Νέα έκδοση VLC player 0.8.6b

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
VLC.png

Επειδή δεν το είχα πάρει χαμπάρι, είπα να σας ενημερώσω σε περίπτωση που πάθατε κι εσείς το ίδιο. Είναι διαθέσιμη η αναβάθμιση του δημοφιλούς "τα παίζω όλα" player VLC φτάνοντας αισίως στην έκδοση 0.8.6b. Εκτός κι αν ζούσατε κλεισμένοι σε καμμιά σπηλιά θα γνωρίζετε ήδη πως πρόκειται για τον κορυφαίο δωρεάν player αρχείων wav, mkv, ts, avi, Xvid, κλπ. καθώς και την συμβατότητα με το Apple Remote. Με την έκδοση 0.8.6b ευτυχώς διορθώνονται κάποια σημαντικά bugs, κυρίως από επαναλαμβανόμενα crashes σε fullscreen mode. Ευτυχώς γιατί είχε αρχίσει να γίνεται ιδιαιτέρως ενοχλητικό. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ. Ιδιαίτερη προσοχή στην έκδοση που θα επιλέξετε, αναλόγως με τον επεξεργαστή. Φυσικά διατίθεται και σαν universal.

Ευχαριστούμε Μιχάλη. Με αυτές τις εκδόσεις με τα γράμματα στο τέλος μας έχουν τρελάνει! Ούτε κι εγώ το είχα πάρει χαμπάρι...

Πως βαζουμε Ελληνικους υποτιτλους στο νεο vlc (στα divx εννοω .srt).
Δεν εχει τις ιδιες ρυθμισεις οπως παλια .

Δεν είδα καμιά διαφορά όσον αφορά τους υπότιτλους.
Από το μενού διαλέγεις File->Open File... βάζεις το αρχειο του video, από κάτω τσεκάρεις το "load subtitles file" και πατάς settings για να τους επιλέξεις.

Γιάννη εξαρτάται από που την κάνεις. Αν πήγες στο other codecs>subtitles> και άλλαξες την κωδικοσελίδα σε ISO 8859-7 κάνε ένα save και θα παραμείνει η ρύθμιση μόνιμα.

Font χρησιμοποιείς όποιο σου αρέσει ανεξάρτητα από την κωδικοσελίδα. Προσωπικά χρησιμοποιώ Arial. Την κωδικοσελίδα στην έγραψα και παραπάνω: ISO 8859-7

Δεν ξέρω αν δοκίμασε κανένας την καινούργια έκδοση αλλά τουλάχιστον σε μένα τα προβλήματα αυξήθηκαν αντί να εξαληφθούν. Αϊ σιχτίρ πιά! Φτιάξτε μια έκδοση της προκοπής ρεεεε!:violent-smiley-030:

Εμένα οκ μού φαίνεται, αλλά δεν της κάνω καμιά τρελή χρήση: κάνα avi+srt βλέπω, κάνα mkv ενίοτε και τίποτα περίεργα φορμά που δεν διαβάζει το QT.

Το θέμα είναι πως δεν κολλάει πάντα. Το πρόβλημα είναι πως τα ίδια bugs που υποτίθεται πως διορθώθηκαν παραμένουν και σε αυτή την έκδοση...

Πάντως εγώ με OpenSuse 10.2 και με ρυθμίσεις κωδικοσειράς κλπ. υποτίτλους ελληνικούς δεν βλέπω.

Στην ίδια έκδοση vlc 0,86b σε windows, με τις ίδιες ρυθμίσεις, οι υπότιτλοι φαίνονται μια χαρά και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί...

Καμιά ιδέα κανείς;

__Να αναβαθμίσουμε λοιπον ή όχι παίδες?!

__Εγώ έχω την 8.2. Πρέπει να πω πως δεν την χρησιμοποιώ σε πολλά-πολλά, απλά μου έχει λύσει ΠΟΛΛΕΣ φορές τα χέρια παίζοντας αρχεία που ούτε κάτι Bs κλπ δεν έπαιζαν (μόνο flac δεν παίζει νομίζω). Γενικά είναι κορυφή και ΠΟΛΥ ελαφρύ πρόγραμμα.

__Ομως να πάω για την 8.6 ή όχι? Ρωτάω γιατί σας βλέπω διστακτικούς, αλλά μιας και ποτέ δεν είχα πρόβλημα (προφανώς δεν τρέχω τις εφαρμογές που βγάζουν προβλήματα), ίσως καλό θα ήταν να αναβαθμίσω, ή μήπως όχι ("if it ain't broken, don't fix it!")..?

EDIT: μόλις είδα πως η έκδοση αυτή υποστηρίζει και FLAC, φτού! και μόλις τα είχα σβήσει κάποια που είχα, χαχαχα -δεν πειράζει έτσι κι αλλιώς, αν είναι να γλυτώσω απ' τα 700ΜΒ τα 200, ε, σιγά την συμπίεση, πάω στα 320 (όπου γλυτώνω 500) και σε λίγο καιρό που τα 2 Terra θα κυκλοφορούν για πλάκα, θα αποθηκεύω τα cd μου χωρίς συμπίεση...

Last edited:
Βρε Βασίλη, όλοι οι audio players (εκτος των itunes) υποστηρίζουν flac αρχεία.

Το καλό με την μη απωλεστική συμπίεση είναι οτι ξενοιάζεις απο την πιθανότητα αρτιφακτς και επιπλέον όποια στιγμή θέλεις κανεις transcoding σε οποιοδήποτε απωλεστικό φορμάτ και οποιοδήποτε bitrate σε βολεύει χωρίς να υποστείς τις απώλειες δεύτερης γενιάς.
Σε σχέση με τα wav τα flac δινουν μέγεθος (κατα μέσο ορο) το 60% του ασυμπίεστου δηλ 420/700 αρα γιατι να μπείς στη φασαρία να τα κανεις μπ3/320 για 100 ψωρο ΜΒ !!.
Οι πιο πολλοί χρήστες μη απωλεστικής συμπίεσης (και εγώ μαζί τους) την προτιμούν απο τα wav εκτός απο την οικονομία χώρου και για την δυνατότητα tagging που δεν την έχουν τα wav.

Και επι του θέματος. Δεν ξέρω πως γίνεται αλλά σε 2-3 φορές που δοκίμασα τα τελευταία χρόνια πάνω σε 3 διαφορετικά PC (windows) ο VLC ποτέ δεν δούλεψε σωστά.