Νεα MacBook & MacBook Pro

blk88memorz

New member
18 November 2007
4
Κυκλοφόρησαν τα νέα MacBook και MacBook Pro.
Περιλαμβάνουν τους Penryn επεξεργαστές της Intel με μεγαλύτερες ταχύτητες και αυξημένη χωρητικότητα στους δίσκους τους.

Αναλυτικότερα MacBook:
MacBook white 2.1GHz / 1GB Ram / 120Gb / Combo drive
MacBook white 2.4GHz / 2GB Ram / 160GB / Super drive
Macbook black 2.4GHz / 2GB Ram / 250GB / Super drive

Οι τιμές παραμένουν οι ίδιες ενώ τώρα τα "ακριβότερα μοντέλα" περιλαμβάνουν 2GB μνήμης,
ενώ ο σκληρός δίσκος στο μαύρο μοντέλο εκτοξεύτηκε απο τα 160GB που γνωρίζαμε στα 250GB!
Και η Apple πάλι μας την έκανε καθώς τα νέα της notebooks δεν περιλαμβάνουν το Apple Remote.

Αναλυτικότερα MacBook Pro:
MacBook Pro 15" 2.4GHz / 2GB Ram / 200GB / 256 Vram
MacBook Pro 15" 2.5GHz / 2GB Ram / 250GB / 512 Vram
MacBook Pro 17" 2.5GHz / 2GB Ram / 250GB / 512 Vram

Οι τιμές και εδώ στα ίδια επίπεδα με αναβάθμιση των σκληρών δίσκων και των επεξεργαστών.
Ένα μεγάλο "συν", όπως όλοι περιμέναμε, είναι το multi-touch trackpad που περιλαμβάνουν τα MacBook Pro όχι όμως και τα MacBook.
Το Multi-touch Trackpad για όσους δεν γνωρίζουμε είναι ένα trackpad που πρωτοπεριέλαβε η Apple στα MacBook Air, το οποίο περιέχει κάποιες απ' τις ιδιότητες του iPhone.

Η οθόνη των 17" του MacBook Pro είναι τώρα LED, ενώ δίνεται και η δυνατότητα επιλογής 2.6GHz επεξεργαστή.

Nice updates Apple :SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Ωραία updates, αλλά μας βλέπω πάλι να πονάει η τσέπη μας :grinning-smiley-043

Ιδίως το MacBook Pro είναι όλα τα λεφτα! :ADFADF1:

Εμενα παλι αυτα δε μου λενε τιποτα απολυτως !!!
Στο δικο μου macbook εχω ηδη βαλει απο την αρχη 2GB ram kai 250GB σκληρο.
Περιμενα πολυ περισσοτερα features ...

Να ρωτήσω κάτι σχετικό/άσχετο? Φέτος δεν είναι η χρονιά που θα βγει το USB 3.0, η οποία λένε ότι θα είναι κατά πολύ ταχύτερη από την 2.0? Γιατί το λέω αυτό? Γιατί εαν όντως είναι αλήθεια, δεν βιάστηκε κάπως η Apple να βγάλει τα νέα της μοντέλα?? :chinscratch:

εβαλες και penryn;Tώρα παίρνεις περισσότερα (cpu,ram,δίσκο) με τα ίδια χρήματα.

Last edited:
Να ρωτήσω κάτι σχετικό/άσχετο? Φέτος δεν είναι η χρονιά που θα βγει το USB 3.0, η οποία λένε ότι θα είναι κατά πολύ ταχύτερη από την 2.0? Γιατί το λέω αυτό? Γιατί εαν όντως είναι αλήθεια, δεν βιάστηκε κάπως η Apple να βγάλει τα νέα της μοντέλα?? :chinscratch:

Σιγά μην περιμένει να βγει το 3.0 για να βγάλει νεα μοντέλα.
Επισης όταν με το καλό βγεί τέλος 2008 (και αν) τότε θα έχει βγεί και η νέα γενιά cpu οπότε θα βγει και η επόμενη γενιά.

Last edited:
Η καρτα γραφικων στα προ ειναι που ειναι το πιο σημαντικο...ουτε 2 μηνες δεν το χω...με πεθανε........

Απο την Apple δεν περιμενω απλες αναβαθμισεις ... αλλα νεα τεχνολογια.
Και αφου την εχει (δες iphone) γιατι δεν τη προωθει στους υπολογιστες.
Αρκετα εζησε το ποντικι και το πληκτρολογιο... καιρος να εξαφανιστουν!!!
Kαι τι να τον κανω τον Penryn?
Δεν μoυ λειπει ταχυτητα, αλλα κατι εντελως επαναστατικο απο την Apple.

Η αλήθεια είναι ότι εκτός από το multi touch του Pro, δεν είδαμε και πολλά πράγματα. Εγώ προσωπικά ήλπιζα και σε αιθητική αλλαγή του MB που να πλησιάζει την τάση των iMac, iPhone κλπ
Φυσικά για Blu Ray ούτε λόγος.

Πάντως είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως από το Macworld και μετά, κάθε Τρίτη, έχουμε κάτι νέο.

Απάντηση: Re: Νεα MacBook & MacBook Pro

Απο την Apple δεν περιμενω απλες αναβαθμισεις ... αλλα νεα τεχνολογια.
Και αφου την εχει (δες iphone) γιατι δεν τη προωθει στους υπολογιστες.
Αρκετα εζησε το ποντικι και το πληκτρολογιο... καιρος να εξαφανιστουν!!!
Kαι τι να τον κανω τον Penryn?
Δεν μoυ λειπει ταχυτητα, αλλα κατι εντελως επαναστατικο απο την Apple.

patience my friend...Τέτοιες αλλαγές δεν γίνονται απο μερα σε μέρα αλλά και να γίνουν δεν είμαστε έτοιμοι να τις δεχτούμε (Η Apple την έχει πατήσει στο παρελθόν).Ολα προς τα εκεί οδηγούν και αν παρακολουθείς τα rumor sites οι πατέντες που καταχωρεί η Apple σε αυτόν τον τομέα είναι συνεχόμενες,πρόσφατα και μία τύπου Wii.
Εκτός από το harware (το οποίο είναι πανάκριβο σήμερα σε αυτόν τον τομέα) πρέπει να ετοιμαστεί και το software (εκτός του λειτουργικού).

Αυτο που μου λειπει πραγματικα για να πεταξω τα παλιοPC ειναι HD υποστηριξη.
Ο μονος λογος που κρταταω τα PC moy ειναι οτι μονο με αυτα παιζω τα hddvd - bluray που εχω (δισκακια και rips).
Ειναι πολυ περιεργο που η Apple δεν ενδιαφερεται γι αυτο το θεμα !

Eίναι αυτό που λες στην προηγούμενη σελίδα, οτι θες την επανάσταση από την Apple..
" Blu-ray he said (Jobs) he believed that the format had won the war over HD DVD but that both formats would lose to HD downloads"
Eίδες πόσο μπροστά είμαστε?:2thumb22sup:

H αλήθεια είναι οτι δεν έχει γίνει η τελική συμφωνία παρόλο που η Apple είναι στο board of directors της Blu-ray Disc Association και το πρόβλημα είναι σχετικά με τα keys για την αναπαραγωγή ταινιών.Γιαυτό και μέχρι τώρα υποστηρίζεται μόνο για data ή μέσω του FCP.Φήμες ήθελαν να έρθουν σε συμφωνία στην Macworld όμως ζητήθηκαν κομμάτια του κώδικα του λειτουργικού που δεν ήταν πρόθυμη η Apple να δώσει ανοιχτά.

Last edited:

Εννοείτε ότι ο οποιοδήποτε έχει κάνει αυτές τις αλλαγές στο ΜB του. Και ειδικά στα MB που είναι και πιο εύκολο απ' ότι στα MBP.
Τουλάχιστον εγώ αυτό θα έκανα. Τώρα όμως τα παίρνεις αυτά στην ίδια τιμή ;)

Βασικά πιστεύω ότι θα έπρεπε να είχαν αλλάξει λίγο και την εξωτερική εμφάνιση τους.
Έχουν περάσει και κάτι χρόνια από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν.

Εγώ ψηφίζω MB μαύρο πάντως. Υπερπλήρες :music-smiley-005::music-smiley-005:
Δεν ξέρω γιατί, αλλά παλιότερα ενώ δεν μ' άρεσε καθόλου το μαύρο ΜΒ τώρα το τρελαίνομαι :P

Όσο για τα Blu Ray πιστεύω πως μπορεί και να μην βάλουν και ποτέ καθώς υπάρχουν οι ΗD ταινίες από το iTunes.
Και τώρα ειδικά που κυκλοφόρησαν και τα rentals....

αρκετα σπαστικο το οτι η apple κανει τετοιες αναβαθμισεις καθε 3-4 μηνες....

οταν πειρα το Macbook μου περσυ το χρυσοπληρωσα για 80gb δισκο....(φυσικα το ειχα απο την αρχη με 2gb ram οποτε πραγματι οι αλλαγες στην ραμ δεν με λενε πολλα και στον δισκο)

απλα νιωθεις λιγο βλακας να πληρωνεις κατι που σε 2 μηνες στο προσφορουν δωρεαν πχ παραπανο δισκο.....

(γενικοτερα παραπονα δεν εχω το macbook ειναι τελειο για μενα και ετσι θα μεινει :-P )