Νέα τηλεόραση η μένω με την παλιά;

nxh1024

Established Member
20 March 2008
126
Έχω μία τηλεόραση plasma panasonic G10 από 07/2009.
Δεν έχω κάποιο πρόβλημα από την ποιότητα απεικόνισης.
Έτυχε όμως να κάνω αναβάθμιση στην οθόνη του computer (πήρα μία IPS 27') και έμεινα στήλη άλατος από την ποιότητα σε video, και όχι να πείτε 4K, ούτε FHD αλλά 720!

Η ερώτησή μου είναι αν η τεχνολογία στις τηλεοράσεις έχει εξελιχθεί τόσο πολύ που θα δω αισθητή διαφορά με μία νέα LED.
Δηλαδή θα έχω αντίστοιχη ποιότητα με μίας σύγχρονης οθόνης υπολογιστή;

Έχω μία τηλεόραση plasma panasonic G10 από 07/2009.
Δεν έχω κάποιο πρόβλημα από την ποιότητα απεικόνισης.
Έτυχε όμως να κάνω αναβάθμιση στην οθόνη του computer (πήρα μία IPS 27') και έμεινα στήλη άλατος από την ποιότητα σε video, και όχι να πείτε 4K, ούτε FHD αλλά 720!

Η ερώτησή μου είναι αν η τεχνολογία στις τηλεοράσεις έχει εξελιχθεί τόσο πολύ που θα δω αισθητή διαφορά με μία νέα LED.
Δηλαδή θα έχω αντίστοιχη ποιότητα με μίας σύγχρονης οθόνης υπολογιστή;

???
Παίζει να είναι πρώτη φορά τόσα χρόνια που ακούω κάτι τέτοιο.
Η' σου φάνηκε πιο καθαρή η εικόνα επειδή κάθεσαι πολύ πιο κοντά ή ο scaler του PC λειτουργεί καλύτερα από την Tηλεόραση.
Κάνε μια σύγκριση με το ίδιο βίντεο της τηλεόρασής σου με ένα IPS στο ίδιο μέγεθος για να βγάλεις πιο ασφαλή συμπεράσματα.
ΙΜΗΟ μόνο για λόγους αλλαγής μεγέθους θα άξιζε η αναβάθμιση σε LCD-LED.
Λογική αναβάθμιση από plasma, με μόνο κριτήριο την ποιότητα εικόνας, είναι οι OLED.

Μάλλον από ότι λες δεν αξίζει η αλλαγή εφόσον και η τηλεόραση είναι 50'.
Η νέα θα ήταν λίγο πιό smart αλλά δεν νομίζω ότι θα χρησιμοποιούσα και πολύ τις smart δυνατότητες.

Απάντηση: Re: Νέα τηλεόραση η μένω με την παλιά;

Μάλλον από ότι λες δεν αξίζει η αλλαγή εφόσον και η τηλεόραση είναι 50'.
Η νέα θα ήταν λίγο πιό smart αλλά δεν νομίζω ότι θα χρησιμοποιούσα και πολύ τις smart δυνατότητες.

Φτιάξε ένα rasp ή πάρε ένα andoid box και με πολύ λιγότερα λεφτά θα 'σαι κομπλέ.