νεα εγκατασταση και πολλες αποριες

kost1980

New member
30 April 2009
33
καλημερα
ειμαι παρα πολυ νεος στην δορυφορικη τηλεοραση και οι αποριες μου ξεκινανε απο εδω και δεν τελειωνουν
Λοιπον μετα απο ενα δωρο απο ενα φιλο που εκανε αναβαθμιση το δικο του συστημα μου εκανε δωρο μια κεραια 1.2 ,3 lnb (1 lemon 0.3) )+(2 sharp 0,1),μια βαση, ενα στροφιο καλωδιο belden RG6 low loss , ενα diseqc 4/1 Tecatel DiSEqC2.0 4x1 , ενα Satellite Amplifier, Tecatel, και ενα δεκτη ΕDISION Trojan.

Λοιπον μετα απο προσπαθεια καταφερα μονος μου και με αρκετα τηλεφωνα να τα κανω εγκατασταση και να προσανατολισο το κατοπτρο με τα 3 lnb με κεντρικο τον 19.2 δεξια του τον 13 και αριστερα τον 28,2 εχω βγαλει αρκετα καναλια χωρις να εχω ιδεα βεβαια περιμενω και τον φιλαρακο να κανει ελεγχο στην ολη εγκατασταση αλλα δεν εχει και μεγαλη ιδεα και αυτος γιατι του τα φτιαχνει τεχνικος.

Το ερωτηματα μου ειναι οτι ναι μεν εχουμε τις παρακεντρες ληψεις και πιασαμε τους δορυφορους που ειπα αλλα μου κολλησε το μικροβιο του ζαπινγκ και θελω τωρα και με αυτα που διαβασα να βαλω και αλλα lnb και να δοκιμασω μονος μου τι αλλους δορυφορους θα μπορεσω να πιασω

Επειδη η αγορα ενος καινουριου Diseqc 8/1 η ακομα 16/1 ειναι πολυ ακριβη και δεν βγαινω με ενα μισθο και 2 παιδια και επειδη οι τιμες στα 4/1 ειναι χαμηλες και οικονομικες θα ηθελα να μου πειτε αν γινεται να αγορασω αλλο ενα diceqc 4/1 και ενα 2/1 και να ενωσω τις 2 εξοδους απο τα diseqc 4/1 στις 2 εισοδους του diseqc 2/1

Να σημειωσω οτι το υπαρχον diseqc ειναι 2.0 και οχι 1.0 ,1.1 η 1.2 που δεν εχω καταφερει ακομα να καταλαβω τις διαφορες

Και οι ερωτηση μου ειναι αν γινεται να το κανω αυτο το πραγμα

και η αμεσως επομενη ερωτηση μου ειναι πως θα μπορεσω να ρυθμισω τον δεκτη (θελω πραγματικα αναλυτικη περιγραφη στο setting του EDISION TROJAN)

Eλπιζω να μην σας κουρασα και θα περιμενω ολες τις απαντησεις σας αρκει να ειναι πολλες και αναλυτικες οι πληροφοριες που θα μου δωσετε γιατι υπαρχει και μια μικρη αγνοια στο θεμα αυτο

ευχαριστω πολυ και θα περιμενω με αγωνια για να προχωρισω σε αγορα
βασης , lnb και diseqc για την ανανεωση της λιστας των καναλιων μου

To diseqc 1.0 για διακόπτες μέχρι τέσσερις θέσεις.
To diseqc 1.1 για διακόπτες πάνω από τέσσερις θέσεις (8,10,16 κ.α)
Τα 22k χρησιμοποιούνται για να ανεβαίνει το lnb στις υψηλές συχνότητες.
Το 0/12v είναι ένας διπλός διακόπτης,όταν δίνει ο δέκτης 12v δουλεύει η μία είσοδος του διακόπτη ,όταν δεν δίνει ,η άλλη .

Γεια σας,

Πριν 1 εβδομαδα ηρθε τεχνικος και εγκατεστησε το πιατο κτλ.

Η ακριβεια σηματος ηταν 100% και το άλλο έιναι 95%.

Ξαφνικά σήμερα (βρεχει κτλ) βλέπω ακρίβεια σήματος 90% και το αλλο 95%.

Ειναι φυσιολογικό αυτό; Επηρεάζει ο καιρος την ακριβεια σηματος;

Edit: Τώρα πήγε 100%.

Last edited:
Απάντηση: Re: νεα εγκατασταση και πολλες αποριες

Γεια σας,

Πριν 1 εβδομαδα ηρθε τεχνικος και εγκατεστησε το πιατο κτλ.

Η ακριβεια σηματος ηταν 100% και το άλλο έιναι 95%.

Ξαφνικά σήμερα (βρεχει κτλ) βλέπω ακρίβεια σήματος 90% και το αλλο 95%.

Ειναι φυσιολογικό αυτό; Επηρεάζει ο καιρος την ακριβεια σηματος;

Edit: Τώρα πήγε 100%.
Λογικό είναι να πέφτει η ποιότητα του σήματος.
Αν "ρίχνει καρέκλες έξω ",όχι στο 90% στο 0% κατεβαίνει πολλές φορές το σήμα.

Το «ακρίβεια σήματος» από την «ποιότητα σήματος» ποια η διαφορά;

Νόμιζα πως η ακρίβεια σήματος είναι κατά πόσο πιο καλά στοχεύεις τον δορυφόρο και αλλάζει μόνο εάν κουνηθεί το πιάτο.

Το ίδιο είναι.
Χρησιμοποιούμε όμως τον όρο "ποιότητα σήματος" το οποίο μας δείχνει πόσο σήμα έχουμε στον δορυφόρο.
Αυτό δεν εξαρτάται μόνο άν σημαδεύεις καλά τον αλλά και από τις καιρικές συνθήκες.
Ακόμα παίζει ρόλο και η στροφή του lnb.

φίλε γιατί δεν δίνεις 50ευρω να πάρεις ένα μοτεράκι και να είσαι οκ??

Απάντηση: Re: νεα εγκατασταση και πολλες αποριες

Το «ακρίβεια σήματος» από την «ποιότητα σήματος» ποια η διαφορά;

Νόμιζα πως η ακρίβεια σήματος είναι κατά πόσο πιο καλά στοχεύεις τον δορυφόρο και αλλάζει μόνο εάν κουνηθεί το πιάτο.

Oι όροι "ακρίβεια σήματος" και "ποιότητα σήματος" σημαίνουν το ίδιο πράγμα. Τα δύο χαρακτηριστικά του σήματος είναι η ποιότητα (ή ακρίβεια) και η ισχύς.

Θα τα εξηγήσω με ένα απλό παράδειγμα: Ας πούμε ότι ένας άνθρωπος μιλάει σε έναν άλλο άνθρωπο. Αν φωνάζει πολύ δυνατά, αλλά αυτά που λέει δεν είναι λέξεις αλλά γαβγίσματα, τότε η φωνή του έχει μεγάλη ισχύ και μηδενική ποιότητα. Τότε, ο άλλος δεν καταλαβαίνει τίποτα.

Αν μιλάει ψιθυριστά, αλλά προφέρει πεντακάθαρα τις λέξεις, τότε έχει χαμηλή ισχύ και 100% ποιότητα. Τότε ο άλλος μπορεί να καταλάβει τα πάντα, με την προϋπόθεση ότι το περιβάλλον είναι ήσυχο. Αν το περιβάλλον δεν είναι ήσυχο, τότε πρέπει να ανέβει η ένταση της φωνής (ισχύς) ώστε να ξεπεράσει το θόρυβο του περιβάλλοντος και να παραμείνει η υψηλή ποιότητα σε αυτά που ακούει ο ακροατής.

Πρακτικά, αυτό που έχει σημασια είναι η ποιότητα, αφού από αυτήν εξαρτάται αν ο δέκτης μπορεί να λάβει σωστά δεδομένα.