Νεα TV 49-55" για αντικατάσταση μιας plasma 42"

jstam

New member
31 August 2015
5
Καλημέρα,

Θα ηθελα γνώμες για αγορά 49" ή 55" TV για το σαλόνι. Πρόκειται να αντικαταστήσει μια Panasonic TH-42PX80 την οποία και είχα αγοράσει το 2008 απο την οποία ειμαι πολύ ευχαριστημένος.
Προκειται να χρησιμοποιηθεί για 50% Cosmote, 50% Netflix ή παρόμοιες υπηρεσίες , που ομως εχουν και αρκετό αθλητικό περιεχόμενο (euroleage TV).
Απόσταση 2.5μ. , αλλα λόγω του οτι είμαστε μεγάλη οικογένεια θα πρέπει να έχει καλη απόδοση και υπογωνία (με την TH-42PX80 ειμαι ευχαριστήμενος από τις γωνίες θέασης).
Μπατζετ max 650-700E. Δυστυχώς δεν μας παίρνει για OLED.

Εχω βρει ως πιθανές HISENSE H55U8B, LG55SM8500.

Έχετε να προτείνετε κατι άλλο ???? Υπαρχει και μια περιπτωση να περιμενουμε 3-4 μήνες μηπως και καταφερουμε να αυξησουμε το μπατζετ στα 900 και ταυτοχρονα να γινει καποια πτωση τιμών στις OLED,

Ευχαριστώ

Απάντηση: Νέα TV 49"-55" για αντικατάσταση μιας plasma 42"

Καλύτερα να περιμένεις για OLED, έστω και 48". Σίγουρα δε θα έχεις τις γωνίες θέασης μιας plasma, με μια LCD.

Ευχαριστώ Michalis3,

Μεταξυ των 2 που ανεφερα ποια λες οτι ειναι η πιο καλη για τις συγκεκριμενες αναγκες ????? Την SONY KD-55XF9005 αν επεφτε λιγο ακομα η τιμη της κοντα στα 700Ε πως την βλεπεις σε σχεση με τις αλλες 2 ???

Βλεποντας οτι οι OLED παιζουν γυρω στα 1200, βεβαια ο Κοτσος ειχε προσφορα την philips 899, η 48" που αναφερεις (μαλλον για την LG φανταζομαι) που θα μπορουσε να κατσει ????
Φοβαμαι οτι οι OLED 55" θα πανε στα 1200++ και οι OLED 48" θα παει στα 1000-1100 (ειδικά απο την στιγμή που δεν υπαρχει ανταγωνιστης στις 48") .

Και ολα αυτα ειναι εικασίες διοτι δεν ξερουμε ο corona virus τι επιπτωσεις στην παραγωγη εχει επιφερει, με αποτελεσμα το stock των εταιρειων να μην ειναι επαρκες........

Δε θα είναι καθόλου παράξενο να πετύχεις κάποιαν 55" OLED με 1000 ευρώ ή πιο κάτω, στις επόμενες εβδομάδες. Αν χρειάζεσαι μεγάλες γωνίες θέασης, πρακτικά καμιά LCD δεν μπορεί να σε καλύψει. Αλλιώς, αντί για OLED, πας σε μοντέλο που διαθέτει IPS panel και χαμηλή αντίθεση.

Michalis3 ,
Οποτε μαλλον η LG 55SM8500 η LG55SM8600 ειναι η πιο "σωστή" για την περιπτωση μου ???? Σωστά ???

Εντελώς στεγνά, μια LCD με IPS panel μάλλον θα είναι υποβάθμιση σε σύγκριση με την υφιστάμενη τηλεόραση, πλην μεγέθους.

Michalis3 το καταλαβα, και σε ευχαριστώ για το χρονο σου και τις συμβουλες σου.
Θα περιμενω λιγο καιρο να ανεβασω το μπατζετ , και για μια καλυτερη προσφορα σε OLED.

Michalis3 την philips-55oled754 πως την βλεπεις στα 1000 ???, σε σχεση με την panasonic-oled-tx55gz950e και την lgb9/c9 ???.
Περα απο το hdmi2.1 που έχει η lg υπαρχει καποια άλλη σημαντική διαφορά.....
Αν καταφερω και παζαρεψω την εγγυηση ..... και βάλω και ενα χρονο παραπανω δοσεις , τοτε μου βγαινει στο budget μου.

Τίμια. Μπορεί να πετύχεις και την 55" LG B9S (μοντέλο 2020) κοντά στα χίλια ευρώ σύντομα.