Νεο HTPC την βοηθεια σας για την καλυτερη επιλογη

lingas69

New member
5 November 2006
23
Διαβαζωντας αυτο το Forum μπήκα στην πριζα να στησω το πρωτο μου HTPC.Σ'αυτο το σημειο θελω την πολύτιμη βοηθεια σας.Με γνώμονα να ειναι οσο το δυνατον αθορυβο γιατι θα παει στο σαλονι,και να μην εχω κ θερμοκρασιες.(Εμαι κ λιγο ασχετος με το άθλημά)Και εαν γίνετε να μην υπερβενει τα 800 E.Tο χρειάζομαι για θεαση hd,mkv,br(στο προσεχείς μέλλον),και για κανα παιχνιδι.Εχω ψιλοκαταλήξει στα εξεις.

Κουτι.THERMALTAKE VF5001BNS LANBOX HT BLACK
Επελεξα ατο το κουτι γιατι με δεσμευει το επιπλο τις tv και δεν με παιρνει στο πλατος για αλλα κουτια και δεδομενο οτι θελω να εχει οθονη VDF και τηλεχειρισμο.
Τροφοδοτικο ποιο απο ολα ειναι ποιο αθόρυβο και να κειμενετε σε αυτες τις τιμες.
CHIEFTEC CFT-560A DELUXE EDITION (CM) 560W PCI-E
SEASONIC S12-550 ENERGY+ 80 PLUS 550W
THERMALTAKE W0101 TR2 POWER 550W
(Σ'αυτο εχω ψιλοκαταληξει.
Μητρική.
ASUS M3N78-EMH HDMI
ASUS P5KPL-VM
GIGABYTE GA-G31MF-S2
GIGABYTE GA-Q35M-S2
Επεξεργαστης.
INTEL CORE 2 DUO E4700 2.60 GHZ LGA775 - 800 FSB - BOX
INTEL CORE 2 DUO E8200 2.66 GHZ LGA775 - 1333 FSB - BOX
Καρτα γραφικων ποια απο τις δυο ειναι ποιο αθορυβη κ καλυτερη.(Ας μου πει καποιος κατοχος αυτων των καρτων που κοιμενοντε τα επιπεδα θορύβου)
GIGABYTE RADEON HD3870 GV-RX387512H ULTRA DURABLE2 512MB PCI-E RETAIL
SAPPHIRE RADEON HD3870 512MB GDDR4 PCI-E SINGLE SLOT RETAIL
Μνημη ram.
CORSAIR XMS2 DHX DDR2 2GB (2X1GB) PC2-6400 (800MHZ) CL5 DUAL CHANNEL KIT
Σκληρος δισκος.
SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA2
SEAGATE BARRACUDA 7200.11 ST3500320AS 500GB SATA2
WESTERN DIGITAL WD5000AAKS 500GB SATA2
Ποιος απο αυτους ειναι ποιο αθορυβος η' εαν εχετε καποιον εναλλακτικό να μου προτείνετε.
DVD-R
PIONEER DVR-115DBK BLACK BULK
PIONEER DVR-215DBK BULK BLACK
H' ποιο αλλο που να ειναι αθορυβο?
Ψύξη του επεξεργαστή.
THERMALTAKE CL-P0372 TMG I2
Η' ποιο αλλο αθορυβο που να το χωραει το κουτι?

Παιδια τη βοηθεια σας στα παραπανω η' και εναλλακτικές δικες σας προτάσεις για το καλυτερο αποτελεσμα.Επισης κ καποιος που ξερει να μου προτείνει κ ψυκτρα αθορυβη για την καρτα γραφικων.Θα ηθελα αν μου προτεινετε κατι να ειναι απο το eshop γιατι θα μου το στίσουν εκει κ το συνολο να μην υπερβενει τα 800- 900.Ευχαριστω εκ των προτέρων.

Ρε παιδια δε ξερω γιατι μου βγηκε τοσο χαλια το post κ ειναι ετσι στενομακρο sorry.Παω για υπνο γιατι διυλευω.Περιμενω προτάσεις.

Κανεις για απάντηση?Ρε παιδια εγω βασίζομαι στη γνωμη σας για να προχωρήσω στο στήσιμο.

Είναι επειδή έβαλες πολλά μαζι :nounder: και κανείς δεν μπορεί να σου πει για όλα.
Εγώ πάντως από αυτά που έγραψες προτείνω:
SEASONIC S12-550 ENERGY+ 80 PLUS 550W
Για κάρτα, ίσως την 3850 ultimate της sapphire, που είναι fanless.

Επίσης, το κουτί δεν μου φαίνεται να χωρά κάρτες 3850/3870. Το βλέπω μικρό σε μήκος. Το βάθος του κουτιού είναι 23 εκατοστά. Η 3850 (και ειδικά η fanless) θέλει περισσότερο (η κάρτα είναι 22 εκατοστά, και θέλει έξτρα τροφοδοσία).

Φιλε μου εχουν κανει λαθος με τις διαστάσεις τωρα που μου το ειπες το παρατήρησα σε παραθέτω στο επίσημο site για λεπτομέρειες.
Το ξέρω οτι τα ειπα ολα μαζι αλλα εχω ανχωθει μην τυχόν κ κανω λαθος επιλογες.Περιμενω προτασεις.

Εαν το θέλεις και για παιχνίδια τοτε καρτα γραφικών την 3850 ή ακόμα καλύτερα την 3870.

Επεξεργαστή για Intel καλύτερα τον Ε8200 εαν σε παίρνει
DVD-R το καινούργιο Pioneer (215D)

Τροφοδοτικό Seasonic 550 Energy+

Εγώ θα έπαιρνα αυτή. (Επειδή βγάζει περισσότερα πράγματα έτοιμα, αντί για τα παρωχημένα σειριακή/παράλληλη) Μόνο προσοχή, να δέχεται τον επεξεργαστή που επιλέξεις, όποια μητρική και αν πάρεις...

Επίσης, υπάρχει και σε nvidia chipset. Τώρα, δεν έχω παρακολουθήσει τι γίνεται με τα chipsets και πιο από αυτά είναι καλύτερο. Πρέπει να ψάξεις για reviews...

Την έχω και εγώ αυτή την ψύκτρα. Είναι αρκετά χαμηλή (και αρκετά ποιοτική ταυτόχρονα). Δες και εδώ...