νέο πικ απ - συμβουλές?

balzac

New member
27 October 2010
8
Καλημέρα και χρόνια πολλά.

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα νέο πικ απ για να αντικαταστήσω το Kenwood kd-3070 που είναι 20ετίας.

Έχω ενισχυτή Pioneer A9MK2 και ηχεία Β&W CM1. Budget έχω βάλει μέχρι 400-500 ευρώ.

Η χρήση θα είναι για μουσική classic rock, progressive rock αλλά και κλασσική. Έχω περίπου 300 δίσκους από εποχές που κάθε Σάββατο έτρεχα στο Happening και στον Ζαχαρία..

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές σας.

Θα ελεγα οτι σε αυτες τις τιμες τα Project ειναι μονοδρομος.

Project debut III esprit

http://www.project-audio.com/main.php?prod=debutesprit&cat=turntables&lang=en

Κοστιζει γυρω στα 350 ευρω με κεφαλη Ortofon alpha. Αυτο σου δινει περιθωριο για μια κεφαλη γυρω στα 150 ευρω (θα ελεγα μια Denon 110 ή 160). Ο ενισχυτης σου εχει phonο stage οποτε εισαι ετοιμος για αρχη.
Τωρα μια προσωπικη αποψη... εαν εχεις 300 δισκους και σκοπευεις να τους αυξησεις τον αριθμο σιγα σιγα ισως πρεπει να δεις αν σε παιρνει για κατευθειαν καλυτερο πλατω-κεφαλη αλλα πρεπει να πας σε διπλασιο budget. Τοτε θα σου προτεινα το Clearaudio concept με την κεφαλη του που ειναι πολυ καλη στα 1150 περιπου ευρω.

http://www.clearaudio.de/eng/lw_concept.html

Καλημέρα και χρόνια πολλά.

Είσαι τυχερός αφου στην κατηγορία που κινείσαι τα πράγματα είναι μετρημένα κουκιά.
Εγώ σου προτείνω αυτό http://www.project-audio.com/main.php?prod=xpressionc&cat=turntables&lang=en και καθάρισες (πέρα απο οτι σε μαόνι είναι κουκλί...).
Ξεκίνα με μία φτηνή Ortofon για να μην βγείς εκτός BUDGET και αναβαθμίζεσαι (και απογειώνεσαι συγκριτικά) όποτε μπορείς.

Πώπωωωω happening τι μου θύμισες τώρα, σαν να έχει περάσει ένας αιώνας απο τότε, άλλες εποχές ..ούφ συγκινήθηκα..

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

+1 Για το Concept και ας τσούζει λιγάκι...

Γειά σας παιδιά!
Ενδιαφέρομαι κι εγώ για πικάπ σε παρόμοια κλάση τιμής και ήθελα να ρωτήσω, για το denon dp 300f τι γνώμη έχετε;
Επίσης, μεταξύ pro-ject xpression iii και rega p3 τι θα μου προτείνατε;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Όσο και να σέβομαι την DENON που έχει παράδοση στα αναλογικά (κεφαλές κυρίως) θα σου έλεγα οτι για τα χρήμματα θα μπορούσες και καλύτερα, όχι οτι μου φάνηκε και μάπα το καρπούζι, απλά τυπικής ποιότητας για τα χρήμματα..
Όσον αφορά το δεύτερο σου ερώτημα εγώ θα έπαιρνα το pro-ject..

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!
Επίσης, μήπως ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη όπου μπορώ να ακούσω αυτά τα πικάπ ή και άλλα;

Φοβερό δίλημμα -από τα πιο δυσεπίλυτα στο hifi! Χωρίς πλάκα...

Είχα το P3 για 7 χρόνια και ήμουν πολύ ευχαριστημένος -τώρα το απολαμβάνει ένας φίλος μου. Το Xpression III το έχει ο αδελφός μου. Επίσης σούπερ για τα λεφτά του. Σε ένα συγκριτικό που είχα κάνει πριν από καιρό στο σύστημά μου, το Rega είχε επικρατήσει άνετα, αλλά φορούσε καλύτερη κεφαλή, οπότε είναι δύσκολο να πεις.

Νομίζω παρ' όλα αυτά πως θα (ξανα)έπαιρνα το Rega, αφενός γιατί το P3-24 είναι βελτιωμένο, αφετέρου γιατί έχει και ενδιαφέροντα upgrade paths (εκτός της κεφαλής, που είναι το βασικότερο) από σοβαρές εταιρείες, π.χ.

http://srm-tech.co.uk/shop/category_11/Rega.html?pse=apq

Απ' την άλλη, το Pro-ject μοιάζει πιο καλοφτιαγμένο, έχει κορυφαίο βραχίονα και πολύ καλό αντιπρόσωπο.

Γνώμη μου: όποιο και να πάρεις, δεν θα χάσεις.

Συμφωνώ σε όλα με τον φίλο eyebee εγώ προτιμώ το pro-ject γιατι δεν ε'ίμαι και τόσο του tweaking upgrading κατα τα άλλα τα θεωρώ εφάμιλα.

Re: Απάντηση: νέο πικ απ - συμβουλές?

:flipout: Νασαι καλα Κ.Συντονιστα!! Με εκανες και γελασα!!
Απλα ειναι της πλακας...με ελαχιστα χρηματα παραπανω.....Project!!

Από περιέργεια ρώτησα γιατί μου το πρότειναν στον Κοσμά.
Πάλι καλά , μην την πατούσα .
Οπότε μάλλον πάω για essential η debut 3

Ευχαριστώ πολύ για όλες τις γνώμες. Τελευταία ερώτηση πριν προχωρήσω με Expression III:

Η τιμή του είναι περίπου 400 . Έρχεται με την Ortofon 2M Red ή χωρίς καθόλου βελόνα;

Σε κάθε περίπτωση, τι είναι προτιμότερο; Να βάλω μια ανώτερη Ortofon (Blue; ) ή κάποια Denon στο ίδιο επίπεδο (DL103);

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας και χρόνια πολλά.

καλύτερα να πας σε pro-ject. Μπορείς να βάλεις άνετα καλύτερη κεφαλή αργότερα. Ο βραχίονας του dual μπορεί να δεχτεί συγκεκριμένες μόνο κεφαλές.

Από περιέργεια ρώτησα γιατί μου το πρότειναν στον Κοσμά.
Πάλι καλά , μην την πατούσα .
Οπότε μάλλον πάω για essential η debut 3

Εαν στον Κοσμα σου προτειναν αυτο το πικαπ το θεωρω σημαντικο μειον στην αξιοπιστια του καταστηματος. Κριμα...

Εαν στον Κοσμα σου προτειναν αυτο το πικαπ το θεωρω σημαντικο μειον στην αξιοπιστια του καταστηματος. Κριμα...

Αληθεια λεω.
Και μου το προτειναν αφου τους ρωτησα πρωτα για το mkii

DUAL CS 455-1
http://www.euri.gr/online/index.php?target=products&product_id=37041

Aυτο τι λεει σε σχεση με παρομοιας τιμης pro-ject?

Γενικα μεχρι τα 1000 ευρω η project κυριαρχει. Ελαχιστα μοντελα της Thorens (μερικα ενδιαφεροντα με ωραιο ηχο) ή της Rocksan (μονο το radius) αντε και το Rega το 3 να μην το αδικησουμε, μπορουν να μπουν στον συναγωνισμο. Τελευταια ακουστηκαν καλα λογια και για το εισαγωγικο της SRM το Arezzo.
Πανω απο τα 1000 ευρω τα πραγματα σοβαρευουν. Πολλες επιλογες απο πολλες εταιρειες και πολυ ωραια πικαπ.

Last edited: