Νέα εγκτάσταση με USALS και HD δέκτη. Σκέφτηκα κάτι λάθος;

aik7

New member
26 September 2008
32
ΘεσσαΛονίκη
Μετά από αρκετή μελέτη κατέληξα στο παρακάτω πακέτο αντικατάστασης της τυπικής εγκατάστασης NOVA που μέχρι τώρα διαθέτω.

Α) Δέκτης: Edision Argus VIP2 (HD , DVB-S , DVB-T , PVR , Ethernet)
http://www.edision.gr/vip2.html

Β) Εγκατάσταση κατόπτρου
Κινητό, συμβατό με USALS
Μέγεθος 1,2 ή 1m ALU (το σκέφτομαι το 1,2 γιατί είναι οριακό)

Γ) LNB : Edision Quad QSL-6 LNB / 0,2DB
Θα φεύγουν 4 καλώδια ανεξάρτητα για κάθε δέκτη:
1 => Edision Argus VIP2
2 => DSN GR8300 CI UC
3 => Panasat (της NOVA)
4 => Κάρτα δέκτη PC
Γνωρίζω ότι όλοι οι δέκτες θα λαμβάνουν από τον δορυφόρο που θα κλειδώνει ο Argus, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα, μια και συνήθως θα είναι παρκαρισμένος στον Hotbird για Nova.

Δ) Διαμοιρασμός κάρτας irdeto NOVA
SMARTWI . Ασύρματο Card Splitter X3
(Ο Panasat θα βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο και βολεύει η ασύρματη)

Την προμήθεια του εξοπλισμού και την εγκατάσταση θα την κάνει στην Θεσσαλονίκη γνωστό ιντερνετικό shop της πόλης.

Αυτή την στιγμή το 60ράκι της νόβα κρέμεται από τα κάγκελα του μπαλκονιού μου. Η τοποθέτηση μεγαλύτερου πιάτου μήπως είναι πρόβλημα; Δυστυχώς η πρόσβαση στην ταράτσα της πολυκατοικίας μου είναι πολύ δύσκολη λόγω κεραμοσκεπής.
Ο προσανατολισμός μου είναι νότιος και έχω καθαρό ορίζοντα σε ολόκληρο το τόξο.

Δεκτές οι όποιες επισημάνσεις και βελτιώσεις πριν προχωρήσω στην υλοποίηση.

[FONT=&quot]Ευχαριστώ που διάβασες το πόστ μου![/FONT]

Στη θέση σου θα κράταγα το πιάτο της Νοβα και με ένα διακόπτη 2:1 θα απελευθέρωνα το κινητό πιάτο, οπότε θα έπαιρνα ένα quad lnb και ένα μονό για το κινητό.
Για να λες οτι είναι οριακό το 1,20 προσανατολίζεσαι για μοτέρ diseqc. Πρόσεξε τις προδιαγραφές του μοτέρ που θα πάρεις και προτίμησε ένα με μεταλλικά γρανάζια.
Αυτά τα λίγα από εμένα.

Αν είναι να μπει στα κάγκελα, καλύτερα να μην πάρεις 1.2μ αλλά 1μ. Οι πιέσεις θα είναι πολύ μεγάλες σε αέρα και μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα στα κάγκελα. Άσε που θα σου κλείσει και όλη "τη θέα".

α) αφού δεν έχεις πρόβλημα να βλέπουν όλοι οι δορυφόροι την ίδια πάντα θέση προχώρα !
β) μην είσαι και τόσο σίγουρος ότι οι νέες version kappa θα υποστηρίζονται καλά από το smartwi
γ) η τοποθέτηση σε κάγκελο έχει πάντα τα ρίσκα της (μη σταθερή εγκατάσταση , δυσκολίας πλευρικής κίνησης του κάτοπτρου με συνέπεια να χρησιμοποιείται μεγάλος σωλήνας ή βάση κάγκελου Γ με κίνδυνο ταλαντώσεων σε υψηλούς ανέμους). Όλα τα παραπάνω είναι πάντα σχετικά αφού όπως μας λες απευθύνθηκες σε ειδικό, οπότε θεωρούμε την εγκατάσταση σταθερή.
δ)Να προτιμήσεις το μικρότερο του 1.00 μέτρου κατά την γνώμη μου ,τα καναλια που θα πιάσεις θα σε υπερκαλύψουν (βέβαια όσο μεγαλύτερο πιάτο και καλύτερα όμως αυξάνονται τα αλλά !!!).
ε)Lnb edition γνώμη μου μην τα παίρνεις λόγω τιμής ,προτίμησε κάτι πιο αξιόπιστο.
Από προσωπική εμπειρία να σου πω πως το συγκεκριμένο μου δημιουργούσε πολλά προβλήματα σε ένα φίλο που έβαλα , αφού φαινόταν να επηρεάζει ο ένας δέκτης τον άλλον όταν το μόνο κοινό τους ηταν το Lnb.