Νέο project - Ηχεία...Δώστε μου τα φώτα σας!

17 June 2006
10,669
Χρόνια ολόκληρα ήθελα να ασχοληθώ λίγο παραπάνω με κατασκευή, αλλά πάντα κάτι δρούσε αποτρεπτικά. Τον τελευταίο καιρό βρέθηκε ένας ελάχιστος χρόνος τις κυριακές που αντί να βλέπω καμιά ταινία θα μπορούσα να φτιάξω κάτι. Επίσης η -επιτυχής- αντικατάσταση του συνόλου των πυκνωτών της πλακέτας τροφοδοσίας της οθόνης του υπολογιστή μου, μου ξαναέβαλε κολλητήρι στο χέρι μετά από αρκετά χρόνια (μάλλον η τελευταία μου κατασκευή ήταν το κυκλωματάκι σε κάποιο αποκωδικοποιητή τηλεοπτικού σήματος...) και μου άνοιξε την όρεξη.
Λοιπόν τα χαρακτηριστικά του project ηχείων που έχω στο μυαλό μου για τον υπολογιστή μου:
- Θα παίζει σε υπνοδωμάτιο όπου η χωροταξία είναι χάλια μαύρα και δεν μπορεί να αλλάξει. Αυτό το γράφω για να πω ότι έτσι και αλλιώς και τέλεια να ήταν τα ηχεία, λόγω διάταξης (το μπροστά δεξί πρέπει να μπει πολύ κοντά σε γωνία) το αποτέλεσμα δεν θα είναι πολύ καλό.
- Αρχικά θέλω ένα ζευγάρι, αλλά αν πάει καλά θα φτιάξω άλλα 3 ίδια για κεντρικό και περιφερειακά .
- Θα παίζουν περίπου μισό χρόνο μουσική και μισό ταινίες πολυκάναλα (αρχικά θα χρησιμοποιήσω κάτι άλλα ηχεία που έχω για κεντρικό/περιφερειακά - δεν με απασχολεί καθόλου το matching με αυτά)
- Η μουσική είναι κατά 90% rock/punk/SKA και κατά 10% σύγχρονη ατονική
- Θέλω να είναι μικρού μεγέθους - ραφιού και να μπορούν να κρεμαστούν εύκολα στον τοίχο (κυρίως αν φτιάξω τελικά και τα περιφερειακά)
- Επίσης μιας και είναι η πρώτη μου προσπάθεια δεν θέλω να σχεδιάσω, μου φτάνει να πάρω κάποιο έτοιμο σχέδιο και απλά να το υλοποιήσω.
- Κατά προτίμηση να είναι 2 δρόμων και όχι full range.
- Κατά προτίμηση το συνολικό κόστος των υλικών να είναι μεταξύ 100-150 ευρώ το ζευγάρι
- Ως πηγή θα χρησιμοποιείται ο υπολογιστής
- Ο ενισχυτής είναι ένας 7κάναλος Denon AVR-2105 (7x90 W).
Για να ακούσω τις γνώμες σας.

Πάρε μία γνώμη.
http://www.madisoundspeakerstore.com/2-way-speaker-kits/zaph|audio-za5.2-tm-2-way-pair/

Ίσως βγεί λίγο παραπάνω από τον προυπολογισμό σου.
Διάβασμα, εδώ
Θα βρείς ανάλυση της κατασκευής, μετρήσεις documentation κλπ, τουλάχιστον να μην μηγαίνεις στα τυφλά.
Επίσης στο ίδιο site μπορεί να βρείς και κάποια άλλα ενδιαφέροντα project.

πολύ μεγάλο θέμα αυτο.
προσωπικά αν ήθελα δυο εύκολα μεγάφωνα για να φτιάξω ενα πολύ καλό ηχείο θα επέλεγα ένα σετ της peerless.
φτηνά και πολύ εύκολα βγάζεις πολύ καλό αποτέλεσμα
ασε που τα βρίσκεις και στο Ellada.......
μια λύση θα ηταν κάποιο 61/2 με κάποιο αντίστοιχο tweeter. κανε μια κουβέντα με τον αντιπρόσωπο και θα σου βρει τι θες.

Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο από όλα είναι η καμπίνα...δηλαδή τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά κουτσά-στραβά θα τα φτιάξω αν έχω σχέδιο, αλλά το ξυλουργικό κομμάτι δεν το έχω, πρώτα από όλα γιατί δεν έχω εξοπλισμό καθόλου.
Θα ήθελα να βρω ένα κιτ που τουλάχιστον η καμπίνα να πωλείται σε κομμάτια έτοιμα προς βίδωμα/κόλλημα.

Απάντηση: Re: Νέο project - Ηχεία...Δώστε μου τα φώτα σας!

Πάρε μία γνώμη.
http://www.madisoundspeakerstore.com/2-way-speaker-kits/zaph|audio-za5.2-tm-2-way-pair/

Ίσως βγεί λίγο παραπάνω από τον προυπολογισμό σου.
Διάβασμα, εδώ
Θα βρείς ανάλυση της κατασκευής, μετρήσεις documentation κλπ, τουλάχιστον να μην μηγαίνεις στα τυφλά.
Επίσης στο ίδιο site μπορεί να βρείς και κάποια άλλα ενδιαφέροντα project.

Όντως το αυτό το βρήκα και μετά από διάφορες αναζητήσεις στο δίκτυο. Το θέμα είναι ότι η madisound έχει έδρα στις ΗΠΑ και το πιο πιθανό να υπάρξει και τελωνείο πάνω σε αυτές τις τιμές με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν ακόμη πιο πάνω. Υπάρχει κανείς αντιπρόσωπος εντός Ε.Ε.?

Re: Απάντηση: Re: Νέο project - Ηχεία...Δώστε μου τα φώτα σας!

Όντως το αυτό το βρήκα και μετά από διάφορες αναζητήσεις στο δίκτυο. Το θέμα είναι ότι η madisound έχει έδρα στις ΗΠΑ και το πιο πιθανό να υπάρξει και τελωνείο πάνω σε αυτές τις τιμές με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν ακόμη πιο πάνω. Υπάρχει κανείς αντιπρόσωπος εντός Ε.Ε.?

Δεν ξέρω βρε Γιώργο. Μπορείς να "σπάσεις" στα δύο την παραγγελία, ή να ζητήσεις απλό ταχυδρομείο (usps). Πάντως, αν κάνεις μία μικρή έρευνα στο νετ, το project αυτό φαίνεται αξιόλογο, όπως και τα υπόλοιπα του Zaph.