Νέο σπίτι στα μπετά: βοήθεια για καλωδίωση, πιάτο 1,5 μ. και μοτέρ

corfu

AVClub Addicted Member
20 October 2006
1,382
ΚΕΡΚΥΡΑ
Καλησπέρα. και χρονια πολλα. Απο Κερκυρα!

Χτίζουμε ένα σπίτι (μεζονετα 3 επιπεδων) και θέλω να υπάρχει η σωστη υποδομή απο καλωδιωσεις απο την αρχη για να μην χρειαστει μετα να τρυπαμε παλι τοιχους κλπ...

Η ιδεα ειναι να υπαρχει σε καθε οροφο του σπιτιου δορυφορικη εγκατασταση...

στην ταρατσα του νεου σπιτιου αποφασισα για ενα κινητο πιατο διαμετρου 1.50. με σκοπο να πιασω οσο περισσοτερους δορυφορους μπορω με αυτον τον εξοπλησμο... Δεν γνωριζω καθολου αν η διασταση αυτη ειναι οκ για την περιοχη μου η πρεπει να κοιταξω σε μεγαλυτερο πχ 1.60 , απλα δεν θα ηθελα γιατι απο ενα σημειο και μετα αυξανει κατα πολυ το κοστος....

Ακομα αλλο ενα σταθερο πιατο 1.10 για ΟΤΕ TV, γιατι απο οτι εμαθα δεν λειτουργει ο δεκτης του οτε σε κινητο κατοπτρο σωστα?

Οσο για μοτερ που εχω φαει το ιντερνετ να ψαχνω τα περισσοτερα που βρισκω λενε οτι κανουν για πιατα μεχρι 1.20 και μεχρι 17 κιλα... Απο την αλλη εχω μπερδευτει και θα ηθελα να μου πειτε πια η διαφορα μεταξυ moter και actulator...

οποτε θα ηθελα να μου πρωτεινετε εκτος απο το τι καλωδιωση θα χρειαστω σε καθε δωματιο και ενα καλο πιατο αλουμινιου 1.50 η 1.60 και ενα μοτερ αρκετα δυνατο που να το αντεχει και να μην ξερυθμιζεται ευκολα με τον αερα...

Σας ευχαρθστω πολυ!

Τα μοτερ disecq H-H ειναι για πιατα μεχρι 1.20 και δεν κανουν για αυτο που θελεις.
Θα χρειαστεις εγκατασταση με actuator που ειναι στιβαρη μαζι με positioner και εχτρα καλωδιο ρευματος μαζι με μια καλη βαση εδαφους. Πιατο καλο ειναι το gibertini 150OP (155x166). Επισης υπαρχουν το Tecatel Alg165 και το Mabo 185
Στο πανω μερος εχει sticky με τα πιατα της αγορας.
Θα πρεπει να προσεξεις το πιατο να εχει το polarmount του αφου προοριζεται για κινητο.
Για την καλωδιωση ο κανονας ειναι οτι καθε θεση για ανεξαρτητη ληψη θελει και ενα καλωδιο μεχρι την ταρατσα. Αν ομως θελεις σε μια θεση 2 δεκτες με ανεξαρτητη ληψη η εχεις δεκτη pvr με 2τιουνερ θελεις 2καλωδια.
Τα υπολοιπα θα στα πει ο εγκαταστατης.

Ευχαριστω για την απαντηση!

μεχρι τωρα σκεφτομαι... πριζες σε καθε δωματιο θα υπαρχουν: 2x UTP CAT6 , 1x TV , 1x SAT (ελπιζω να φτανουν και να μην ξεχασα καμια) , Θα χρειαστουν και εξτρα καλωδια για το actuator? και αν ναι ποσα και τι καλωδια???

Απο το υπογειο στην ταρατσα υπολογιζω περιπου 9-10 μετρα σε ευθια (χωρις τις γωνιες που κανουν τα καλωδια)

Για την ωρα σκεφτομαι για 2 δεκτες , 1. dreambox 500 HD που εχω ιδη , και τον δεκτη του ΟΤΕ . ( ο dreambox λεω να συνδεθει στο κινητο κατοπτρο , και του ΟΤΕ σε δευτερο πιατο σταθερο ( που θα ειναι για ΟΤΕ και ΗOTBIRD μαζι)

Εχω προβλεψει 2 καλοδια UTP CAT6 σε καθε δωματιο, ισως στο σαλονι με τους δεκτες , το media player , TV κλπ μαλον να χρειαστει να περασω περισσοτερα τουλαχιστον 4 UTP (ολα τα UTP απο ολα τα δωματια θα καταληγουν στο υπογειο οπου θα συνδεοντε σε pach panel και εκει θα ειναι και το ρουτερ και το switch)

Παντως Μεχρι τωρα εχω αποφασησει για εξοπλησμο τα εξεις:

Για πιατο: MABO 1.85m

Για actuator: HEAVY D 24

και για positioner: V-Box 2

Μενει να δουμε ακομα

Ποια βαση για το πιατο 1.80

ποσα και πια LNB

καθως και ποσα και ποια καλωδια!

Επεξεργασία:
για να υπολογιζω και το πιατο 1.80 με την βαση θα ειναι περιπου οπως αυτο της φωτογραφιας?

η ακομα μεγαλυτερο? η βαση τριποδο ειναι οκ? η μπορει να μπει και σε τοιχο καλυτερα για να μην τρυπαμε κατω και εχουμε προβλημα με υγρασιες κλπ?

Last edited by a moderator: