Νεα TV 42''-46''

@ndy

New member
17 February 2008
55
Θα ήθελα τα φώτα(προτάσεις) σας για μια νέα TV που σκοπεύω να αγοράσω προς αντικατάσταση της plasma Panasonic TX-P42S20E η οποία μέσα σε ένα χρόνο μου εμφάνισε δεύτερη φορά μια πράσινη κάθετη γραμμή (την 1[SUP]η[/SUP] φορά επισκευάστηκε)…
Όπως καταλαβαίνετε πλέον φοβάμαι να ξανά-παω σε plasma, άρα ψάχνω για LCD/LED με μέγιστη διάσταση 46’’, απόσταση θέασης 2,5-3m κυρίως αγώνες, Movies και δορυφορικά OTE-TV.
Μου είναι παντελώς αδιάφορο να είναι 3D (πιστεύω ότι πάνω από 55’’ λεει..) μιας και δεν θα δω ποτε , αλλά θα ήθελα να είναι smart tv (για να βάλω το raspbmc στην άλλη tv) με καλό browser.
Επίσης επειδή διάβασα περί clouding …. Πως το checkαρω και πως ξεχωρίζω αν ένα πάνελ είναι IPS ή VA … από τα spec δεν κατάφερα να βγάλω άκρη….??
Περιμένω τα σχόλια σας…

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Με την απόσταση θέασής σου καλύτερα να πας σε 50", ανάλογα με το budget και εφόσον υπάρχει διαθέσιμος χώρος...

λογω χωρου .... δεν παιζει πανω απο 46'' φυσικα ειναι και το budget ... περιορισμενο

Είσαι βέβαιος πως δεν χωράει 50" ? Καλή περίπτωση στις 46" είναι η Samsung F6400, με VA panel. Υστερεί σε γωνίες θέασης σε σύγκριση με την plasma που έχεις αλλά και με LCD τηλεοράσεις με IPS panel, αλλά έχει καλύτερο μαύρο και αντίθεση από τις LCD με IPS.

Με τίποτα 50’’ δυστυχώς, γιατί είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου μετά την Plasma να πήγαινα σε 50+ αλλά χάλασε νωρίς….
Υπάρχει αντίστοιχων δυνατοτήτων με την F6400 χωρίς 3D (γιατί να πληρώνω για κάτι που δεν με ενδιαφέρει) ?
Επισης τι το super εχει το VA panel σε σχεση με τo VA?

Re: Απάντηση: Νεα TV 42''-46''

Μπoρείς να δεις και την F6100...

επισης 3D και οχι Smart TV...
Κάνω ταυτόχρονα την έρευνα μου και δυστυχώς διαπιστώνω ότι όλες οι tv που έχουν τα χαρακτηριστικά που θέλω (smart tv ..) είναι και 3D…

Παντως ξεκαθαρισε μας αυτο που λες "με τιποτα 50 αν και ηθελα να παω σε 50+" ειναι λογω διαθεσιμου χωρου στο επιπλο της TV ή λογω οικονομικων?
Γιατι αν ειναι το δευτερο, τοτε κανεις μεγαλο λαθος να θεωρεις οτι η 50 θα ειναι πανακριβη κλπ. Στις τηλεορασεις δεν ισχυει οτι καθε μεγεθος ειναι σε διακριτα μεγαλυτερο επιπεδο τιμης απο τα αλλα μεγεθη και οτι πχ η φτηνοτερη 50αρα θα ειναι ακριβοτερη απο την καλυτερη 46αρα... καμια σχεση. Συνεπως αφου κιολας δεν σε ενδιαφερει το 3D μπορεις ενδεχομενως να πας σε 50αρα χωρις να αποτελεσει προβλημα το κοστος...
Οποτε ξεκαθαρισε το πρωτα αυτο, θεσε ενα budget και να ξερεις οτι το μεγεθος ειναι το σημαντικοτερο, καλυτερα να παρεις το σωστοτερο μεγεθος (budget επιτρεποντως) παρα μια λιγο καλυτερη TV σε μικροτερο μεγεθος απο αυτο που πρεπει!

Στο μέλλον είχα στα σχέδια μου να κάνω μια μετατροπή στο σαλόνι και θα έβαζα μια 50+ τώρα λόγω χώρου αλλα και λογω budget μιας και η αγορά νέας πρόεκυψε μετά από βλάβη της plasma .
Στην παρούσα φάση έχω βάλει ένα ταβάνι τα 600-700 αλλά βλέπω εκεί όλες τις 3D άρα αν υπήρχε αξιόλογη smart tv όχι 3D υπολογίζω και λιγότερα.
Απλά είναι τραγικά κακό το timing του ότι χάλασε η πλάσμα ….

OK, απλα να ξερεις οτι μπορεις πχ να παρεις 50αρα (οχι χαλια) ακομα και με 630-650 σαν αυτην :
http://www.skroutz.gr/s/3085698/Panasonic-TX-L50EM6.html

Επισης η Sony 50W656 που θεωρειται απο τις καλυτερες non-3D επιλογες της περασμενης χρονιας, και εχει και ενα υποτυπωδες smart, ειναι στα 730 και προχτες ηταν 699ε, και γενικα ειναι λογικο να ξαναπαει εκει με βαση το οτι ειναι απερχομενο μοντελο...
Λογικα για τη χρηση σου ειναι ιδανικη.

Τελος, ισως η ιδανικη προταση για σενα ειναι η Sony 48W605 που ειναι ολοκαινουρια, και μοιραζει και τη διαφορα απο 46->50 αν τυχον δεν χωραει το επιπλο... Αυτη τη στιγμη τη δινουν 740ε αλλα καλα καλα δεν εχει ερθει, αν εχεις το περιθωριο να κανεις υπομονη μεχρι το Πασχα υπολογιζω να πεσει κατω απο 700 αυτη, μιας και η τιμη που οριζει η sony στο εξωτερικο ειναι 650$, και γενικα ισχυει το $=ευρω χοντρικα σε αυτα...

Αν πας σε samsung τοτε για smart χωρις 3D πρεπει να κοιτας τη σειρα 5500, αλλα εκει μπλεκεις και με αλλα πραγματα (ειδος panel κλπ) γι'αυτο σου προτεινουν ολοι τη σειρα 6 και ας εχει το 3D και ας ειναι αχρειαστο...

Και εμένα μετά άφού χάλασε η sony 46x3500 έβαλα ένα ταβάνι στα 1000 ευρώ (ίσως και κάτι παραπάνω) και πάω στην LG 47 860 (στα 1100 ευρά με καλό browser και gadgetιές ) ή πάλι sony 46 w9 (με καλύτερη εικόνα και λιγότερα μπιχλιμπίδια, στα 1240 ευρώ), αν και έχω ξενερώσει με sony. Αντίθετα η LG έχει πολύ καλό support.
Στο ταβάνι που έχεις βάλει και στις 46-47 ίντσες πιστεύ ότι θα βρείς. Γενικά Lg και samsung είναι πιο καλές σε επίπεδο smart.
H Sony 48W605 είναι υπολογίσιμη επιλογή αφού όμως πέσει σε τιμή και με την προυπόθεση ότι θα την δείς πρώτα. Αυτό ισχύει για όλες φυσικά.

Last edited:
Το “κουλό” με την 5500 που δεν είναι 3D είναι ότι είναι ακριβότερη από τις 3D…
Για τις Panasonic led δεν εχω ακούσει τα καλύτερα… αλλά θα μου πεις για τις πλάσμα που είχα ακούσει super …. Στα 3 χρόνια βγήκε off…
Με βλέπω να καταλήγω σε Samsung 3D …

Και εμένα μετά άφού χάλασε η sony 46x3500 έβαλα ένα ταβάνι στα 1000 ευρώ (ίσως και κάτι παραπάνω) και πάω στην LG 47 860 (στα 1100 ευρά με καλό browser και gadgetιές ) ή πάλι sony 46 w9 (με καλύτερη εικόνα και λιγότερα μπιχλιμπίδια, στα 1240 ευρώ), αν και έχω ξενερώσει με sony. Αντίθετα η LG έχει πολύ καλό support.
Στο ταβάνι που έχεις βάλει και στις 46-47 ίντσες πιστεύ ότι θα βρείς. Γενικά Lg και samsung είναι πιο καλές σε επίπεδο smart.

φιλε μου μη πας στην LG εκτος αν εχουν τοοοοση σημασια τα μπιχλιμπιδια!
Κατ'αρχην γνωμη μου ειναι να ακολουθησεις το ταβανι σου και αν μη δωσεις πανω απο 1000. Σε ενα τεχνολογικο προϊον που απαξιωνεται τοσο γρηγορα και που μετα λυπης και εσυ ειδες οτι αν τυχον χαλασει εκτος εγγυησης παει για πεταμα, δε νομιζεις οτι ειανι φρονιμο να μη δωσεις τοσα πολλα λεφτα?
Δε παω να κανω κουμαντο στο πορτοφολι σου, σαν προταση το λεω και επειδη βλεπω οτι "καηκες" με την sony και θα περιμενα να το σκεφτεσαι και απο μονος σου ετσι...
Αποκει και περα γνωμη μου ειναι να αδραξεις την ευκαιρια και να κανεις καλυτερη αναβαθμιση στο μεγεθος απ'οτι μονο 1 ιντσα εκτος αν πια η 46αρα ηταν τοσο ιδανικη και θες να μεινεις στα ιδια επιπεδα (συνηθως οσοι πηρανε 46αρα την εποχη της Χ3500 δε θα μπορουσαν και οικονομικα να πανε παραπανω αφου ηδη η 46αρα ηταν πανακριβη και κοστιζε παραπανω αποτι σημερα η 55αρα...σημερα ομως που μπορεις σκεψου ποσο ειναι το ιδανικο μεγεθος να παρεις, αν ειναι 46 καλως!)
Τελος, αν δε θες να πας σε sony (που αντικειμενικα εχει απο τα καλυτερα προϊοντα της αγορας αυτη τη στιγμη, οπως ενδεχομενως και παλιοτερα, μονο που τωρα δε τα υπερκοστολογει) λογω κακης εμπειριας, τοτε θα ελεγα να κοιταξεις σε Samsung για να παρεις ενα VA panel τουλαχιστον και να μη ξενερωσεις με την LG που μπορει να εχει χειροτερο μαυρο και απο αυτη που σου χαλασε...

Το “κουλό” με την 5500 που δεν είναι 3D είναι ότι είναι ακριβότερη από τις 3D…
Για τις Panasonic led δεν εχω ακούσει τα καλύτερα… αλλά θα μου πεις για τις πλάσμα που είχα ακούσει super …. Στα 3 χρόνια βγήκε off…
Με βλέπω να καταλήγω σε Samsung 3D …

μη κρινεις με βαση την αξιοπιστια, γιατι αντικειμενικα, ηλεκτρονικα ειναι, ενα ποσοστο θα χαλασει....θεμα τυχης ειναι, δε νομιζω οτι καποια εταιρεια εχει χειροτερα/καλυτερα ποσοστα αστοχιας απο τις αλλες...Οποτε δεν ειναι αντικειμενικο να κρινεις με βαση την προσψπικηξ σου εμπειρια. Αυτο που ειναι αντικειμενικο να κριθει ειναι το after-sales σε περιπτωση προβληματος, στο οποιο ναι πχ η LG εχει καλη φημη, η samsung επισης....η sony παλια ειχε κακη, σημερα δε ξερω... Αλλα αν σε καιει τοσο αυτο το θεμα δινεις 100 ευρω παραπανω και κανεις μια 5ετη εγγυηση που ειναι του καταστηματος και κοιμασαι ησυχος.... (και στα 4 χρονια ευχεσαι να χαλασει για να παρεις δωρεαν ολοκαινουρια OLED :P )

Ας πουμε εγω εχω 8 χρονια panasonic plasma σπιτι μου και ειναι ακομα αριστη και ειναι κατευχαριστημενος....θεμα τυχης εντελως!

Last edited by a moderator:
Δεν έχεις άδικο φιλέ μου, απλά έσκασε από το τίποτα και 600 έξοδο μη κανονισμένο την σημερινή εποχή δεν είναι ότι καλύτερο…
Άλλη expert ερώτηση πως ξεχωρίζω VA με IPS…?

Δεν έχεις άδικο φιλέ μου, απλά έσκασε από το τίποτα και 600 έξοδο μη κανονισμένο την σημερινή εποχή δεν είναι ότι καλύτερο…
Άλλη expert ερώτηση πως ξεχωρίζω VA με IPS…?
Πες για πια μοντελα ενδιαφερεσε να σου πουμε τι πανελ εχουν, χοντρικα παντως...
Samsung VA
LG IPS
SONY και PANASONIC και τα δυο

IPS μεγαλυτερες γωνιες θεασης απο VA αλλα με χειροτερο μαυρο

για Samsung με βλεπω, το παλευω να περιμενω μεχρι Πασχα για καμια προσφορα....

φιλε μου μη πας στην LG εκτος αν εχουν τοοοοση σημασια τα μπιχλιμπιδια!
Κατ'αρχην γνωμη μου ειναι να ακολουθησεις το ταβανι σου και αν μη δωσεις πανω απο 1000. Σε ενα τεχνολογικο προϊον που απαξιωνεται τοσο γρηγορα και που μετα λυπης και εσυ ειδες οτι αν τυχον χαλασει εκτος εγγυησης παει για πεταμα, δε νομιζεις οτι ειανι φρονιμο να μη δωσεις τοσα πολλα λεφτα?
Δε παω να κανω κουμαντο στο πορτοφολι σου, σαν προταση το λεω και επειδη βλεπω οτι "καηκες" με την sony και θα περιμενα να το σκεφτεσαι και απο μονος σου ετσι...
Αποκει και περα γνωμη μου ειναι να αδραξεις την ευκαιρια και να κανεις καλυτερη αναβαθμιση στο μεγεθος απ'οτι μονο 1 ιντσα εκτος αν πια η 46αρα ηταν τοσο ιδανικη και θες να μεινεις στα ιδια επιπεδα (συνηθως οσοι πηρανε 46αρα την εποχη της Χ3500 δε θα μπορουσαν και οικονομικα να πανε παραπανω αφου ηδη η 46αρα ηταν πανακριβη και κοστιζε παραπανω αποτι σημερα η 55αρα...σημερα ομως που μπορεις σκεψου ποσο ειναι το ιδανικο μεγεθος να παρεις, αν ειναι 46 καλως!)
Τελος, αν δε θες να πας σε sony (που αντικειμενικα εχει απο τα καλυτερα προϊοντα της αγορας αυτη τη στιγμη, οπως ενδεχομενως και παλιοτερα, μονο που τωρα δε τα υπερκοστολογει) λογω κακης εμπειριας, τοτε θα ελεγα να κοιταξεις σε Samsung για να παρεις ενα VA panel τουλαχιστον και να μη ξενερωσεις με την LG που μπορει να εχει χειροτερο μαυρο και απο αυτη που σου χαλασε...

Έχεις δίκιο και σε ευχαριστώ. Τελικά τηλεόραση αγοράζεις. Αν θες gadget πάρε και σύνδεσε ένα laptop, ένα ps3 ή ακόμη και ένα media player που θα σου δώσει περσσότερα από αυτά της smart TV.
Η Samsung είναι ισορροπημένη επιλογή και με καλό μαύρο, λόγω VA panel που το έχω διαπιστώσει και ο ίδιος σε σπίτι φίλου.
Θα προβώ σε διάβασμα των σχετικών thread με πλαφόν στα 1000 ευρώ και σε ίντσες όχι κάτω από 46 και επισκέψεις στα σχετικά πολυκαταστήματα .
Thanks again