Νέα τηλεόραση.. Οι έμπειροι τις προτάσεις σας..

jpsih

New member
30 December 2010
47
Ωρα για αγορά νέας τηλεόρασης μέσα στον Ιανουάριο-Φεβρουάριο..

Απόσταση θέασης περίπου 2 μέτρα (λογικα κοιτάω 40-42 ιντσες?)
Χρήση 60% ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, 40% υλικό fullHD (matroskες απο σκληρο)
-πολυ πιθανη η μελλοντικη αγορα PS3, χρήση με pc δεν θα γινει ποτε, δεν με ενδιαφέρει το 3D-

προβληματιζομαι για το αν θα είναι plasma ή lcd..

απο την μια γλυκοκοιτάζω τις lcd της samsung (c6xx) λόγω του ενσωματωμένου media player που τα παίζει όλα..
απο την άλλη διαβαζω για την πιο κινηματογραφική αίσθηση των plasma και φυσικά λόγω απειρίας με αυτη τη τεχνολογία με φοβίζουν οι «ευαισθησίες» της και οι διαδικασίες στρωσίματος και πάει λέγοντας..

χρήματα χοντρικά μεχρι 700.. αν κάτσει για τηλεοραση χωρίς ενσωματωμένο media player ίσως κατέβει λίγο το όριο για την αγορά ξεχωριστού..
γενικά αν προταθεί κάτι πολύ καλό ίσως και να γίνει μια μικρή υπέρβαση..

σας ευχαριστώ..

Καλώς όρισες στο forum!

Και εγώ θα σου πρότεινα την C650 από lcd,αλλά,για να το κάνουμε πιο ενδιαφέρον μιας και θα παρακολουθείς fhd,έχε υπόψην σου και την Panasonic 46S20.

για την χρηση που θες μια panasonic plasma ειναι ιδανικη.
Καλο θα ηταν να προλαβεις την καλη τιμη που εχει αυτη τη περιοδο η 46s20 που σου ειπε ο φιλος πιο πανω.

Ωρα για αγορά νέας τηλεόρασης μέσα στον Ιανουάριο-Φεβρουάριο..

Απόσταση θέασης περίπου 2 μέτρα (λογικα κοιτάω 40-42 ιντσες?)
Χρήση 60% ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, 40% υλικό fullHD (matroskες απο σκληρο)
-πολυ πιθανη η μελλοντικη αγορα PS3, χρήση με pc δεν θα γινει ποτε, δεν με ενδιαφέρει το 3D-

προβληματιζομαι για το αν θα είναι plasma ή lcd..

απο την μια γλυκοκοιτάζω τις lcd της samsung (c6xx) λόγω του ενσωματωμένου media player που τα παίζει όλα..
απο την άλλη διαβαζω για την πιο κινηματογραφική αίσθηση των plasma και φυσικά λόγω απειρίας με αυτη τη τεχνολογία με φοβίζουν οι «ευαισθησίες» της και οι διαδικασίες στρωσίματος και πάει λέγοντας..

χρήματα χοντρικά μεχρι 700.. αν κάτσει για τηλεοραση χωρίς ενσωματωμένο media player ίσως κατέβει λίγο το όριο για την αγορά ξεχωριστού..
γενικά αν προταθεί κάτι πολύ καλό ίσως και να γίνει μια μικρή υπέρβαση..

σας ευχαριστώ..

Η Panasonic όπως σου υποδείχτηκες και πιο κάτω είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις. Βέβαια αν μπορείς να συμβιβαστείς με λίγο χειρότερη εικόνα αλλά περισσότερες ίντσες μπορείς να πάς και στην LG50PK550....

Καλώς όρισες στο forum!

Και εγώ θα σου πρότεινα την C650 από lcd,αλλά,για να το κάνουμε πιο ενδιαφέρον μιας και θα παρακολουθείς fhd,έχε υπόψην σου και την Panasonic 46S20.

για την χρηση που θες μια panasonic plasma ειναι ιδανικη.
Καλο θα ηταν να προλαβεις την καλη τιμη που εχει αυτη τη περιοδο η 46s20 που σου ειπε ο φιλος πιο πανω.

Οι plasma αυτής της γενιάς και ιδιαίτερα οι Panasonic είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές και δεν έχουν τα προβλήαμτα του παρελθόντος. Εγώ στην δική μου plasma ούτε την έστρωσα καν. Μόνο στις πρώτες 100 ώρες πρόσεχα λίγο τα λογότυπα των καναλιών αλλά μετά δεν ξαναασχολήθηκα...

μετα απο αρκετο διαβασμα και ψαξιμο καταλαβα οτι στις νεες πλασμα οι κινδυνοι ειναι σχετικα μικροι...

θελει μονο ιδιαιτερη προσοχη στις πρωτες 200 ωρες, τα γνωστα με τα λογοτυπα των καναλιων και οχι στατικες εικονες για μεγαλο διαστημα..

συνεπως αφου ειμαι διατεθειμενος να την προσεξω και προσφερει καλυτερη, πιο φυσικη και πιο κινηματογραφικη εικονα λεω να ψαχτω για πλασμα..

στο θεμα των ιντσων μαλλον θα μεινω στις 42 και λογω μεγεθους και λογω κυριως χρηματων.. αλλωστε ο καναπες παει ευκολα μπρος-πισω..

αρα περιμενω τις προτασεις σας για fullHD plasma 42''

Αν δεν πας να τις δεις απο κοντα μην αγορασεις τιποτα.
Εγω παντως θα επαιρνα μια LCD με Ultra Clear Panel. Φοβερη διαφορά.
Δηλαδη μια απο τις Samsung.

Εκεινο που πρεπει να δεις ειναι αν παιζει χρωματικα σωστα (φυσικα προσωπα), καλο λευκο, καλες αποχρωσεις του γκρι.
Το "μαυρο" δεν ειναι τιποτα μπροστα σ`αυτα. Δεν κοιταμε μονο το μαυρο...
Οι αποχρωσεις του γκρι αν δεν αποδιδονται σωστα τοτε σε σκοτεινες σκηνες δεν θα βλεπεις εικονα αλλά μια μαυριλα... Θα χανεις το 50% της εικονας...

Αν και στα μαγαζια οι τηλεορασεις ειναι σε "shop mode" και κανονικη συγκριση δεν μπορεις να κανεις.

Οι αποχρωσεις του γκρι αν δεν αποδιδονται σωστα τοτε σε σκοτεινες σκηνες δεν θα βλεπεις εικονα αλλά μια μαυριλα... Θα χανεις το 50% της εικονας...

Πολυ σωστα αυτα που λες αλλα η περιγραφη σου αποκλειει το 95% των LED-LCD και φυσικα και τις Samsung που αναφερεις παραπανω.

Εκεινο που πρεπει να δεις ειναι αν παιζει χρωματικα σωστα (φυσικα προσωπα), καλο λευκο, καλες αποχρωσεις του γκρι.

Να πούμε επίσης ότι οι plasma έχουν (γενικότερα) καλύτερο greyscale από τις LCD

Αν δεν πας να τις δεις απο κοντα μην αγορασεις τιποτα.
Εγω παντως θα επαιρνα μια LCD με Ultra Clear Panel. Φοβερη διαφορά.
Δηλαδη μια απο τις Samsung.

Αν και στα μαγαζια οι τηλεορασεις ειναι σε "shop mode" και κανονικη συγκριση δεν μπορεις να κανεις.

Αυτό από που προκύπτει;Βλέπεις ένα review,και συγκρίνεις το pre-calibration χρωματικό τρίγωνο όπως και το gamma κτλπ...δεν μπορείς να βγάλεις σαφές συμπέρασμα από αυτά που βλέπεις στα μαγαζιά.Προσωπικά προτιμώ να βλέπω μια εικόνα που μπορεί να μην έχει αυτά τα ψεύτικα χρώματα (να ομολογήσω ότι μου αρέσουν στην αρχή..),αλλά να τα δείχνει φυσικά (πχ ακόμη και στο wide mode να υπερκαλύπτει το χρωματικό τρίγωνο,τόσο για sd όσο και για HD σήματα.Το Ultra Clear Panel,σίγουρα δίνει μια ''ζωντάνια'' που δεν την βλέπεις στις άλλες τηλεοράσεις.Βέβαια κάποιοι θα διαφωνήσουν με τα λεγόμενα μου υποστηρίζοντας ότι αγοράζεις αυτό που σου αρέσει στο μάτι...όμως δυστυχώς πολύ λίγα άτομα μπορούν σε συνθήκες καταστήματος να συγκρίνουν τηλεοράσεις και να επιλέξουν αυτή με τα πιο σωστά χρώματα.(Μιας και στο shop mode μόνο σωστά χρώματα δεν δείχνουν).

Καλημέρα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους. Νέος στην παρέα και για τυχόν λάθη, συγνώμη προκαταβολικά. Παιδιά είμαι έτοιμος να πάρω την LG 47LE8500, αλλά φοβάμαι μήπως τύχει και σε εμένα το προβληματικό μοντέλο. Οι άλλες επιλογές μου είναι LG 47LE5500, SAMSUNG 46C650. Η TV θα είναι συνδεμένη με υπολογιστή, ταινίες- παιχνίδια- μουσική απόσταση θέασης 3 με 4μ τηλεοπτικά κανάλια ψηφιακά μέσω digea, παιχνίδια μέσω ps2, θα ήθελα βοήθεια αν οι επιλογές που έχω κάνει είναι καλές, και αν έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο. Ανώτατο όριο τιμής 1300e. -χθές είδα και την philips 46pfl7605h, και μου άρεσε η εικόνα που είχε, τι λέτε για αυτή.

Καλημέρα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους. Νέος στην παρέα και για τυχόν λάθη, συγνώμη προκαταβολικά. Παιδιά είμαι έτοιμος να πάρω την LG 47LE8500, αλλά φοβάμαι μήπως τύχει και σε εμένα το προβληματικό μοντέλο. Οι άλλες επιλογές μου είναι LG 47LE5500, SAMSUNG 46C650. Η TV θα είναι συνδεμένη με υπολογιστή, ταινίες- παιχνίδια- μουσική απόσταση θέασης 3 με 4μ τηλεοπτικά κανάλια ψηφιακά μέσω digea, παιχνίδια μέσω ps2, θα ήθελα βοήθεια αν οι επιλογές που έχω κάνει είναι καλές, και αν έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο. Ανώτατο όριο τιμής 1300e. -χθές είδα και την philips 46pfl7605h, και μου άρεσε η εικόνα που είχε, τι λέτε για αυτή.

SAMSUNG 46C650

Απάντηση: Re: Νέα τηλεόραση.. Οι έμπειροι τις προτάσεις σας..

+1

Αν μπορεις να δωσεις κατι παραπανω κοιτα και την C750 και την Sony 46EX710.

+1 μιας και οι 2 διαθέτουν s-pva panel σίγουρα.

Πολυ σωστα αυτα που λες αλλα η περιγραφη σου αποκλειει το 95% των LED-LCD και φυσικα και τις Samsung που αναφερεις παραπανω.

Αναλογα με τι ρυθμισεις παιζει.
Αν παιζει με τερμα το οπισθιο φωτισμο ή οχι, και αναλογα το μοντελο.

Εγω μια Samsung εχω. Την LE-40F86DB. Την αγορασα οταν ηταν "περσινο" μοντελο (6μηνου).
Το επομενης γεννιας αντιστοιχο μοντελο, η 656A, ειχε προβλημα με το μαυρο. Εδειχνε μωβ... και ειδικα απο γωνια. Σε αυτην η εργοστασιακες ρυθμισεις ηταν προς την διορθωση του προβληματος. Και δεν ειχε καλη κλιμακα του γκρι (αλλά απιστευτο μαυρο οταν κοιτουσες ακριβως στην ευθεια).
Αλλιως την 656 θα αγοραζα...

Μιας ομως και δεν με ενδιαφερει καθολου το θεμα αγορας τηλεορασης τωρα ετσι και δεν μπορω να ξερω ποια ειναι καλη (σαν εικονα) ή οχι.

λογω μιας νεας αναγκαστικης διαρρυθμισης η αποσταση περιοριζεται στο 1.5 μετρο..

μαλλον 42αρα πρεπει να την ξεχασω (κ γενικως τις πλασμα) και να παω σε μικροτερη 32-37 lcd?

διαβαζω τις αποψεις σας περι μεγεθους, αλλα θα ειναι χαοτικη η διαφορα απο την τωρινη-ταπεινη 14αρα

διαβαζω τις αποψεις σας περι μεγεθους, αλλα θα ειναι χαοτικη η διαφορα απο την τωρινη-ταπεινη 14αρα

εγώ στο υπνοδωμάτιο άλλαξα την 14άρα sony trinitron που είχα από φοιτητής το 90 (ακόμα παίζει η άτιμη) με 20άρα και ήταν μέρα με τη νύχτα. φαντάσου σε σένα που χτυπάς διπλάσια +. πάντως το μάτι θα τη συνιθίσει σιγά σιγά και κάθε μέρα θα σου φαίνεται και μικρότερη.