Νέο μέλος- Επαγγελματικά ηχεία

giannaros1989

New member
8 May 2013
16
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους-ες.... Όπως ήδη προανάφερα είμαι νέο μέλος και αυτό συνεπάγεται ''λίγο'' άσχετος και μπλα μπλα μπλα. Τώρα δεν ξέρω αν εδω είναι το κατάλληλο μέρος που ποστάρω για το θέμα που ζητάω βοηθεια αλλά ζητάω την κατανόηση σας... Λόγω λάτρης των ταινιών, αποφάσισα να ασχοληθώ με το home cinema... Πρόσφατα πέσανε στα χέρια μου 4 επαγγελματικά ηχεία. CAM00072.jpgCAM00073.jpgΜε την καθαριότητα έχουμε ένα 8έμα αλλά αυτό είναι ένα αλλο 8έμα :P .... Τα έχω δοκιμάσει και λειτουργούν χωρίς κανένα πρόβλημα... Οι διαστάσεις ειναι 60cm ύψος, 40cm πλάτος και 30cm βάθος. Η διάμετρος του ηχείου είναι 30cm. Tα ηχεία είναι 4 αλλά δν έχω πρόβλημα να βάλω και λιγότερα. Δυστηχώς, δν γνωρίζω τα χαρακτηριστικά των ηχείων, (watt κλπ.) μιας και δν υπάρχει κανένα ταμπελάκι. Έχω σκοπό to home cinema να το χρησιμοποιήσω σε μία 42' lcd full hd. μάρκα αν 8έλετε αναφέρω, καθώς και να είναι συνδεδεμένο με τον υπολογιστή μου μέσω hdmi. O χώρος μου 8α είναι το σαλόνι, γύρω στα 20 τ.μ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και οποιαδήποτε βοήθεια-συμβουλή θα είναι πολύ χρήσιμη για μένα.:grinning-smiley-043

Θα έλεγα να μην ασχοληθείς να στήσεις τα ηχεία αυτά στο σαλόνι σου. Από τις φωτό διακρίνω έντονη τη γυναικεία παρουσία στον χώρο, και δεν πιστεύω ότι αξίζει να έρθεις σε ρήξη στην οικογένεια για χάρη των συγκεκριμένων ηχείων. Αλλά και πέρα από αυτό, οι εντάσεις στις οποίες θα δεις ταινία με τίποτα δεν απαιτούν τη χρήση των επαγγελματικών αυτών ηχείων. Ο σκληρός τους ήχος θα σε κουράσει όταν δυναμώνεις, αλλά και σε χαμηλές εντάσεις δεν θα έχεις τη λεπτομέρεια και την ανάλυση που θα είχες από οικιακά hi-fi ηχεία.

Αν για οποιοδήποτε λόγο είσαι αποφασισμένος να τα δοκιμάσεις, θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις την τετράδα για μπρος και πίσω και να βάλεις ως κεντρικό ένα οικιακό hi-fi κεντρικό ηχείο, ώστε οι φωνές στις ταινίες να μην ξυρίζουν και να είναι πιο ευχάριστες. Η ομοιομορφία στην μπροστινή τριάδα ας μπει σε δεύτερη μοίρα.

Η χρήση αξιόλογων PA ηχείων για στήσιμο home cinema δεν είναι κακή ιδέα, αλλά στην πολύ χαμηλή κατηγορία τιμής με no-name ηχεία/φτηνοκατασκευές τα οφέλη (βλ. υψηλές στάθμες, κόστος) αντισταθμίζονται από ιδιαίτερα κακή ποιότητα ήχου, σε βαθμό που ακόμη και τζάμπα να μας προκύψουν, η αξιοποίησή τους δεν είναι η καθημερινή χρήση τους αλλά η αποθήκευσή τους για κάποιο πάρτυ όταν κι όποτε.

Ευχαριστω για την απαντηση σου. Από 4 βέβαια τα ηχεία γίνανε 2. Μου τα φάγανε στη στροφή! Ο ήχος των ηχείων είναι πολύ δυνατός (στα δικά μου τουλάχιστον αρχάρια αυτιά), το ότι όμως δεν είναι κάποιας μάρκας δεν καταλογίζει οτι η ποιότητα τους 8α είναι κακή.... Δεν θα μπορούσα με κάποιο woofer, ενισχυτή να είχα κάποιο ικανοποιητικό αποτέλεσμα?? Γενικά, μιας και η κρίση μας κάνει να πηγαίνουμε στην αρχαίων χρόνων μορφή της ''πατέντας"....με κάποιο τρόπο να γλυτώσω κάποια χρήματα?? Γιατί ναι μεν μαζι τα φάγαμε... αλλα τελειώσανε και τα φαγώσιμα! Sorry και για τις φωτογραφίες.... βγηκαν κάπως μεγάλες....

Περισσότερα λεφτά θα χαλάσεις, παρά θα γλυτώσεις, στην προσπάθεια αξιοποίησης των συγκεκριμένων ηχείων. Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι τη χαμηλή αξία των ηχείων. Ένα παραπλήσιο που βρήκα 35 ευρώ το ένα κάνει, καινούριο. Στην κατάσταση που είναι τα δικά σου, μιλάμε για 10-15 ευρώ το ένα. Είσαι σίγουρος ότι θα τα αξιοποιήσεις, επενδύοντας έξτρα λεφτά για ενισχυτή; Χειρότερα ηχεία 10ιντσών δεν θα μπορούσες να βρεις.

Να ήταν τουλάχιστον αυτοενισχυόμενα, να μην έμπλεκες με ενισχυτή και να έπαιζες στερεοφωνικά τις ταινίες σου. Π.χ. αυτά που είναι αυτοενισχυόμενα, με line-in, mic και sub out. Δουλεύουν και ως καραόκε, οπότε δεν είναι τελείως πεταμένα λεφτά. Τα συγκεκριμένα κοστίζουν 90 ευρώ το ζευγάρι. Δεν τα προτείνω, απλώς τα αναφέρω ως μέτρο σύγκρισης.

1788-dp-235-1.jpg

1788-dp235-2.jpg

Για οικονομικη λύση κοιτα και εδω http://www.tele.gr/

εδω εχει μερικα που εχουν παρη αξιόλογες διακρίσεις απο Ελληνικα περιοδικα του χώρου.... http://www.tele.gr/gr/products/av/homecinema και στις τιμες να υπολογίζεις περιπου στα 30% κατω απο αυτα που γραφουν στο site της tele και καποια απο αυτα τα εχω ακουση και τα εχουν γνωσοί μου.....