κατεβαζει αλλους δορυφορους?

Ευχαριστω εκ των προτερων οποιον γνωστη του θεματος μου απαντησει , κα συγγνωμη αν ειναι λιγο offtopic.

PS1
αν το νεο πακετο δεν περιεχει τα 2 eurosport, δεν προκειται να ασχοληθω με τον ΟΤΕ.

:ADFADF1:

Re: Πότε πιστεύετε θα ξεκινήσει η δορυφορική πλατφόρμα του ΟΤΕ;

καλημερα

γραφω για πρωτη φορα σε αυτο το φορουμ , αλλα το διαβαζω εδω και καιρο για να μαθω περι δορυφορικων, γιατι σκεφτομαι να ξεκινησω και εγω το αθλημα , επ'ευκαιρια της εναρξης το ΟΤΕ.
Εχω εδω και 2 χρονια CONNX-TV γιατι με ενδιεφερε αποκλειστικα το ESPN AMERICA και τα 2 eurosport.Θα ηθελα τις γνωσεις σας για το αν ειναι εφικτα αυτα που θελω

Θελω να στησω ενα πιατο 1μ με 4 LNB για να κατεβαζω τους παρακατω δορυφορους
EUROBIRD 9'
HOTBIRD 13'
astra 1 19,2'
astra 2B 28,2'

απο το πιατο θα κατεβαινουν 2 καλωδια σε δυο διαφορετικες τηλεορασεις του σπιτιου. Η μια θα παιζει αδιαλειπτα με τον δεκτη του ΟΤΕ.
Η αλλη με εναν δεκτη του εμποριου να μπορει να κατεβαζει ολα τα ελευθερα που εχουν αυτοι οι δορυφοροι.Με ενδιαφερουν ιδιαιτερα ολα τα BBC που μπορω να κατεβασω.
1. Γινονται αυτα που ζηταω η γραφω κουταμαρες?
2.Μπορουν να παιζουν ταυτοχρονα οι δυο τηλεορασεις απο διαφορετικους δορυφορους?
3.Απο οσα ξερετε , ο δεκτης του ΟΤΕ θα εχει την δυνατοτητα να κατεβαζει αλλους δορυφορους?

Ευχαριστω εκ των προτερων οποιον γνωστη του θεματος μου απαντησει , κα συγγνωμη αν ειναι λιγο offtopic.

PS1
αν το νεο πακετο δεν περιεχει τα 2 eurosport, δεν προκειται να ασχοληθω με τον ΟΤΕ.

:ADFADF1:

καλως ηρθες..
μεχρι τις 19,2 εισαι οκ.
για να βγαλεις και τις 28,2,θες τουλαχιστον 1,20.
επισης απο την στιγμη που θες τους 4 δορυφορους και στους 2 δεκτες ταυτοχρονα,θα πρεπει να παρεις twin lnb(δηλαδη ενα μονο lnb με 2 εξοδους)και-λογικα-εκτος απο 4αρι disecq,χρειαζεσαι και εναν διακοπτη για να εναλλάσσονται οι δορυφοροι ξεχωριστα σε καθε δεκτη.
σχετικα με τον δεκτη του οτε,ουσιαστικα δεν γνωριζουμε κατι συγκεκριμενο.

εαν κανω κατι λαθος,ας με διορθωσει καποιος με περισσοτερη εμπειρια.

Last edited:
Φοβάμαι ότι είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις από 9Ε μέχρι 28,2Ε με κάτοπτρο 1,20m. Μάλλον θα πρέπει να πας σε 1,50m.

Τα υπόλοιπα που ρωτάς γίνονται. Για τον δέκτη του ΟΤΕ δεν γνωρίζουμε ακόμη.

Υ.Γ. Μετακίνησα το post σου σε νέο θέμα, διότι ήταν λίγο εκτός θέματος εκεί που το πόσταρες...

Να συμπληρώσω μόνο πως δε χρειάζεσαι διακόπτη αλλά 2 diseqc(ένα για το κάθε δέκτη).
Ανακεφαλαιώνοντας θες:

1. 4 twin lnb (άμα ο δέκτης του οτε δεν υποστηρίζει diseqc τότε 1 twin και 3 single)
  2. 2 diseqc 4αρια (ή μόνο ένα στην εξαίρεση του οτε)
  3. Όσο αφορά το κάτοπτρο πιστεύω με ένα 1,20 και με κέντρο τις 19,2 θα είσαι οκ σε όλους τους δορυφόρους εκτός βέβαια απο τον astra2 στις 28,2 που θα χάνεις αρκετά.

Όσο αφορά το κάτοπτρο πιστεύω με ένα 1,20 και με κέντρο τις 19,2 θα είσαι οκ σε όλους τους δορυφόρους εκτός βέβαια απο τον astra2 στις 28,2 που θα χάνεις αρκετά.

Αν η 28,2 είναι δύσκολη τι γίνεται με την 23,5 και τι με την 15,8 σαν τέταρτη συχνότητα; Από περιεχόμενο ποια από τις δύο είναι πιο πλούσια;

Καλημέρα.

Συγνώμη που μπαίνω "σφήνα" στο θέμα μα ίσως να μπορώ να βοηθήσω.

Με τις συμβουλές φίλων από το forum πέρυσι την άνοιξη πρόσθεσα στην 1.20
κεραία μου ένα lnb για τον astra 28.2 για τα stream του BBC και την f1.
Λοιπόν η διάταξη είναι: Κέντρο 19 και παράκεντρα 13 και 28.2.
Δουλεύουν όλα ρολόι.
Βέβαια να τονίσω ότι είμαι Βόρεια Ελλάδα.Περιοχή Δράμας.

Και να ρωτήσω κι εγώ τώρα , απ'το ίδιο κάτοπτρο μπορώ να "βγάλω" και
9 μοίρες για τον ΟΤΕ;

@petros ναι άνετα

@zafnfl γράψε μας σε ποιο μέρος θα γίνει η εγκατάσταση για να σου πούμε σίγουρα. αλλά παράκεντρη λήψη σε 1,2μ και να βγαίνουν οι καλές συχνότητες του 28 πάρα πολύ χλωμό. καλύτερα να κεντράρεις τουλάχιστον στις 19 η ακόμη καλύτερα κέντραρε στις 28 και πιστεύω στις 19 , 13 , 9 οτί θα βγαίνουν οι συχνότητες που σε ενδιαφέρουν.

Φίλε Μιχάλη ευχαριστώ.

Ερωτήσεων συνέχεια τώρα.
Οι τρεις δορυφόροι που ανέφερα παραπάνω συν ο Hellas Sat από ένα 80άρι που
έχω δίπλα στο 1.20 έρχονται στον δέκτη μου μέσω ενός διακόπτη 4 in 1 out.
Βάζοντας τώρα στο παιχνίδι και τον δορυφόρο στις 9 east, η λύση είναι
μεγαλύτερος διακόπτης π.χ 8 σε 1 ή μήπως μπορώ να συνδυάσω στο σύστημα
έναν διακόπτη 2 σε 1 που έχω παροπλισμένο;Γίνεται αυτό;
Πρέπει ο δέκτης να υποστηρίζει disq 1.1; Ή όπως αλλιώς τα λένε αυτά;
Οι δέκτες μου είναι edision mini 2 in 1 , ο ένας, και ο άλλος είναι ο γνωστός
παππούς Humax 5400.
Αυτά τα λίγα παιδιά.
Ευχαριστώ όποιον προσφέρει τις γνώσεις του.:a0210:

Ευχαριστω ολα τα παιδια για τις απαντησεις τους.
Η εγκατασταση θα γινει στο Παλαιο Φαληρο.
Καταλαβαινω οτι ολα αυτα που ζηταω ειναι δυσκολο να γινουν.

Μηπως ειναι πιο ευκολο , να βαλω ενα κινητο πιατο 1μ και να κατεβαζω ολους τους δορυφορους που θελω ?.
Με ενδιαφερουν απο ATLANTIC BIRD στις 5' μεχρι TURKSAT.
Oποτε και αν ποτε βγει ο ΟΤΕ , τοτε μπορω να προσθεσω ενα σταθερο 0,8μ που θα σημαδευει μονιμα στις 9'.

Σε περιπτωση που παω σε κινητο πιατο , ενας σχετικα φθηνος δεκτης , τυπου EDISION , θα μπορει να τα καταφερει με τοσους δορυφορους?

Μηπως ειναι πιο ευκολο , να βαλω ενα κινητο πιατο 1μ και να κατεβαζω ολους τους δορυφορους που θελω ?.

To καλυτερο απο ολα. Με πολυ καλυτερη ληψη απο τα παρακεντρα.
Πιατο 1.10 πλατος (το πολυ), και μοτερακι με μεταλικα γραναζια.
Χωρις διακοπτες ντισεκ και μονο ενα LNB.
Ιδιο το κοστος, ολοι οι δορυφοροι στην οθονη σου.
Κανονικα οι περισσοτεροι δεκτες "κουνανε" πιατο χωρις προβλημα.
Καποιοι (λιγοι) εχουν bugs, για τον edition δεν ξερω.