Nέα Pentax K3

χαχαχαχαχα
διαβαζα τα χαρακτηριστικά έκανα back και χαθηκαν πειράματα κάνουν στην σελίδα

αν μη τι άλλο, η προσπάθεια της Pentax ώστε να βρίσκεται ανάμεσα στις 2-3 τοπ κάμερες στην κατηγορία του APS-C:

http://www.us.ricoh-imaging.com/dslr#anchor1019

επειδή κάπου το ψάχνω το θέμα , την Κ3 που την είδες ? Γιατί μέχρι τώρα μόνο φήμες ...

η σελίδα "αποσυρθηκε" για την ώρα δες http://www.pentaxforums.com/forums/pentax-news-rumors/238970-so-anyone-posted-yet.html

μαγνήσια , αλουμίνια και διπλά διαφορικά !!! θα κλάψουνε μανούλες . Και κει που περιμενα να βγει η Κ3 μπας και πέσει η Κ5 ΙΙ με βλέπω να περιμένω τον αντικαταστάτη της Κ3 για να πάρω αυτήν . Καλή φάση ...

24mp προφανώς της SONY
νέος βελτιωμένος επεξεργαστής
8.3 fps
selectable aa filter (αυτό ακουγεται πολύ καλό)
25 cross sensor focus points (αν δουλευει καλά δεν θελω τίποτα άλλο)
multi pattern wb (επισης ενδιαφέρον)
optional FLU card (κατι περιεργο θα είναι αυτό)
διπλή κάρτα
και πολλά άλλα

αλλά γιατί εξαφανιστηκε η σελίδα?
και πόσο θα κάνει (για να την πάρω σε 2 χρόνια)

Κοιτάω τώρα τα screenshots της σελίδας και φωτογραφίες που διερευσαν αν ισχύουν τα χαρακτηριστικά έχουν ασχοληθεί και με το βιντεο μάλλον για πρώτη φορά στην Pentax(Ricoh). Ας περιμένουμε να ξαναεμφανιστεί η σελίδα (επίσημη ανακοίνωση) και να γίνουν και οι δοκιμές

Ο υπευθυνος του site προφανώς ψάχνει για δουλειά

και νεος 55-300 WR βλέπω

Last edited:
υποτίθεται θα την ανακοίνωναν αύριο και προφανώς τους ξέφυγε η δημοσίευση. Πάντως αυτή πρέπει να είναι που όσοι προλάβαμε είδαμε. Πλήρης χαρακτηριστικών σε τιμή γύρω στα 1200 (νομίζω). Η Pentax εξακολουθεί να σέβεται την καταγωγή της και να τιμά τη φωτογραφία δίνοντας μας σώματα που μπορούν να αποτελέσουν εργαλεία πρώτης γραμμής

Αν η τιμή κρατηθεί σε νορμαλ πλαίσια όσοι μπορούν να σκεφτούν πέρα από τον "δικομματισμό" που κυριαρχεί εδω στην ελλάδα τουλάχιστον θα πάει πολύ καλά...από specs πάντως σκίζει...

Δεν νομίζω οτι στα 1600 εύκολα κάποιος "'άσχετος " θα ντυθεί πεντάξιαν . Ακόμα και εγώ που είμαι φίλα προσκείμενος δύσκολα θα προχωρούσα στο εγχείρημα

Μια χαρά θα είναι η τιμή της στα 1300 περιπου με τον 18-55 για αυτα που πρσφέρει.Σε κάποιους μήνες θα πέσει αρκετά ως συνήθως. Κάτι δειχνει να κινειται επιτέλους .Ελπίζω να ξυπνήσει και η Ελληνική αντιπροσωπεία και ν αρχίσει να προωθεί έστω και στοιχειωδώς τα πολύ καλά προιόντα της παρεξηγημένης αυτής φίρμας στην χώρα μας.

Ο 18-55 της PENTAX δεν μπορεί να υποστηρίξει τις δυνατότητες του συγκεκριμένου αισθητήρα. Μην γελιέστε... αν φορά τον 24άρη της sony ετοιμαστείτε για φακούς άλλους είτε ζουμ 2.8 άλλων κατασκευαστών (π.χ. τάμρον) είτε primes της pentax. Δεν είναι μόνο το θέμα της ανάλυσης, είναι ζόρικος ο ίδιος ο αισθητήρας και ταλαιπωρεί τους μέτριους φακούς, τους εκθέτει...

Δεν διαφωνω μ αυτο που λες ,αντιθέτως συμφωνω βεβαια για τον μεσο χρήστη κλπ δεν ξερω αν όλα αυτα εχουν και ιδιάιτερη σημασία.Απο κει και περα ενας φακος σαν τον 2,8 της Ταμρον είναι νομίζω μια καλή οικονομική λύση.Εν πάση περιπτώση ας περιμένουμε να δουμε δείγματα κλπ και τα ξαναλέμε.Προωπικά δεν θα την πάρω....θα μείνω με την Κ5 και θα περιμένω το ...FF της Pentax OTAN(εδω εντάξει μπορει να γελάσουμε πικρά )και αν έρθει.:grinning-smiley-043

Μια χαρά θα είναι η τιμή της στα 1300 περιπου με τον 18-55 για αυτα που πρσφέρει.Σε κάποιους μήνες θα πέσει αρκετά ως συνήθως. Κάτι δειχνει να κινειται επιτέλους .Ελπίζω να ξυπνήσει και η Ελληνική αντιπροσωπεία και ν αρχίσει να προωθεί έστω και στοιχειωδώς τα πολύ καλά προιόντα της παρεξηγημένης αυτής φίρμας στην χώρα μας.

Με την διαφορά Κ30 και μεταγενέστερης (έστω και ίδιας) Κ50 στα μόλις 100 δεν θα ήμουνα πολύ αισιόδοξος ότι θα πέσει σύντομα η Κ3 ούτε και η Κ5.2 για την οποία καιροφυλακτώ . Μιλάω πάντα για Ελλάδα .

Οπως τα λέει ο Βλάσης δεν είμαι σίγουρος αν θα βγει καν κιτ με τον 18-55. Από εκεί και πέρα αν και δεν θυμάμαι να έχει αναφερθεί η Ricoh ανανέωσε πρόσφατα όλοκληρη την σειρά των DA Limited προφανώς για να εκμεταλλεύονται το νέο σύστημα AF (ήδη υπήρχαν παράπονα ειδικά για τον 70αρη, ενώ ακόμα περισσότερα είναι για τους εξαιρετικούς σε ποιότητα prime FA Limited). Αν θυμάμαι καλά υπάρχει στο roadmap και ζουμ εως το τέλος του χρόνου. Εφόσον η απλή λυση θα είναι ο 18-135 ένας 17-κάτι θα ήταν το λογικό ίσως και χωρίς WR αλλά πολύ καλός οπτικά. Οι φήμες ήταν για κάτι σαν 17-85 f/2.8-4 και με βάση τα "περίεργα" που βγάζει κατά καιρούς η pentax αλλά και τις ανάγκες των aps-c δεν θα μου φαινoταν παράξενο. Προσωπικά θα ήθελα να δω έναν 17-80 f2.8 DA* (δηλαδή και WR) αλλα δεν νομίζω ότι θα αντεχε η τσέπη μου να τον αποκτήσει.
Για FF θα χρειαστουν αρκετά παραπάνω
Μάλλον για αυριο η επίσημη ανακοίνωση

Last edited:
Δεν είναι ανάγκη η αγορά από Ελλάδα φίλε Anritsu.Σιγουρα αν πας όμως από κοντά σε καποια Ελληνικά καταστήματα που φερνουν Pentax θα παρεις καλυτερη τιμή απ αυτες που βλεπεις στο νετ.Όσο για τα υπολοιπα νομίζω τα είπαμε.Ας περιμένουμε πρώτα την επισημη ανακοίνωση και βλέπουμε.
Για FF βεβαίως και θα πάει παραπάνω αλλά είναι πολύ πρόωρη μια τετοια κουβέντα.

Αυτό που κυρίως έχει προκαλέσει ενδιαφέρον στο PF από τα χαρακτηριστικά αφορά το video. RAW 14bit
(στα υψη οι φωτεινοι prime)