Νεα Τηλεόραση...

nikosjc

Senior Member
8 September 2008
313
Χαίρεται! Σκέφτομαι σύντομα να πάρω μια νέα tv (έρχεται και μουντιάλ!) αλλά οι τηλεοράσεις σήμερα είναι πιο πολύπλοκες και από έναν Η/Υ!!!
Έτσι θα ήθελα προτάσεις για τηλεοράσεις που διαθέτουν τα παρακάτω:

1) LED (φαντάζομαι καλύτερη από LCD?)
2) MPEG-2 k 4
3) 100Hz (Τα 200 βοηθάνε πουθενά? - μήπως τα 200 θα υποστηρίζουν και 3D αργότερα?)
4) Media player με video HD (το οποίο βέβαια, αν η διαφορά στην τιμή είναι μεγάλη σε σχέση με ίδιο μοντέλο αλλά χωρίς m/p, θα κοιτάξω για κάποιον εξωτερικό player)
5) Internet TV (Αυτό με ενδιαφέρει αρκετά!)
6) να μην ξεφεύγουμε και πάρα πολύ από το χιλιάρικο...

Είναι για Σαλόνι και σκέφτομαι για 37-40 inches λόγω βεβαίως τιμής, αλλά και των προβλημάτων που έχουν οι τηλεοράσεις όσο μεγαλώνει το μέγεθος τους (σκιές, φαντάσματα, συννεφάκια ή πιξελιάσματα γιατί υπάρχουν και τα αναλογικά ελληνικά κανάλια ακόμα δυστυχώς) και δεν θα ήθελα να πάω σε 46+...

Σκεφτόμουν για την Samsung B6000 που ξεκλειδώνει και το m player (σαν B7000) αλλά τα προβλήματα για την αναπαραγωγή που διάβασα, για κάτι συνεφάκια, και τέλος το ότι δεν έχει (νομίζω?) δυνατότητα για internet με σταμάτησαν. Κάτι σε Sharp, Toshiba, Philips ίσως? (sony και lg δεν έχω ιδιαίτερη συμπάθεια).

Κάθε γνώμη δεκτή!!!
Thanks!

όσο μεγαλώνει το μέγεθος τους (σκιές, φαντάσματα, συννεφάκια ή πιξελιάσματα γιατί υπάρχουν και τα αναλογικά ελληνικά κανάλια ακόμα δυστυχώς) και δεν θα ήθελα να πάω σε 46+...

Ε, τώρα άμα σου προτείνουν plasma θα φταίνε ; Δεν θα φταίνε :D

Ουάου 1: Άμεση απάντηση!
Ουάου 2: Τρομερή τηλεόραση και... κάνει τα πάντα όλα, έτσι??? (600Hz!!!!???)

Αλλά... plasma??? Δεν είναι λίγο παλιά η τεχνολογία τους? Και απ'ότι έχω ακούσει χάνουν και τα χρώματα τους (ξεβάφουν?) και την αντίθεση τους με τον χρόνο... :chinscratch:

Oι πλασμα εχουν θεωρητικη διαρκεια ζωης 100,000 ωρες οταν οι LED LCD εχουν μολις 30,000-40,000 ωρες...

Συγκεκριμενα συμφωνα με την LG που βγαζει και LCD και πλασμα...

πλασμα -> 100,000 ωρες
LCD -> 60,000 ωρες
LED LCD -> 30,000 ωρες

Σημεια υπεροχης των πλασμα στην εικονα ειναι τα πιο φυσικα χρωματα , η καλυτερη κινηση , η ομοιομορφια οθονης (χωρις clouding, banding κτλ) και φυσικα το πολυ καλυτερο μαυρο....μειονεκτηματα ειναι η 30% παραπανω καταναλωση ρευματος (20-30 ευρω το χρονο διαφορα) και καποιες ανακλασεις (αλλα και οι περισσοτερες LCD ανακλασεις εχουν πλεον)...

ΥΓ. Αυτα στα λεει καποιος που σπιτι του εχει και Sony LCD και Panasonic Plasma...

Πω ρε παιδιά, ήμουν αλλού για αλλού με τις πλάσμα! Πρέπει να είχα μείνει 5 χρόνια πίσω που είχα ασχοληθεί! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

Απ'ότι διαπίστωσα πάντως η panasonic (σσ pionner) είναι ότι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή έτσι? Λίγο που το έψαξα δλδ.

Μόνο 2 επιπλέον απορρίες που θυμήθηκα.
Σε τηλεοράσεις φίλων έχω παρατηρήσει 2 ενοχλητικά πραγματάκια:

1) Η εναλλαγή από 16:9 σε 4:3, αν και υπάρχει επιλογή για μόνο 4:3, η tv επιμένει να την κάνει αυτόματη! (αν θυμάμαι καλά είναι μια philips 32 lcd). Δλδ εκεί που βλέπαμε κάποια στιγμή ant1 σε 4:3, πχ στις διαφημίσεις άλλαζε το κάδρο! Πολλές φορές άλλαζε ακόμα και από σκηνή σε σκηνή! Και είναι άκρως εκνευριστικό! Το ίδιο κάνουν όλες αυτό?

2) Η εναλλαγή καναλιών έχει καθυστερίσεις στις plasma? Δλδ ο χρόνος από το ένα κανάλι στο άλλο είναι σε φυσιολογικά πλαίσια. Γιατί και σ'αυτό, από tv σε tv έχω δει να αλλάζουν κανάλια άμεσα, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις να έχει τόση καθυστέριση που να λες δεν αλλάζω κανάλι...
(με τι ασμολούμε ε? :b)

Και κάτι τελευταίο (αν δεν μου έρθει και τίποτα άλλο), αυτό το 600hz ισχύει????????

Και πάλι σας ευχαριστώ!!! :)

1) Αυτό γίνεται όταν το Aspect είναι ρυθμισμένο στο Αυτόματο, υπάρχουν και άλλες επιλογές.

2) Στις Panasonic που έχω η εναλλαγή είναι σχεδόν άμεση με το Prog +/- και με την πληκτρολόγηση δύο αριθμών, δηλαδή με 01, 02, 03 έως 09 ...στην εναλλαγή με 1,2,3 υπάρχει καθυστέρηση διότι περιμένει μήπως ακολουθήσει κάποιος άλλος αριθμός καναλιού π.χ. 11, 21 κ.λ.π

3) Για τα 600 Hz... 600Hz Sub-Field Drive: ΜΥΘΟΣ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

1) Η εναλλαγή από 16:9 σε 4:3, αν και υπάρχει επιλογή για μόνο 4:3, η tv επιμένει να την κάνει αυτόματη! (αν θυμάμαι καλά είναι μια philips 32 lcd). Δλδ εκεί που βλέπαμε κάποια στιγμή ant1 σε 4:3, πχ στις διαφημίσεις άλλαζε το κάδρο! Πολλές φορές άλλαζε ακόμα και από σκηνή σε σκηνή! Και είναι άκρως εκνευριστικό! Το ίδιο κάνουν όλες αυτό?

2) Η εναλλαγή καναλιών έχει καθυστερίσεις στις plasma? Δλδ ο χρόνος από το ένα κανάλι στο άλλο είναι σε φυσιολογικά πλαίσια. Γιατί και σ'αυτό, από tv σε tv έχω δει να αλλάζουν κανάλια άμεσα, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις να έχει τόση καθυστέριση που να λες δεν αλλάζω κανάλι...
(με τι ασμολούμε ε? :b)

Οταν λες βλεπατε σε 4:3 δηλαδη? Με μαυρες μπαρες στο πλαι?

Σε οποιαδηποτε πλασμα/LCD πρεπει να αποφευγεται η χρηση αυτη (με μπαρες) για μεγαλο διαστημα , στις πλασμα λογω burn in στις LCD λογω image persistance...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=49505

Η αλλαγη καναλιου δεν εξαρταται αν μια τηλεοραση ειναι πλασμα η LCD αλλα ποσο γρηγορα δουλευει το λογισμικο της καθε συσκευης...τηλεορασεις με πολυπλοκα γραφικα συνηθως κανουν μεγαλυτερο χρονο να αποκριθουν στις εντολες του τηλεκοντρολ...

Ναι, σε 4:3 βλέπαμε με τις γραμμές στο πλάι. Αλλά παρ'όλο που η τηλεόραση ήταν σε ρύθμιση 4:3, πολλές φορές άλλαζε το κάδρο από μόνο του. Όχι ακριβως σε 16:9, αλλά μια μεγάλωνε η εικόνα και δεν φαινόταν το πάνω και κάτω μέρος της (πχ. το σηματάκι του αντ1 ίσα που φαινόταν), μια γινότανε μακρόστενη, μετά επανερχοταν σε 4:3. Ότι να'ναι.
Τέλος πάντων!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τις απαντήσεις. Αφού το έψαξα το θέμα τελικά πάω για plasma και εγώ! Τώρα ψάχνομαι για μάρκα και έξτρα χαρακτηριστικά. Θα περιμένω και γνώμες παιδιών από εδώ για την G20, αλλά μου άρεσαν αρκετά και κάποιες samsung (σε design και σε τιμή!).

Μόλις ζεσταθεί το θέμα (σύντομα πιστεύω) θα επανέρθω με 2-3 μοντέλα που θα έχω καταλήξει για σύγκριση!!!

Και πάλι thanks...!!! :smile: