Nεανικές τρέλλες!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Nεανικές τρέλλες!

Σε ενα φονο που εφτιαξα πριν λιγα χρονια,προτιμησα τους τανταλιου οπο τους ηλεκτρολυτικους οπου περνουσε ωντιο σημα.Αν θυμαμαι καλα εβαλα τους AVX .Ηταν αψογοι,μουσικοτατοι και γενικα πιο γλυκο ηχο απο τους ηλ

Tώρα ακούω το σύστεμ με πικάπ.
Ζάχαρη παίζει.
Δεν τους αλλάζω τους τανταλίου.

Ερώτηξις:

Οι τανταλίου έχουν τα ίδια προβλήματα γήρανσης με τους αλουμινένιους ηλεκτρολυτικούς????
Πάντως οπτικά είναι σαν καινούργιοι...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nεανικές τρέλλες!

Tώρα ακούω το σύστεμ με πικάπ.
Ζάχαρη παίζει.
Δεν τους αλλάζω τους τανταλίου.

Ερώτηξις:

Οι τανταλίου έχουν τα ίδια προβλήματα γήρανσης με τους αλουμινένιους ηλεκτρολυτικούς????
Πάντως οπτικά είναι σαν καινούργιοι...

ΟΧΙ

""""""Και επι της ευκαιρίας των γραφόμενων, πως έχουν γίνει έτσι αυτοί οι ηλεκτρολυτικοί philips της τροφοδοσίας! Έχω δει αρκετούς φουσκωμένους από τη ζέστη, αλλά "ρουφηγμένους" πρώτη φορά βλέπω...ίσως να του είχε "ξεζουμίσει" στην κυριολοξεία ο κάτοχος! """"""

Χαχαχα ... Ακομα γελαω ! .

Ναι έτσι είναι.
Κάπου πιο πάνω το αναφέρω.
Απλά στις φωτό δίνουν άλλη εντύπωση και όταν βλέπει κάποιος τους μικρούς σε χάλια κατάσταση παρασύρεται και για τους μεγάλους.

Σιγουρα ετσι ειναι απο κατασκευης , εξαλλου ακομα και σε κυκλωματα με υψηλες απαιτησεις ρευματων πολυ υψηλοτερες απο το ripple current των πυκνωτων , δεν υπαρχει περιπτωση να "ρουφηχτουν " αυτοι οι πυκνωτες ( ασε που εαν προσεξει καποιος θα δει οτι ειναι συμμετρικες αυτες οι νευρωσεις οποτε .... ) , αυτο που θα συμβει ειναι οτι θα ζεσταινονται και καποια στιγμη θα φουσκοσουν και θα σκασουν .

Πιστευω αυτες οι νευρωσεις ειναι για μηχανικη αποσβεση οταν το κυκλωμα η ο ενισχυτης τραβαει πολυ ρευμα απο τους πυκνωτες .

Απάντηση: Re: Nεανικές τρέλλες!

Τέτοιους είχα κι εγώ στον παλιό μου τον γορίλα. 10000μF/63V.
24 κομμάτια!
:violent-smiley-030:

Απάντηση: Re: Nεανικές τρέλλες!

Πιστευω αυτες οι νευρωσεις ειναι για μηχανικη αποσβεση οταν το κυκλωμα η ο ενισχυτης τραβαει πολυ ρευμα απο τους πυκνωτες .

Είναι κατασκευαστικό κόλπο γιά λιγότερο ESL άν θυμάμαι καλά.

Δεν εχει καμια σχεση με την ESL .
Απο τα Data της BC/Philips .....
High resistance to shock and
vibration achieved by longitudinal
rills and special internal
construction αρα καλα το θυμομουν .

Δεν εχει καμια σχεση με την ESL .
Απο τα Data της BC/Philips .....
High resistance to shock and
vibration achieved by longitudinal
rills and special internal
construction αρα καλα το θυμομουν .
OK

Καλησπέρα και μια φωτογραφία ενός τέτοιου πυκνωτή που βρήκα στα ράφια μου.Μου τον είχε φέρει φίλος και μου είπε ότι είναι από κάποιο ιατρικό μηχάνημα.

Attachments

• 20141217_173905.jpg
    20141217_173905.jpg
    71.7 KB · Views: 108
Εγώ αυτό που θυμάμαι είναι πως ήταν ακριβοί.
Και επειδή τοτε δεν υπήρχε ιντερνε και τα υλικά δεν βρισκόντουσαν εύκολα, ενέδωσα...

Ειναι πολυ καλοι πυκνωτες , τους ειχα δοκιμασει παλια σε εναν ενισχυτη με μοσφετ που ειχα φτιαξει για εναν φιλο και το αποτελεσμα ηταν πολυ καλο , συγκεκριμενα την σειρα 154 , παρακατω ειναι τα data , οπου εκει αναφερει κιολας για τις "νευρωσεις " .

http://www.farnell.com/datasheets/307983.pdf .