- 17 June 2006
- 10,669
Χρόνια ολόκληρα ήθελα να ασχοληθώ λίγο παραπάνω με κατασκευή, αλλά πάντα κάτι δρούσε αποτρεπτικά. Τον τελευταίο καιρό βρέθηκε ένας ελάχιστος χρόνος τις κυριακές που αντί να βλέπω καμιά ταινία θα μπορούσα να φτιάξω κάτι. Επίσης η -επιτυχής- αντικατάσταση του συνόλου των πυκνωτών της πλακέτας τροφοδοσίας της οθόνης του υπολογιστή μου, μου ξαναέβαλε κολλητήρι στο χέρι μετά από αρκετά χρόνια (μάλλον η τελευταία μου κατασκευή ήταν το κυκλωματάκι σε κάποιο αποκωδικοποιητή τηλεοπτικού σήματος...) και μου άνοιξε την όρεξη.
Λοιπόν τα χαρακτηριστικά του project ηχείων που έχω στο μυαλό μου για τον υπολογιστή μου:
- Θα παίζει σε υπνοδωμάτιο όπου η χωροταξία είναι χάλια μαύρα και δεν μπορεί να αλλάξει. Αυτό το γράφω για να πω ότι έτσι και αλλιώς και τέλεια να ήταν τα ηχεία, λόγω διάταξης (το μπροστά δεξί πρέπει να μπει πολύ κοντά σε γωνία) το αποτέλεσμα δεν θα είναι πολύ καλό.
- Αρχικά θέλω ένα ζευγάρι, αλλά αν πάει καλά θα φτιάξω άλλα 3 ίδια για κεντρικό και περιφερειακά .
- Θα παίζουν περίπου μισό χρόνο μουσική και μισό ταινίες πολυκάναλα (αρχικά θα χρησιμοποιήσω κάτι άλλα ηχεία που έχω για κεντρικό/περιφερειακά - δεν με απασχολεί καθόλου το matching με αυτά)
- Η μουσική είναι κατά 90% rock/punk/SKA και κατά 10% σύγχρονη ατονική
- Θέλω να είναι μικρού μεγέθους - ραφιού και να μπορούν να κρεμαστούν εύκολα στον τοίχο (κυρίως αν φτιάξω τελικά και τα περιφερειακά)
- Επίσης μιας και είναι η πρώτη μου προσπάθεια δεν θέλω να σχεδιάσω, μου φτάνει να πάρω κάποιο έτοιμο σχέδιο και απλά να το υλοποιήσω.
- Κατά προτίμηση να είναι 2 δρόμων και όχι full range.
- Κατά προτίμηση το συνολικό κόστος των υλικών να είναι μεταξύ 100-150 ευρώ το ζευγάρι
- Ως πηγή θα χρησιμοποιείται ο υπολογιστής
- Ο ενισχυτής είναι ένας 7κάναλος Denon AVR-2105 (7x90 W).
Για να ακούσω τις γνώμες σας.
Λοιπόν τα χαρακτηριστικά του project ηχείων που έχω στο μυαλό μου για τον υπολογιστή μου:
- Θα παίζει σε υπνοδωμάτιο όπου η χωροταξία είναι χάλια μαύρα και δεν μπορεί να αλλάξει. Αυτό το γράφω για να πω ότι έτσι και αλλιώς και τέλεια να ήταν τα ηχεία, λόγω διάταξης (το μπροστά δεξί πρέπει να μπει πολύ κοντά σε γωνία) το αποτέλεσμα δεν θα είναι πολύ καλό.
- Αρχικά θέλω ένα ζευγάρι, αλλά αν πάει καλά θα φτιάξω άλλα 3 ίδια για κεντρικό και περιφερειακά .
- Θα παίζουν περίπου μισό χρόνο μουσική και μισό ταινίες πολυκάναλα (αρχικά θα χρησιμοποιήσω κάτι άλλα ηχεία που έχω για κεντρικό/περιφερειακά - δεν με απασχολεί καθόλου το matching με αυτά)
- Η μουσική είναι κατά 90% rock/punk/SKA και κατά 10% σύγχρονη ατονική
- Θέλω να είναι μικρού μεγέθους - ραφιού και να μπορούν να κρεμαστούν εύκολα στον τοίχο (κυρίως αν φτιάξω τελικά και τα περιφερειακά)
- Επίσης μιας και είναι η πρώτη μου προσπάθεια δεν θέλω να σχεδιάσω, μου φτάνει να πάρω κάποιο έτοιμο σχέδιο και απλά να το υλοποιήσω.
- Κατά προτίμηση να είναι 2 δρόμων και όχι full range.
- Κατά προτίμηση το συνολικό κόστος των υλικών να είναι μεταξύ 100-150 ευρώ το ζευγάρι
- Ως πηγή θα χρησιμοποιείται ο υπολογιστής
- Ο ενισχυτής είναι ένας 7κάναλος Denon AVR-2105 (7x90 W).
Για να ακούσω τις γνώμες σας.