Νεκρά tweeter σε B&W ηχεία

δεν ξέρω πως να ανεβάσω και φωτογραφίες,είμαι και λίγο παππούς :grandpa:βλέπεις,άσε που δεν ξέρω αν επιτρέπεται να το κάνω...

To συνδυάζω και με το οτι ήταν αποθηκευμένα για 5 χρόνια και δεν δούλευαν, οπότε διόλου απίθανο να είναι το λάδι.

δεν ξέρω πως να ανεβάσω και φωτογραφίες,είμαι και λίγο παππούς :grandpa:βλέπεις,άσε που δεν ξέρω αν επιτρέπεται να το κάνω...

Φυσικά και επιτρέπεται! Επειδή ψαχνοντας βρήκα και άλλες σχετικές αναφορές, είμαι σίγουρος ότι θα ήταν πολυ χρησιμες.
http://www.diyaudio.com
Στο φορουμ του απο πάνω (δεν ξερω αν επιτρεπεται το λινκ σε αλλα φορουμ) εχει θέμα με replacement των tweeter που αναφέρει αυτο που λες

Παίδες, για να τελειώνουμε το θέμα με τα λάδια, αν για κάποιους λόγους δεν υπάρχει ferrofluid στο tweeter μας, τότε αγοράζουμε ferrofluid (πχ από το ebay).

:grandpa:

Y.Γ το ferrofluid κατανέμεται σωστά-σε όλη την επιφάνεια στην οποία εισέρχεται το πηνίο στον μαγνήτη. Το κοινό λάδι θα τρέξει προς τα κάτω με αποτέλεσμα να μην έχουμε το ίδιο ιξώδες (αντίσταση στην κίνηση) και φυσικά η κίνηση του πηνίου να μην είναι τελείως γραμμική (αφού από την κάτω πλευρά θα υπάρχει μεγαλύτερη αντίσταση στην κίνηση σε σχέση με την πάνω που θα υπάρχει ... κενό.
Επίσης με την ισόποση κατανομή του ferrofluid (λόγω μαγνητισμού) επιτυγχάνουμε σωστή ψύξη σε όλο το πηνίο (άρα και αυξημένη πρόσληψη ισχύος)

Last edited:
k2od-1-c4ca.jpg
[/URL][/IMG]

στην Χαραμάδα,πάνω από το X πρέπει να βάλουμε το Ferrofluid για να δουλέψει πάλι το Τουΐτερ μας σωστά.
Υπάρχει και η Λύση να δοκιμάσουμε να επαναφέρουμε το αποξηραμένο Ferrofluid σε υγρή κατάσταση βάζοντας Υγρή Σιλικόνη στην Χαραμάδα με μια μπατονετα.Της περισσότερες Φορες λειτουργεί μια Χαρά πάλι.

Last edited:
Χίλια ευχαριστώ! Γνωρίζει κανείς που θα μπορούσαμε να εκτελέσουμε την εν λόγω εργασία?
Με το αζημιωτο φυσικα