Νέο σύστημα 2.0

giorgos8181

New member
24 April 2010
69
Καλησπερα σε ολους τους φιλους, θελω να αγορασω ενα συστημα για βελτιωση του ηχου στην τηλεοραση κατα κυριο λογω για ταινιες.
Στην αρχη προσανατολιζομουν στην αγορα ενος ετοιμου συστηματος 5.1 αλλα διαβαζοντας εδω και μερικες μερες της γνωμες σας ειπα να ξεκινησω σιγα σιγα το στησιμο ενος συστηματος σιγα σιγα.
Τι θα μου προτεινατε λοιπον αρχικα για αγορα ενος ενισχυτη και 2 ηχειων? το badget ειναι συνολικα 400ε
να παω σε αγορα ενισχυτη 5.1 με προοπτικη καποια στιγμη να βαλω και αλλα ηχεια ή η αγορα ενος δικαναλου θα μου εδεινε πιο ποιοτηκα χαρακτηριστικα?
Ο χωρος μου ειναι ενιαιος σαλονοκουζινα γυρω στα 45 τετραγωνικα, αλλα οι εντασεις που θελω να βλεπω ειναι νορμαλ, με ενδιαφερει η ποιοτητα του ηχου παρα η δυναμη της εντασης. Σας ευχαριστω.

Re: Νεο συστημα 2.0

Γιαλοιοτητα ηχου χρεισζεσαι και ποιοτικη πηγη.
Η τηλεοραση δεν ειναι μια απο αυτες.
Για 5.1 εχεις το μειονεκτημα της περιορισμενης συνδεσιμοτητας, του κουφιου ψιλοφαντεζι ηχου και του οτι αν χαλασει η κεντρικη μοναδα το συστημα θα ειναι για πεταμα.

Αν πας σε καθαρα δικαναλο η και πολυκαναλο avr το budget περιοριζει αισθητα.
Για το χωρο χρειαζεσαι ηχεια δαπεδου η καλυτερα ηχεια βασης με subwoofer αλλα το budget ανεβαινει.
Για ψαξε για κατι σχετικο στο budget να μιλησουμε πιο συγκεκριμενα. :)

δε ξερω τι εννοεις ποιοτικη πηγη, εγω φυσκια δεν εννουσα τα τηλεοπτικα καναλια, εχω blu ray player και απο εκει βλεπω τις ταινιες? δηλαδη 400 δεν κανουν για ενα ενισχυτη και 2 ηχεια?
http://www.odes.gr/shop/hi-fi/enisx...-v375-black-5-1-4k-usb-se-12-atokes-timi.html
αυτος ας πουμε ο ενισχυτης τι ηχεια μπορει να οδηγησει με αξιοπρεπεια?
http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia...vliothikis/q-acoustics-2010i-walnut-timi.html
http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia...liothikis/crystal-audio-tx-b1-black-timi.html
http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia...ystal-audio-bpt-20-bla-piano-black--timi.html

μπορεις να μου εξηγησεις ποια η διαφορα μεταξυ ηχειων βασης και δαπεδου?

Last edited:

Ο χωρος σου ειναι αρκετα μεγαλος και τα ηχεια που αναφερεις ειναι πολυ μικρα για να γεμισουν αυτο τον χωρο.Θα μπορουσαν να το κανουν αν ειχες και ενα καλο subwoofer.Η αλλη λυση (για μενα η καλυτερη) ειναι να παρεις ενα ζευγαρι ηχεια δαπεδου ικανα να γεμισουν τον χωρο σου.

Ο χωρος σου ειναι αρκετα μεγαλος και τα ηχεια που αναφερεις ειναι πολυ μικρα για να γεμισουν αυτο τον χωρο.Θα μπορουσαν να το κανουν αν ειχες και ενα καλο subwoofer.Η αλλη λυση (για μενα η καλυτερη) ειναι να παρεις ενα ζευγαρι ηχεια δαπεδου ικανα να γεμισουν τον χωρο σου.
μπορεις να μου δωσεις ενα παραδειγμα με λινκ? απ οτι καταλαβα τα δαπεδου γεμιζουν τον χωρο ενω τα βασης εχουν πιο πολλα μπασα κ εστι δεν χρειαζεσε sub? οποτε αν ειναι να το στηνω σιγα σιγα, προτεινεις δαπεδου και μετα ενα sub?
αυτα πως σου φαινονται σε συνδιασμο με τον παραπανω ενισχυτη? http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia-hi-fi/ixeia-dapedou/yamaha-ns-f140-black-4-timi.html

Last edited:

Τα ηχεια δαπεδου εχουν συνηθως μεγαλυτερες καμπινες και τα γουφερ τους ειναι και αυτα μεγαλυτερα,με αποτελεσμα να βγαζουν πιο πολλες χαμηλες συχνοτητες (μπασα).Οταν λεω να γεμιζει τον χωρο σου εννοω να παραγουν αρκετα μπασα (να κουνουν αρκετο αερα μεσα στον χωρο).Αυτοι που πουλανε ηχεια και ειναι σχετικοι με τον ηχο θα σου πουν για ποσα τ.μ. ειναι το καθε ηχειο.

Τα δαπέδου, αν ο ενισχυτής σου δεν έχει ξεχωριστό σημείο cross για κάθε κανάλι, έχουν νόημα μόνο σε direct καταστάσεις. Δωρεάν tip: ο 375 δεν έχει.

Χρειάζεσαι ξεσκόνισμα στα manual του κάθε ενισχυτή. Δωρεάν tip #2: κοίτα σε Denon που έχουν τέτοιες ρυθμίσεις. Για την κατηγορία που μιλάμε εννοείται. Αλλιώς σε σοβαρά μηχανάκια κάτι χαζά small/large δεν έχουν νόημα.

Τα δαπέδου, αν ο ενισχυτής σου δεν έχει ξεχωριστό σημείο cross για κάθε κανάλι, έχουν νόημα μόνο σε direct καταστάσεις. Δωρεάν tip: ο 375 δεν έχει.

Χρειάζεσαι ξεσκόνισμα στα manual του κάθε ενισχυτή. Δωρεάν tip #2: κοίτα σε Denon που έχουν τέτοιες ρυθμίσεις. Για την κατηγορία που μιλάμε εννοείται. Αλλιώς σε σοβαρά μηχανάκια κάτι χαζά small/large δεν έχουν νόημα.

σ'ευχαριστω pleo, επειδη ειμαι λιγο ασχετος.. τι ειναι direct κατασταση? λες δηλαδη καλυτερα να παρω bookshelf και αργοτερα να προσθεσω κ ενα sub?

Το sub θα το χρειαστείς έτσι κι αλλιώς αφού θες να κάνεις 5.1 σύστημα στην πορεία.

σ'ευχαριστω pleo, επειδη ειμαι λιγο ασχετος.. τι ειναι direct κατασταση? λες δηλαδη καλυτερα να παρω bookshelf και αργοτερα να προσθεσω κ ενα sub?

Άμα ο ενισχυτής που θα διαλέξεις δεν έχει ξεχωριστό ορισμό σημείου αποκοπής χαμηλών (που πάνε στο sub) για κάθε ομάδα ηχείων, θα υποχρεωθείς να κόψεις τα δαπέδου αρκετά ψηλά, για την ακρίβεια στο ίδιο σημείο με τα υπόλοιπα. Για να μπορέσεις να ακούσεις τα δαπέδου όπως πρέπει θα τα ακούς μόνο σε stereo.

Εκτός αυτού, οι εισαγωγικοί ενισχυτές AV ό,τι και να κάνουν, σωστά στέρεο δεν παίζουν, εκτός του ότι δεν μπορούν να οδηγήσουν σωστά ηχεία δαπέδου (εκτός αν είναι τίποτε ευκολάκια). Από τα τρέχοντα μοντέλα της εισαγωγικής κατηγορίας, ούτε η pioneer, ούτε η Yamaha προσφέρει τέτοια ρύθμιση (στα πιο ακριβά την έχουν). Συνεπώς, κοίτα για Denon.

Άλλο σωστή οδήγηση, άλλο ένταση. Το να έχει ευαισθησία δεν σημαίνει ότι θα "γεμίσει" παντού. Τον μπούσουλα τον ξέρετε. AV του διακοσοτρακοσάρικου με κανονικά* δαπέδου είναι no-go.

*6,5άρι γούφερ ας πούμε.