Νεκρος ο Kathrein ufs 910 Please Help!!!!!

achilleas8095

Senior Member
26 June 2006
434
Αν είσαι αρχάριος όλο γκάφες κάνεις.
Αγόρασα μετ/νο τον παραπάνω δέκτη με περασμένο το Enigma2 αλλά θέλησα να ξαναβάλω το original Firmware αλλά πάπαλα νεκρός ο δέκτης δεν μπουτάρει καν παρα μόνο εμφανίζεται το Kathrein ufs 910 στην οθόνη του και τίποτε άλλο.
Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη.Ευχαριστώ.

Κοίτα πρώτα στο site της kathrein την διαδικασία να περάσεις image από usb αφού ανοίξεις τον δέκτη με τρόπο που πάει για emrgency recovery. Εάν δεν μπορέσεις έτσι τότε γράψου και κατέβασε από εδώ http://ufs910.hdtvinfo.eu/component/option,com_remository/func,fileinfo/id,66/

Κα ακολουθείς τις οδηγίες απο εδώ http://ufs910.hdtvinfo.eu/component/option,com_fireboard/Itemid,26/func,view/id,100/catid,42/ (κατέβα στην σελίδα να δεις τα αγγλικά).

Now a complete package to recover your UFS 910 has been released:

http://ufs910.hdtvinfo.eu/component/option,com_remository/func,fileinfo/id,66/

Manual

In case if something went wrong during updating/flashing your box & it fails to start because of a missing kernel/emergency partition.
An "emergency-kernel" can be used with an embedded emergency ramdisk - so you can revive your receiver as long as you haven't killed uboot.

follow these steps:

1.) Install the included tftp-server
2.) Copy "emergency.ub" to your tftp-share
3.) Connect the receiver through serial & network port & start the terminalapplication on the serial port
4.) Power on the receiver & press immediately <enter> on the terminal, you should see the uboot prompt (STB7100-Ref>
5.) On uboot prompt set the box ip with "set ipaddr 192.168.x.x" (you have to adapt x.x to your settings, both have to be in the same subnet)
6.) On uboot prompt set the tftp-server ip with "set ipaddr 192.168.x.x" (you have to adapt x.x to your settings, both have to be in the same subnet)
7.) On uboot prompt copy the kernel with "tftp a4000000 emergency.ub" into memory
8.) Plugin the prepared usb-stick
9.) On uboot prompt start the kernel from memory with "bootm a4000000"

Now the emergency-system should boot & starting to update...

θέλει λίγο υπομονή αλλά θα το φτιάξεις.

Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση.Επειδή όμως δεν έχω ιδέα από tftp-server αν δεν σου είναι κόπος θα ηθελα κάποιες διευκρινήσεις
1)όταν λές Copy "emergency.ub" to your tftp-share πώς ακριβώς γίνετε αυτό?
Επίσης πού είναι το enter στον tftp-server
2)Τί είναι uboot prompt?

Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση.Επειδή όμως δεν έχω ιδέα από tftp-server αν δεν σου είναι κόπος θα ηθελα κάποιες διευκρινήσεις
1)όταν λές Copy "emergency.ub" to your tftp-share πώς ακριβώς γίνετε αυτό?
Επίσης πού είναι το enter στον tftp-server
2)Τί είναι uboot prompt?

Φίλε Αχιλλέα χωρίς να θέλω να προσβάλω, από τις ερωτήσεις σου καταλαβαίνω ότι είσαι αρχάριος. Δυστηχώς μόνο με πολύ διάβασμα θα μπορούσες να φτιάξεις μόνος σου τον δέκτη.
Θα σου πρότεινα λοιπόν να παρακαλέσεις κάπιο από τα παιδιά στο νήμα του Kathrein (εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=27658 ή εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=42121) που είναι Θεσσαλονίκη εάν μπορούνε να σε βοηθήσουνε με συνάντηση.
Αλλιώς εάν θέλεις στείλτον μου με ταχυδρομείο να στον φτιάξω και να στον ξαναστείλω. Εγώ πάντως πεδεύτηκα πάρα πολύ μαζί του και ας μην είμουνα πρωτάρης.

Είναι αλήθεια ότι είμαι αρχάριος (και πολύ μάλιστα).
Θα το παλέψω και αν δεν τα καταφέρω θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου.
Ευχαριστώ πολύ!!!

Φίλε Αχιλλέα χωρίς να θέλω να προσβάλω, από τις ερωτήσεις σου καταλαβαίνω ότι είσαι αρχάριος. Δυστηχώς μόνο με πολύ διάβασμα θα μπορούσες να φτιάξεις μόνος σου τον δέκτη.
Θα σου πρότεινα λοιπόν να παρακαλέσεις κάπιο από τα παιδιά στο νήμα του Kathrein (εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=27658 ή εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=42121) που είναι Θεσσαλονίκη εάν μπορούνε να σε βοηθήσουνε με συνάντηση.
Αλλιώς εάν θέλεις στείλτον μου με ταχυδρομείο να στον φτιάξω και να στον ξαναστείλω. Εγώ πάντως πεδεύτηκα πάρα πολύ μαζί του και ας μην είμουνα πρωτάρης.
Ατσακονα σο τελος, μεγαλος μπελας ειναι ή με διαφευγει κατι ή παμε για πυκνωτες.

Τι να τους κάνεις τους πυκνωτές? O Kathrein θέλει άλλη διαδικασία την οποία μετά από τόσον καιρό δεν θυμάμαι..

Τώρα όμως την πάτησες. Αφού επαναφέρεις τον δέκτη θα περιγράψεις βήμα βήμα τη διαδικασία. :grandpa:
Αυτή περιγράφεται από τον pontio στο δεύτερο μήνυμα, αλλά αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι για κάποιον μη εξοικειωμένο χρήστη..

Μ@μ@τ@ δικε μου, σημερα εμαθα πραματα που ουτε καν το φανταζομουν. Απλα θελει γνωσεις απο hyperterminal, θα σας πω βημα βημα την διαδικασια αλλα οχι σημερα. Αλλα πανω απο ολα μονον με xp. Διοτι ενας μακακας ποντιος σαν και εμενα προσπαθουσε με win7, τα win7 δεν εχουν το προγραμμα για hyperterminal ενσωματωμενο, οχι οτι δεν βρηκα προγραμμα για hyperterminal στα win7(hypertrm & AniTa 32) αλλα απο τι διαβασα στα γερμανικα φορουμ τα xp ειναι οτι πρεπει γιατι εχουν ενσωματωμενο hyperterminal.
Αλλα πανω απο ολα :grinning-smiley-043στον φιλο μου απο την κρητη, για την πολυτιμη βοηθεια που με εδωσε.

Αμα διαβασετε καλα τις οδηγιες ειναι παιχνιδακι και δεν χρειαζετε τιποτα απο ολα αυτα. μονο το KCC3,2 και ολα τα κανει μονο του και στα ελληνικα εγω με win7 και δεν εχω κανενα προβλημα .Θα φτιαξω ενα οδηγο και θα τον ανεβασω μεσα στην εβδομαδα.........

Ειχα αντιμετωπισει κ εγω προβλημα με τον δεκτη περισυ, ο οποιος ειχε νεκρωσει.
Δυστυχως δεν εφτιαξα ποτε τον οδηγο λογω προβληματων και ελειψης χρονου..

Θα προσπαθησω τωρα να πω καποια πραγματα που ισως φανουν χρησιμα..
Κατ αρχην θα χρειασθουν ενα καλωδιο ftp, kai nullmodem συνδεδεμενα και τα 2 στον δεκτη. Επισης το προγραμμα KCC 3,2

Αφαιρουμε ολα τα usb που εχουμε επανω.
Ανοιγουμε huperterminal.
ανοιγουμε δεκτη και κατευθειαν παταμε ενα κουμπι στο keaboard του Η/Υ για να σταματησει το boot.

Μετα δινουμε στον δεκτη τις ακουθες εντολες για να σεταρουμε τις αντιστοιχες τιμες συμφωνα με τις δικιες μας.
setenv serverip 192.168.***.*** (change to your computers IP or routers IP) --> press ENTER <--

setenv ipaddr 192.168.***.*** (change to your kathis IP) -->press ENTER<--

setenv netmask 255.255.255.0 --> press ENTER<--

setenv ethaddr XX:XX:XX:XX:XX:XX (your kathis ethaddr) -->press ENTER<--- (το συγκεκριμενο αν δεν το εχεις υπ οψην σου μπορεις ανοιγοντας το προγραμμα kathiup 1,2 να αντιγραψεις αυτο που θα εμφανισθει εκει)

saveenv -->press ENTER<--

Μετα ανοιγεις το KCC 3,2 στο experts mode και ακολουθεις την διαδικασια.
Λογικα ο δεκτης θα επανελθει.
Αν υπαρχει προβλημα ποσταρε σχετικα. εμενα μου δουλεψε.
Κ αν επανελθει κοιτα στο φορουμ την διαδικασια με το BA, διοτι ετσι θα περιορισθουν οι πιθανοτητες να νεκρωσει ο δεκτης, ενω εσυ θα μπορεις να εχεις πολλα λογισμικα επανω και να διαλεγεις κατα περισταση χωρις να επιρρεαζεις την flash του δεκτη.

Αν ο δεκτης ειναι στο ιδιο δυκτιο με το pc ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ENΩMENΑ ME ΚΑΛΩΔΙΟ ETHERNET,αλλα μονο με το nullmodem τοτε πηγαινοντας στο εκτακτη αναγκη παταμε το ΣΥΝΣΕΣΗ ,μας απανταει Ανοιξτε το δεκτη τωρα ,κανουμε ΟΝ το δεκτη απο το πισω κουμπι ,ψαχνει την συνδεση και μας εμφανιζει την ip του δεκτη την mac addres και την ip του pc μας και του δυκτιου την πυλη (την ip δηλαδη του ρουτερ μας),αφου ειναι ολα ενταξει παταμε το εναρξη και αρχιζει αμεσως σε 2,5 λεπτα ειναι ετοιμο με το AAF 1,3 .ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ENΩMENΑ ME ΚΑΛΩΔΙΟ ETHERNET ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΔΥΚΤΙΟ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΕ nullmodem ΚΑΛΩΔΙΟ .δοκιμασμενο δεκαδες φορες με xp-win7 και με laptop με ανταμτορα usb-r232 και KCC 3,2 .

Απάντηση: Re: Νεκρος ο Kathrein ufs 910 Please Help!!!!!

Αν ο δεκτης ειναι στο ιδιο δυκτιο με το pc ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ENΩMENΑ ME ΚΑΛΩΔΙΟ ETHERNET,αλλα μονο με το nullmodem τοτε πηγαινοντας στο εκτακτη αναγκη παταμε το ΣΥΝΣΕΣΗ ,μας απανταει Ανοιξτε το δεκτη τωρα ,κανουμε ΟΝ το δεκτη απο το πισω κουμπι ,ψαχνει την συνδεση και μας εμφανιζει την ip του δεκτη την mac addres και την ip του pc μας και του δυκτιου την πυλη (την ip δηλαδη του ρουτερ μας),αφου ειναι ολα ενταξει παταμε το εναρξη και αρχιζει αμεσως σε 2,5 λεπτα ειναι ετοιμο με το AAF 1,3 .ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ENΩMENΑ ME ΚΑΛΩΔΙΟ ETHERNET ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΔΥΚΤΙΟ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΕ nullmodem ΚΑΛΩΔΙΟ .δοκιμασμενο δεκαδες φορες με xp-win7 και με laptop με ανταμτορα usb-r232 και KCC 3,2 .
Το έχω κάνει και εγώ δεκάδες φορές .Το πρόγραμμα μάλιστα σου λέει συνέχεια τι θα κάνεις μετά.

Οντως ειναι πολυ ευκολο αρκει να μην το μπερδεψεις με τον αλλο τροπο που περιγραφει πολυ σωστα ο φιλος Dim-sat και ειναι ο παλιος πριν βγει το kcc3,2

Εγω ακολουθησα την διαδικασια που περιεγραψα διοτι με τον τροπο που ειχε κολλησει ο δεκτης δεν επικοινωνουσε με το KCC 3,2.
Απο οτι θυμαμαι δεν ειχα βγαλει το 2nd BL, και ειχα παει να περασω καινουριο λογισμικο (με τελευταιο boot του δεκτη σε Ε2 λογισμικο).

Απάντηση: Re: Νεκρος ο Kathrein ufs 910 Please Help!!!!!

Ολα ενταξει μεχρι το "εναρξη". Μετα μου βγαζει ενδειξη "ελεγχος δικτυων αποτυχημενος (ping to PC-IP)". Τι κανω στη συνεχεια; SOS-Βοηθεια