Νεα ηλεκτρολογικη εγκατασταση (τηλεφωνο-τηλεοραση-δικτυο)

corfu

AVClub Addicted Member
20 October 2006
1,382
ΚΕΡΚΥΡΑ
ΠΑιδια να κανω και εγω μια ερωτηση??Μετακομιζω συντομα σε ενα νεο σπιτι το οποιο δυστυχως δεν εχει υποδοχες δικτυου.ο ηλεκτρολογος μου εσκαψε τους τοιχους μου περασε καναλια και εσωτερικα απο μεσα 3 καλωδια (-τηλεφωνο-τηλεοραση-δικτυο-) σε μια αποσταση περιπου 25 μετρων.Επειδη σκοπευω να κανω οικιακο δικτυο(2 υπολογιστες και 1 homecinema) o ενας υπολογιστης θα στελνει HD σημα σε εναν προτζεκτορα και μια TV σε απο σταση 10 μετρα και 20 μετρα αντιστοιχα...

οι αποριες μου ειναι...
επειδη τα καλωδια VGA και HDMI δεν χωρανε να περασουν απο τα καναλια μαζι με τα βησματα τους, αλλα μονο σκετα τα καλωδια γινετε η υπαρχει καλωδιο VGA οθονης που να μπορω να το αγορασω 20 μετρα σκετο το καλωδιο και αφου περασει μεσα απο τον τοιχο να ερθει καποιος ηλεκτρονικος και να μου το φτιαξει?
Εχετε καποια καλυτερη λυση να μου πειτε?

οσον αφορα το δυκτιο cat6 περναω σωστα?

Το VGA αν και τεχνικά γίνεται , το θεωρώ άχρηστο έν ετη 2009. Με αλλά λόγια το ξεχνάς.

Θα περάσεις 2-3 UTP καλώδια δικτύου και θα παίξεις με streaming και εννοείται ΜΟΝΟ με hdmi καλώδια.

'Οπως τα λέει ο Τάσος. Ξέχνα το VGA και ασχολήσου μόνο με HDMI καλώδια. Φτιάξε και τα καλώδια του δικτύου σου και θα είσαι μια χαρά. Απλά κάνε σωστά τη μελέτη σου, πού θα μπει ο ενισχυτής κι όλα αυτά τα σχετικά.

Γίνεται και έτσι όπως τα λες, αλλά υπάρχουν και πιο απλές λύσεις...

1) Απλώς έχεις ένα media player στην τηλεόραση (popcorn, egreat κλπ) ή αγοράζεις αν δεν έχεις τηλεόραση, μία που παίζει αρχεία avi, mkv κλπ (όπως οι καινούργιες Samsung).

2) Σαν βελτίωση της παραπάνω λύσης, τραβάς και ένα καλώδιο utp, κοντά στην τηλεόραση έτσι ώστε είτε η tv είτε το media player να μπορούν να παίζουν αρχεία από το pc και όχι από σκληρό δίσκο.

3) Αν θέλεις και projector τότε το καλώδιο θα παει απλά από την tv ή το media player, στον projector.

Αυτά για να μην μπλέκεις με καλώδια και ηλεκτρονικούς...

Δηλαδή απλώς μια θέση δικτύου κοντά στην τηλεόραση και τα cat6 είναι μιά χαρά και με cat5 θα μπορούσες να κάνεις την ίδια δουλειά αλλά πλέον δεν νομίζω να έχουν μεγάλη διαφορά στην τιμή...

ομολογω οτι δεν καταλαβα καλα... δηλαδη μπορει να περασει η εικονα απο το UTP καλωδιο και να μην χρειαστω VGA? το HDMI καλωδιο το εδειξα στον ηλεκτρολογο που μου εκανε τα καναλια, και μου ειπε πως ουτε αυτο χωραει να περασει απο τα καναλια ετσι οπως ειναι και θα πρεπει να περασει σκετο και να μπουν μετα τα βησματα του, πραγμα αδυνατον νομιζω..

οποτε σας παρακαλω πολυ να μου προτεινετε καπια εφικτη λυση, να μην χαλαω τα λεφτα μου τσαμπα :(

ομολογω οτι δεν καταλαβα καλα... δηλαδη μπορει να περασει η εικονα απο το UTP καλωδιο και να μην χρειαστω VGA? το HDMI καλωδιο το εδειξα στον ηλεκτρολογο που μου εκανε τα καναλια, και μου ειπε πως ουτε αυτο χωραει να περασει απο τα καναλια ετσι οπως ειναι και θα πρεπει να περασει σκετο και να μπουν μετα τα βησματα του, πραγμα αδυνατον νομιζω..

οποτε σας παρακαλω πολυ να μου προτεινετε καπια εφικτη λυση, να μην χαλαω τα λεφτα μου τσαμπα :(

Καταρχήν καλησπέρα.

Μην πανικοβάλεσαι γιατί υπάρχουν λύσεις για τα πάντα.

1) Καλώδιο HDMI - HDMI ατερμάτιστο της OEHLBACH στα μέτρα που θέλεις:

http://www.oehlbach.com/CMS/product-detail.php?sprache=en&artikelnummer=1322

2) Χρησιμοποίηση του υπάρχον δικτύου CAT6 με μετατροπέα σήματος double UTP - HDMI πάλι της OEHLBACH αλλά δεν θυμάμαι το μοντέλο.

Ένα τηλέφωνο στην αντιπροσωπία μπορεί να σε βοηθήσει. ΕΛΑΣΥΝ 210 95 78 150.

Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες παρόμοιες λύσεις και ίσως πιο οικονομικές.

Μια έρευνα στην αγορά θα σε βοηθήσει. Ειδικά σε καταστήματα ή τεχνικούς που ασχολούνται με την εγκατάσταση.

Καλή έρευνα.
-bye-

Και η εικόνα μπορεί να περάσει, όπως έγραψε παραπάνω ο Κώστας, αλλά μπορείς απλά να μην στείλεις κατευθείαν το σήμα από το PC σου, αλλά από κάποιο δικτυακό player (Egreat, Popcorn, Tvix, κτλ) το οποίο θα έχεις κοντά στην TV / προβολέα και θα συνδεθεί με το PC σου δικτυακά ώστε να "τραβάει" τα αρχεία.

ευχαρηστω για τις λυσεις που μου δωσατε...

η πρωτη λυση φαινεται καλη αρκι να βρω ανθρωπο (εδω στην κερκυρα δυσκολο) που να ξερει αφου περασει το καλωδιο HDMI ατερματιστο,μετα να μου φτιαξει σωστα τα βισματα...

για την δυκτιακη λυση που λετε εχω και ενα PS3 , δεν ξερω αν κανει αυτο... απλα παλια ειχα διαβασει οτι δεν μπορει να αναπαραγει αρχεια MKV κλπ με τους υποτιτλους, δεν ξερω αν εχει αλαξει κατι

Αν είχες πει στον ηλεκτρολόγο σου να τραβήξει κανάλια φ32, θα περνούσε απευθείας το hdmi μαζί με το βύσμα του. Εγώ έτσι έκανα σε προβολέα και δύο τηλεοράσεις και παίζει μιά χαρά.

Τώρα καλύτερα να κάνεις αυτό που λένε τα παιδιά. Δίπλα στον προτζέκτορα και την τηλεόραση, ένα Egreat Μ34Α που θα βλέπει μέσω καλωδίου δικτύου το pc με τις ταινίες.

για την δυκτιακη λυση που λετε εχω και ενα PS3 , δεν ξερω αν κανει αυτο... απλα παλια ειχα διαβασει οτι δεν μπορει να αναπαραγει αρχεια MKV κλπ με τους υποτιτλους, δεν ξερω αν εχει αλαξει κατι

Έτσι είναι γι'αυτό προτείνουμε κάποιο media player, αλλιώς θα πρέπει να μετατρέπεις όλα τα mkv σε μορφή που παίζει το PS. Δηλαδή μεγάλη και χρονοβόρα δουλειά...

οσον αφορα τα καλωδια για δυκτιο...

απο το ρουτερ θα φεβγουν 4 καλωδια τα 2 σε καρτες δυκτιου υπολογιστων και τα αλλα 2 ενα σε εναν dreambox και σε ενα xbox360
τα καλωδια εχω απορια , πρεπει να ειναι UTP η FTP ?
απλα η crossover?

Απάντηση: Re: Νεα ηλεκτρολογικη εγκατασταση (τηλεφωνο-τηλεοραση-δικτυο)

Παντως για future proof λυση βαλε UTP Cat 7.
Δεν ξερεις του χρονου πως θα ειναι τα πραγματα.
Ήθελα να γράψω "Έλα... υπερβολές..." αλλά...
Αν δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στο κόστος... γιατί όχι!:music-smiley-005:

Όχι, γιατί δεν είναι έτσι απλά με το cat7, μιλάμε για δίκτυο 10 Gigabit ethernet. Θα πρέπει όλα τα υλικά του δικτύου να είναι σύμφωνα με το πρότυπο. Αλλάζουν τα πάντα, από τα patch cord μέχρι τον τερματισμό των utp και φυσικά όλος ο ενεργός εξοπλισμός.

Οπότε το πιο πιθανό είναι να πάει τσάμπα το καλώδιο...