Nεες κατασκευές των αφων Τσακιρίδη

Thomas_GR700

Established Member
17 December 2006
278
Το προηγούμενο Σάββατο βρέθηκα στους αφους Τσακιρίδη να πάρω τον Αλέξανδρο που τον είχα αφήσει να μου κάνουν μία είσοδο direct για τον πολυκάναλο ενισχυτή μου.Εκεί είδα τα νέα σασι των ενισχυτών ,τα οποία είναι πανέμορφα .Είναι με ανοξείδωτη λαμαρίνα -καθρέπτη ,η δε πρόσοψη με μαύρο πλεξιγκλάς ,4 χάλκινες βίδες καί στο κέντρο μπλέ led φωτάκι.Η πρόσοψή τους θυμίζει λίγο την πρόσοψη των electrocompaniet αλλα σε μαύρο.Μόλις είχαν έρθει απο την έκθεση του Μονάχου.Φωτ/φίες απο την έκθεση αυτη με τα μηχανήματα αυτά νομίζω είδα σε κάποιο ελληνικό site.Εχουν φτιάξει υβριδικό ολοκληρωμένο ,πολύμπριζο με ή χωρίς φίλτρο ,μονομπλόκ με 845.Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση ήταν ο Ατλας ,ενα φίλτρο (choke) με ένα μεγάλο μετασχηματιστή ο οποίος αποθηκεύει ρεύμα ,το οποίο είναι άμεσα διαθέσιμο όποτε ζητηθεί καί λειτουργεί παράλληλα με την γραμμή ωστε να μην παρακωλυει την τροφοδοσία του ρεύματος .Εχει δύο μετρητές ο ένας τι βόλτ έχει το δίκτυο (την στιγμη που το είδα να λειτουργεί ήταν 210 V) καί έναν με ενδείξεις σε συνημίτονο που όπως που είπαν δείχνει την "ποιότητα" του ρεύματος καί κάτι άλλα σχετικά με επαγωγικά ρεύματα που δεν τα κατάλαβα.Οσο πιο κοντά ήταν η ένδειξη στο "1" τόσο καλύτερο ρεύμα.Με λίγα λόγια καί για όσα κατάλαβα λειτουργεί σαν "τράπεζα" ρεύματος για όποτε το μουσικό πρόγραμμα το απαιτεί.Τιμή καταλόγου 860 € .Nα με συγχωρείτε αν η τεχνική περιγραφή είναι απλοική ή καί εσφαλμένη αλλα οι τεχνικές γνώσεις είναι καί αυτές λίγες.Εχει κανείς άποψη για το είδος καί την αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου choke ή τέτοιας power bank (!!);

Οι ιδιοι που το κατασκευασαν τι λενε;
Εκει στο χωρο δεν ακουσες με η χωρις αυτο;
Αλλα μια προσωπικη δοκιμη ειναι καλυτερα.

Στο site τους εχουν ακομα τα παλια μηχανηματα. Εχει κανεις φωτογραφιες των καινουριων να ανεβασει? Μηπως ξερει κανεις τιμες για τα νεα ενισχυτικα?

Τα νέα σασί είναι πολυ εντυπωσιακά καί όμορφα.Δεν είχα καθόλου χρόνο να τα ακούσω ,αλλωστε δεν θα καταλάβαινα πολλά πράγματα αφού συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κανείς μόνο στον χώρο του καί στα γνωστά του μηχανήματα.Φωτ/φίες υπάρχουν στο abouthifi.com καί μία πολύ κοντινή του Ατλαντος στο avmentor.

Πήρα καί έναν κατάλογο προιόντων με πίνακα τιμών ,ο οποίος επίσης είναι επίσης όμορφος .Οσον αφορά τις τιμές ,αυτές είναι αρκετά ψηλότερες ,με τις γνωστές όμως εκπτώσεις.

Τις ειδα... τρομερη βελτιωση σε σχεση με τα προηγουμενα. Ηχητικα πρεπει να ειναι λογικα ιδιοι 'η και καλυτεροι... οι τιμες μενει να δουμε.