Νεα ηχεια Teufel Consono

SchumiGr

Established Member
29 July 2010
211
Μολις ελαβα ενημερωτικο e-mail απο την teufel οπου ανακοινωνει την ελευση 3 νεων 5.1 συστηματων χαμηλου κοστους.Οι τιμες ξεκινανε απο
159 ευρω για το Consono 15 και φτανουν μεχρι τα 299 ευρω για το Consono 35.
Αξιζει να σημειωθει οτι η εταιρεια δεν χρεωνει μεταφορικα για αυτη την σειρα.
Το μονο "σκοτεινο" σημειο ειναι το γεγονος οτι εχουν αντισταση 4 Ohm.Περισσοτερα ας μας πουν οι γνωστες.
Εικονες:

Consono 15
teufel1.jpg

Consono 25
teufel2.jpg

Consono 35
teufel3.jpg

Ας μας πουν οι πιο ψαγμενοι τις αποψεις τους, ειδικα στο θεμα της αντιστασης.

Re: Νεα ηχεια απο την Teufel απο 159ε!

Τυχαια επεσε το ματι μου σε αυτο το θεμα ψαχνωντας νεα post.
Δεν ενδιαφερομαι για ηχεια αλλά ειπα να δω.

Λοιπον νομιζω πως ολοι ανεξαιρετως οι συγχρονοι ενισχυτες οδηγουν 4Ω μεγαφωνα με ευκολια. Χωρις να ζεσταινονται, να παραμορφωνουν ή γενικοτερα χωρις να εχουν ηχητικο ή λειτουργικο προβλημα.

Το θεμα ομως ειναι οτι αλλο η ονομαστικη αντισταση του μεγαφωνου και αλλο η αντισταση που βλεπει ο ενισχυτης.
Ενα μεγαφωνο απαξ και μπει σε καμπινα και αρχισει να παιζει μουσικη (διαφορες συχνοτητες, διαφορες φασεις) τοτε παυει να ειναι μια αντισταση αλλά ενα ηλεκτρικο εξαρτημα που μεταβαλει τις ιδιοτητες του αναλογα το ρευμα που δεχεται αλλά και την πιεση αερα, μαζι βεβαια με την αναρτηση.

Τοτε παρουσιαζει συνθετη αντισταση. Η οποια δεν ειναι σταθερη, αλλαζει αναλογα την συχνοτητα/φαση, την ισχυ που δεχεται, κτλ.
Αυτη η συνθετη αντισταση μπορει να φτασει στα 2Ω ή και πιο κατω...
Ακομα και αν το μεγαφωνο εχει ονομαστικη αντισταση 8Ω...
Βεβαια οσο πιο μικρη η ονομαστικη τοσο πιο ευκολο να κατεβει χαμηλα η συνθετη.
Καλο ειναι να μην κατεβαινει χαμηλα, δειχνει καλυτερη σχεδιαση του ιδιου του ηχειου (και οτι παιζει σαν ηχειο σχεδον ιδανικα).

Απ`οσο εχω δει πολυ λιγα ηχεια αναφερουν ελαχιστη (συνθετη) αντισταση στα χαρακτηριστικα τους.
Οποτε μην μενουμε στην ονομαστικη αντισταση αν θελουμε να ειμαστε ψαγμενοι.

Οι ενισχυτες εχουν συνηθως προστασια αλλά το ηχητικο αποτελεσμα μπορει να μην ειναι το επιθυμητο αν εχει αρχισει και υπερθερμαινεται.

Για τον απλο καταναλωτη παντως το μονο που εχει να κανει απο την μερια του ειναι να δει αν ο ενισχυτης του οδηγει 4Ω ηχεια, αν μπορει σε ολα τα καναλια και αν μπορει να συνδεσει δυο κυρια (αρ+δε) ηχεια οταν αυτα ειναι 4Ω (σπανιο να εχει κανεις δυο αρ. και δε. ηχεια παντως).
Πιστευω πως δεν θα εχει προβλημα. Καποιοι ενισχυτες εχουν ειδικες υποδοχες για 4Ω ηχεια ή ειδικο διακοπτη ρυθμισης. Αλλοι απλα δεχονται τα παντα.

Αφου ξεχασει ολα αυτα, μπορει να παει να τα δει απο κοντα, να δει αν του αρεσουν αισθητικα (μιας και το ηχειο το βλεπεις κι`ολας), αν χωρανε και αν παιζουν καλα στα αυτια του, μιας και τα αυτια διαφερουν.
Αν ολα αυτα ειναι καλα το μονο που μενει ειναι η τιμη.

Λοιπον νομιζω πως ολοι ανεξαιρετως οι συγχρονοι ενισχυτες οδηγουν 4Ω μεγαφωνα με ευκολια.......

Ελάχιστοι ενισχυτές A/V μπορούν να οδηγήσουν χωρίς πρόβλημα ηχεία 4Ω.

Τοτε αλλαζει το θεμα.
Μαλλον μου ξεφυγε και αντι για 4Ω επρεπε να ειχα πει οτι οδηγουν 6Ω ηχεια.
Οποτε καλο ειναι να κοιταξουν πρωτα αν ο ενισχυτης τους εχει τετοια δυνατοτητα, και φυσικα σε ολα τα καναλια του (μιας και στα κυρια ηχεια μπορει να ειναι ικανος αλλά οχι στα υπολοιπα).

Δηλαδή τα ηχεία θα έπρεπε να αποφεύγονται? Θέλω να βρω οικονομικά ηχεία για onkyo 508 και έχω μπλεχτεί.....

Δηλαδή τα ηχεία θα έπρεπε να αποφεύγονται? Θέλω να βρω οικονομικά ηχεία για onkyo 508 και έχω μπλεχτεί.....

Πάρε αυτά.Μια χαρά θα τα οδηγήσει ο Onkyo.Όσο για τα Teufel δεν πιστεύω
ότι θα ζοριστεί κανένας ενισχυτής μαζί τους.Σιγά τα ρεύματα που θέλουν!

τελικα ποια πηρες; τα tufel παντως ειναι σε καλη τιμη γενικα σε σχεση με τα Harman Kardon χωρις να υπολογιζω την οποια διαφορα σε ποιοτητα γιατι δεν ξερω.
Σε συνδυασμό με τον συγκεκριμένο ενισχυτή ή με τον sr608 θα εχουν προβλημα τελικα; Ή ακομα με τον pioneer vsx920

Last edited:
Δεν πήρα ακόμα ηχεία. Έχω κάτι παλιά και ψευτοβολεύομαι. Για ταινίες είναι μια χαρά. Τα δύσκολα έρχονται στα τραγούδια. Και επειδή τα λεφτά δεν ξεχειλίζουν, σκεφτόμουν να πάρω 2 αξιοπρεπή μπροστά ηχεία, κυρίως για μουσική και μετά βλέπουμε.

Τα Teufel consono 25 τα πήρε ένας φίλος και είναι ξετρελαμένος. Σε ταινίες και για το κόστος τους, είναι μια χαρά.