Νεα OLED τηλεόραση 55" εως 1100€ - επειγον!

lakiss51

Supreme Member
8 December 2006
5,043
Η ...εξοχικη, σχετικα φθηνη 3 ετων, 50" samsung tu8072 μετα απο αλλεπαλληλα εμφαγματα (blick code) για δευτερη φορα κι εκτος εγγυησης πλεον, μαλλον οδευει προς ανακυκλωση! "Πονηρα" σκεπτομενος, λεω να φερω την σχεδον 14χρονη Panasonic 50vt30, στην εξοχη και να παω τη νεα στο σπιτικο, οποτε θελω μια 55" oled με ολα τα καλουδια, smart tv βεβαιως με andoid. Δεν ξερω αλλα οι οριτζιναλ κινεζικες (TCL κλπ) δεν με ελκυουν ιδιαιτερα... Θεαση σε σκοτεινο, σχετικα, χωρο στα 2,5μ. Μην μου προτεινετε πανω απο 55" γιατι το αυχενικο πιθανως να μου κανει "θεματα"! Τιμη ως 1100€

----

αν θέλετε,πείτε και δύο λόγια για τα παρακάτω:

Απόσταση κύριας θέασης :

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι):

Συνθήκες περιβάλλοντος φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου):

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) :

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming):

Απαιτήσεις σε ποιότητα:

Απαιτήσεις άλλες:

προϋπολογισμός :

προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις:

---------------

Όταν ανοίγω νήμα για αγορά τηλεόρασης ..

Aν το android TV είναι προτεταιτοτηα θα έπερνα κάποια τηλέφωνα σε μαγαζιά για τη Sony XR-55A80L.

Προσωπικά θα έπερνα την LG 55C4 και αν ήταν τόσο πρόβλημα το WebOS, θα αγόραζα με τη διαφορά ένα android player.

• Like
Reactions: lakiss51
Aν το android TV είναι προτεταιτοτηα θα έπερνα κάποια τηλέφωνα σε μαγαζιά για τη Sony XR-55A80L.

Προσωπικά θα έπερνα την LG 55C4 και αν ήταν τόσο πρόβλημα το WebOS, θα αγόραζα με τη διαφορά ένα android player.
Κανενα προβλημα, αλλωστε εχω το nvidia shield.
Απο εικονα, προτιμοτερη η LG;
Σημερα που πηγα στον μαστορα, σε ερωτηση μου μεταξυ Sony/Samsung ποια προτιμα, ειπε:" Samsung γιατι ειναι πιο ευκολα επισκευασιμη, υπαρχουν φθηνοτερα ανταλλακτικα, ενω η Sony μετα απο 2, 3 χρονια εγκαταλειπει τα μοντελα της οποτε ψαχνεσαι".

απο την στιγμη που μιλαμε για oled πανελ,ολες ειναι κoρυφαιες σε αποδση με μικρες διαφορες.
προτεινουμενε συνηθως LG λογω καλου after sale support.

Κανενα προβλημα, αλλωστε εχω το nvidia shield.
Απο εικονα, προτιμοτερη η LG;

Άν τα έκανε όλα μια τηλεόραση καλύτερα, θα αγοράζαμε όλοι αυτή.

Επειδή το καλύτερη εικόνα έχει πολλές παραμέτρους
θα έπερνα την LG γιατί κάνει περισσότερα πράγματα σωστά
με καλύτερο λόγο απόδοσης/τιμής.

Άν τα έκανε όλα μια τηλεόραση καλύτερα, θα αγοράζαμε όλοι αυτή.

Επειδή το καλύτερη εικόνα έχει πολλές παραμέτρους
θα έπερνα την LG γιατί κάνει περισσότερα πράγματα σωστά
με καλύτερο λόγο απόδοσης/τιμής.
Το μονο που με ενδιαφερει σε μια τηλεοραση ειναι η καλλιστη εικονα ως λόγος αποδοσης/τιμης. Τα υπολοιπα καλυπτονται και διαφορετικα. Και νομίζω οτι οι oled, και περυσινων μοντελων, καλύπτουν αυτην την απαιτηση. Νομιζω...

Μαλλον προς LG C4 με βλεπω. H Samsung απορριφθηκε γιατι δεν εχει Dolby Vision, η δε Sony επειδη με ...φοβισε ο τεχνικος!
LG c4 απο Public 949€ +130€ επεκταση εγγυησης σε 5 χρονια
Εδω https://www.rtings.com/tv/tools/compare/sony-a80l-a80cl-oled-vs-lg-c4-oled/39010/49541
Ολα ειναι υπερ της Sony, αλλα συμπεραινουν οτι η LG ειναι καλυτερη!
Μου θυμιζει κατι εισαγγελεις που κατακεραυνωνουν τον κατηγορουμενο, και λες "παει για κρεμαλα αυτος", μα η τελικη προταση του ειναι ...αθωος😀

Last edited:
Από προσωπική εμπειρία ψηφίζω SONY!!

To 2015 αγόρασα τη Sony KDL W8xxC series, νομίζω ήταν η πρώτη Android TV της SONY. Δέκα χρόνια μετά και με χιλιάδες ώρες λειτουργίας στην πλάτη της, δουλεύει απροβλημάτιστα, με εικόνα ξυράφι, χωρίς εμφανή σημάδια κόπωσης του πάνελ. Ακόμα και το remote που χρησιμοποιούμε είναι το original.

Στη δική μου αντίληψη πλέον, TV και SONY είναι έννοιες συνυφασμένες και χωρίς υπερβολή, δε μπορώ να διανοηθώ ότι θα κοιτάξω άλλο μπραντ.

Εστίασε στην ποιότητα εικόνας και στην αξιοπιστία, το λειτουργικό σου είναι αδιάφορο καθώς οτιδήποτε και να φοράει στο πέρασμα του χρόνου θα ξεπεραστεί και θα αναγκαστείς να χρησιμοποιήσεις external player.

Πολυ καλη επιλογη, και η Sony ειναι καλη TV βεβαια.
Το Google TV OS της Sony δεν ειναι τοσο πλεονεκτημα οσο ηταν παλιοτερα που δεν υπηρχαν εφαρμογες για WebOS.
Επισης η G4 εχει και 4 GB RAM vs 3GB της Sony.
Σε σχεση με την καινουρια την C5 εχει μικροτερη φωτεινοτητα (αλλα αυτο παιζει ρολο αν βλεπεις σε φωτεινο χωρο, αν βλεπεις σε σκοτεινο χωρο ειναι μαλλον μειονεκτημα, αφου καποιοι εχουν αρχισει και διαμαρτυρονται), καλυτερο τηλεκοντρολ (στην C5 ψαχνεις το mute και το input που δεν υπαρχει πλεον σαν κουμπι), και παει και η υποστηριξη DTS...