Νέες εταιρίες ηχείων

mr_rebelos

Μέλος Σωματείου
10 July 2006
11,510
Κερατσίνι
Προσφατα χαζευα περιοδικα του εξωτερικου σχετικα με av και το ματι μου επεσε σε ενα πανεμορφο σετακι 5.1.
Μιας και εχω παρατηρησει οτι υπαρχει μεγαλο ενδιαφερον σε ηχεια - δορυφορους και αφου ειδα οτι δεν εχουν αναφερθει καθολου (λογικο αφου δεν υπαρχει αντιπροσωπεια αρα ειναι αγνωστα) ειπα να κανω μια ενημερωση.
Το ονομα της εταιριας ειναι Eclipse και το πρωτο που παρατηρησα ειναι οτι ολη η σειρα τους εχει περιπου την ιδια μορφη.

Μερικες φωτο απο τα ηχεια της εταιριας:

td508ii-2.jpg
td510-4.jpg

td510-5.jpg
td307ii-9.jpg

Ενδεικτικα βαζω τα χαρακτηριστικα του μικρου μοντελου TD508 II.

Color: Silver,Black,White
Specifications:
• Unit : Φ8cm Full Range
• Frequency Response: 55Hz-20kHz (-10dB)
• Efficiency/Sensitivity: 81dB/W-m
• Input Resistance (Rating/Max.): 12W/24W
• Impedance: 8Ω
Maximum Dimensions: W160 x H242 x D225 (mm)
Weight: 2.8kg

Δυστηχως εντυπωσεις δεν μπρορω να εχω μιας και δεν υπαρχουν στην Ελλαδα. Το μονο αρνητικο που βρηκα να αναφερω ειναι το υψηλο τους κοστος (νομιζω το ζευγαρι του μικρου μοντελου ειναι κοντα στις 600 λιρες).

Συνέχεια με 2 νέες εταιρίες. Η μια από τις δύο, η οποία παράγει ηχεία - δορυφόρους, ειναι η Orb Audio. Δυστυχώς εντυπώσεις ούτε εδώ μπορούν να υπάρχουν οπότε θα περιοριστώ σε φώτο και τεχνικά χαρακτηριστικά.

Μερικές φωτο από τα ηχεία τους.

450mod1lcrsteel.gif

360steelboss.gif

500mod1quickpack.jpg

150mod2.jpg

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

System Type: High-performance modular satellite/subwoofer design with acoustically-matched custom components

Total System Frequency Response: 28 - 20,000hz

Speaker Type: Magnetically shielded full-range satellite speaker. Crossover-free design for coherent, lifelike sound.

Driver: Advanced high-excursion 3" full range polypropylene driver cone with Santoprene surround. These materials maintain their sonic characteristics over long periods of time and also through a broad range of temperatures and operating environments.

Magnet Assembly: Fully shielded, high-density neodymium magnet with proprietary voice coil in high tolerance gap to create strong, highly focused magnetic field. Compact magnet design allows for maximum free internal volume and extension of low midrange performance.

Frequency Response: 80Hz - 20,000Hz (120Hz-18,000Hz optimal)

Efficiency: 89dB

Impedance: Mod1: 8 ohms nominal / Mod2: 4 ohms nominal

Power Handling: 15 - 110 watts

Η τιμές των ηχείων ξεκινούν από 239$ για τα μικρά και ανεβαίνουν. Η αγορά τους γίνετε online.

Η άλλη εταιρία είναι η MK Sound. Η συγκεκριμένη εταιρία έχει μεγάλη γκάμα από σετ 5.1/7.1 αλλά εμένα μου κέντρισε το ενδιαφέρον η σειρά MK 150 THX System.
Δυστυχώς ούτε αυτή η εταιρία αντιπροσωπεύετε στην Ελλάδα οπότε και εδώ θα περιοριστούμε σε φώτο και τεχνικά χαρακτηριστικά.

Μερικές φωτο από την σειρά MK 150 THX:
150-ser.jpg

mk150.1.jpg

HCC181.mk_speakers.02-218-85.jpg

mk150.2.jpg

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

S-150THX L/R speaker
Impedance: 4 ohms
Recommended power: 50-400W
Frequency response: 82Hz-20kHz, ±2dB
Dimensions: 12.5" x 10.5" x 12" (HxWxD)
Weight: 23 lbs.

S-150ACTHX center-channel speaker
Recommended power: 50-400W
Frequency response: 82Hz-20kHz, ±2dB
Dimensions: 12.5" x 10.5" x 12.25" (HxWxD)
Weight: 23 lbs.

SS-150THX Tripole surround speaker
Recommended power: 50-200W
Frequency range: 100Hz-20kHz (HF not rolled off)
Dimensions: 10.5" x 8" x 6.5" (HxWxD)
Weight: 11 lbs.

MX-150THX powered subwoofer
Power output: 150 watts
Amplifier distortion: less than 0.03%, 20-125Hz at full output
Noise: better than -90 dB relative to full output
Typical room response: 20-125Hz, ±3dB
Dimensions: 23" x 15.25" x 19.625" (HxWxD)
Weight: 74 lbs.

Η τιμή για όλο το (5.1) σετ ειναι 4.440$.

Προσφατα χαζευα περιοδικα του εξωτερικου σχετικα με av και το ματι μου επεσε σε ενα πανεμορφο σετακι 5.1.
Μιας και εχω παρατηρησει οτι υπαρχει μεγαλο ενδιαφερον σε ηχεια - δορυφορους και αφου ειδα οτι δεν εχουν αναφερθει καθολου (λογικο αφου δεν υπαρχει αντιπροσωπεια αρα ειναι αγνωστα) ειπα να κανω μια ενημερωση.
Το ονομα της εταιριας ειναι Eclipse και το πρωτο που παρατηρησα ειναι οτι ολη η σειρα τους εχει περιπου την ιδια μορφη.

Μερικες φωτο απο τα ηχεια της εταιριας:

td508ii-2.jpg
td510-4.jpg

td510-5.jpg
td307ii-9.jpg

Ενδεικτικα βαζω τα χαρακτηριστικα του μικρου μοντελου TD508 II.

Color: Silver,Black,White
Specifications:
• Unit : Φ8cm Full Range
• Frequency Response: 55Hz-20kHz (-10dB)
• Efficiency/Sensitivity: 81dB/W-m
• Input Resistance (Rating/Max.): 12W/24W
• Impedance: 8Ω
Maximum Dimensions: W160 x H242 x D225 (mm)
Weight: 2.8kg

Δυστηχως εντυπωσεις δεν μπρορω να εχω μιας και δεν υπαρχουν στην Ελλαδα. Το μονο αρνητικο που βρηκα να αναφερω ειναι το υψηλο τους κοστος (νομιζω το ζευγαρι του μικρου μοντελου ειναι κοντα στις 600 λιρες).
Γιά ηχεία pc μιά χαρά μου φαίνονται!!!

Χαίρομαι όταν βλέπω νέες εταιρίες στον χώρο,αλλά δυστυχώς τις περισσότερες φορές όταν βλέπεις ηχεία όπως της Eclipse πληρώνεις High End Design και τυπικό ήχο Multimedia επιπέδου.

Βέβαια δεν λέω ότι θα 'ναι έτσι της Eclipse ή της κάθε εταιρίας χωρίς να ακούσω,αλλά...

Να σε ενημερώσω ότι το μεγάλο μοντέλο έχει γύρω στα 7000 ευρώ??

Μάλιστα...μόνο που έχω ένα βίτσιο και εγω.Εαν δεν δω ηχείο στο δάπεδο δεν.....γιά πές μου συνάδελφε στα 7 χιλιάρικα πόσα ηχεία θα μπορούσε να αγοράσει κάποιος γιά να χαίρονται τα αυτιά και τα μάτια του;

Last edited:
Μάλισtα...μόνο που έχω ένα βίτσιο και εγω.Εαν δεν δω ηχείο στο δάπεδο δεν.....γιά πές μου συνάδελφε στα 7 χιλιάρικα πόσα ηχεία θα μπορούσε να αγοράσει κάποιος γιά να χαίρονται τα αυτιά και τα μάτια του;

Σε αυτά τα χρήματα πάρα πολλά και πολύ καλά. Και πράγματι την μαγεία του μεγάλου ηχείου δεν μπορεί να την δώσει κανένα μικρο.