Νέα TV για gaming, PC, ταινίες

ducklord

New member
18 March 2010
4
Χαιρετώ και... καλωσόρισα και στο avclub! Ο λόγος, όπως φαντάζομαι συμβαίνει συχνά (και όπως ίσως υποψιαστήκατε από την κατηγορία όπου εντάσσεται αυτό το μήνυμα) είναι "η αγορά νέου εξοπλισμού". Αχέμ, ας ξεκινήσουμε...

Θέλω νέα TV και ένα ηχοσύστημα 5.1. Με κάτω από 1000. Εδώ ξέρω πως ήδη κάποιοι θα αρχίσουν να κοπανάνε το κεφάλι τους, οπότε... συνεχίζω. Για αρχή, ξεχάστε το ηχοσύστημα.

Δε Τι-Βι

Απόσταση: Η συνολική απόσταση του σαλονιου (στο σημείο που θα μπει η TV, από τοίχο ως τοίχο) είναι γύρω στα 4,2 μέτρα. Η απόσταση από την τωρινή CRT (από τον τοίχο "ως την τιβί", αφού μεσολαβεί το έπιπλο) είναι γύρω στα 3,8-3,9.

Χρήση: Η τηλεόραση χρησιμοποιείται περισσότερο από το έτερον ήμισυ για παρακολούθηση SD σήματος. Φαντάζομαι πως με την έλευση των HD καναλιών αυτό θα αλλάξει, μα, φαντάζομαι επίσης πως "έχουμε μπροστά μας". Πέραν αυτού, συχνά-πυκνά παρακολουθούμε ταινίες σε SD (υπολογίστε "έστω, για να τα κάνουμε απλά, μια ταινία κάθε βράδι") και σχεδόν ποτέ HD. Όπως είπα, "ίσως αυτό αλλάξει". Μάλλον στο πολύ μακρινό μέλλον.

Στην TV είναι συνδεδεμένα Xbox (το πρώτο), PS2, Wii, που θέλω να αποδίδουν σχεδόν-τέλεια. Όχι-πολύ-πιο-χάλια-από-την-CRT. Γνωρίζω πως "τα θέλω όλα δικά μου" μα, αυτό που εννοώ είναι πως ΔΕΝ θέλω μια τηλεόραση που θα θέλει ντε-και-καλά να μου "ζουμάρει" την 4:3 εικόνα ενός παλιού παιχνιδιού στο PS2 επειδή "η οθόνη είναι 16:9", αλλά ούτε και να υπάρχει υπερβολικό θόλωμα (γιατί στις χαμηλές αναλύσεις των παλιών κονσολών, θα είναι τραυματική εμπειρία).

ΝΕΑ χρήση: Εδώ η κατάσταση αλλάζει, αφού μόλις απέκτησα ένα PS3. Θέλω, λοιπόν, στην τηλεόραση να μπορώ να παίζω τε-λει-α με το PS3 και το Xbox 360 μου (που για την ώρα έχω συνδεδεμένα σε μια οθόνη PC). Επιπλέον, το PS3 θα χρησιμοποιείται ΚΑΙ "για χρήσεις πέρα από τα παιχνίδια", π.χ. με εγκατάσταση Linux ή για browsing στο Internet μέσω ασύρματου πληκτρολογίου/ποντικιού. Αυτό μεταφράζεται ως "θέλω καθαρή εικόνα και ελάχιστα προβλήματα όταν προβάλλεται ακίνητο το failblog για 30 λεπτά".

Να βάλουμε και ένα χρονοδιάγραμμα;

SD τηλεόραση/ταινίες: 4-8 ώρες κάθε μέρα
HD χρήση με πιθανότατα ΣΤΑΤΙΚΟ περιεχόμενο (browsing/games): 2-4 ώρες κάθε μέρα.

Ζητάω πολλά γιατροί μου;

Για να δυσκολέψω ακόμη περισσότερο την κατάσταση, όπως προανέφερα, ΔΕΝ θέλω να σκάσω για το σύνολο (μαζί με το ηχοσύστημα) πάνω από χιλιάρικο. Ψάχνω, ιδανικά, μια τηλεόραση από 500 έως 800.

Και τώρα...

Δε ηχοσύστημα
Δεν θέλω πολλές, τρελλές προτάσεις, ούτε να σας κουράσω - ξέρω πως ήδη ζητάω "τα αδύνατα". Καλό ηχοσύστημα με 200 δεν παίρνεις με την καμία. Να εξηγήσω, όμως, πως έχω στον υπολογιστή τα Logitech Z5500 και σκεφτόμουν "κάτι αντίστοιχο" για την TV. Δηλαδή, ΟΧΙ "ένα πλήρες home cinema", με DVD, blu-Ray κ.λπ. Εξάλλου, αυτούς τους ρόλους μπορεί να τους καλύψει το PS3 και το πρώτο Xbox με το XBMC. Όχι... Θέλω, απλά, "καλό ήχο 5.1". Για να καταλάβετε, αν ΔΕΝ υπάρχει μια καλή πρόταση, μάλλον θα πάρω ένα δεύτερο σετάκι των Z5500 ή των χειρότερων-μα-ασύρματων Z4500. Απλά, θα μου άρεσε αν υπήρχε οποιαδήποτε παραπλήσια, ισάξια σε ποιότητα, λύση, που να μπορεί να πάρει 2-3 πηγές ταυτόχρονα επάνω της (ή, ιδανικά, ΟΛΕΣ τις κονσόλες μου), για να μην χρειάζεται να βαζωβγάζω καλώδια (όπως θα πρέπει να κάνω στα Logitech).

Ευχαριστώ για την όποια πρόταση, και συγνώμη που σας ταλαιπώρησα.

Μάζεψε ακόμη 500 ευρώ και πάρε μία 52άρα LCD, π.χ. http://www.skroutz.gr/s/73588/Sony-KDL-52W5500.html?keyphrase=52W5500 διότι η απόσταση που έχεις είναι πολύ μεγάλη.

Το ηχοσύστημα άφησέ το για αργότερα.

Θα συμφωνησω . δεν υπαρχει περιπτωση να καλυψεις ολα αυτα που θελεις χωρις μεγαλους συμβιβασμους στα 1000 ευρω ...
Στην αποσταση σου , το πρωτο ζητουμενο ειναι το μεγεθος και αφου λογω στατικων εικονων δεν μπορεις να πας σε μια φτηνη και πολυ καλη σε αποδοση 50αρα πλασμα των 800 ευρω , η καλυτερη λυση ειναι να υπερβεις το μπατζετ και να δεις την 52W5500 ....

Ρε παιδιά, να κάνω μια ερώτηση, επειδή και εγώ είμαι περίπου στην ίδια μοίρα με το παλικάρι που άνοιξε το νήμα, γιατί δεν προτείνετε μια plasma 50αρα και μιλάτε για τις στατικές εικόνες? Φαντάζομαι το πρόβλημα σας και γιαυτο του προτείνετε lcd είναι το burn-in. Δεν υποτίθεται ότι οι νέες plasma έχουν καταφέρει να εξαλείψουν σε σημαντικό βαθμό αυτό το πρόβλημα? Αν της κάνεις ένα καλο στρωσιματάκι και δεν παίζεις το ίδιο παιχνίδι 8 ώρες συνεχόμενα έχω την εντύπωση ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα σωστά?

Last edited:
Αν παιζεις το ιδιο παιχνιδι συνεχομενα 8 ωρες και εχει κατι το στατικο στην οθονη (μπαρες , χαρτες κτλ) κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθει οτι δεν θα εχεις προβλημα καποια στιγμη...

Κοιταξε και εδω...

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1084847&postcount=18

Για 4,2μ πας οπωσδήποτε για 50+ ίντσες. Browsing δεν το συζητάμε σε αυτή την απόσταση, ούτε με 60''.

Οπότε οι επιλογές σου για TV είναι η εξής μία: Φτηνή 50άρα plasma κι ο θεός βοηθός με το burn-in.

Για αξιοπρεπές setup (ενισχυτή - ηχεία, entry level πάντα) ξεκινάς από τα 600-700. Θέλεις οπωσδήποτε ενισχυτή (receiver π.χ. http://www.schlauershoppen.de/product_info.php/info/p266761_Onkyo-TX-SR508--black--AV-Receiver.html) για να έχεις τα inputs που αναφέρεις και να έχεις τις αναγκαίες ευκολίες με τα καλώδια. Τα ηχεία είναι μεγάλη κουβέντα...