Νεοι JVC: HD550 - HD950

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,631
Μιας και επέστρεψε ο Τάκης από τις διακοπές του η ανάγκη για ανανέωση της κατηγορίας είναι επιτακτική (άλλως ο πέλεκυς της τιμωρίας θα είναι βαρύς) :p

Κάποιο πουλάκι (πολλών μεγατόνων :p) κάτι ψέλισε προχθές για νέους JVC και μου έβαλε ψύλλους στα αυτιά (απλώς δλδ επέσπευσε το αναπόφευκτο :p).

Λέει λοιπόν ότι η JVC ετοίμασε τους αντικαταστάτες των 350 και 750 και τους ονόμασε 550 και 950 αντίστοιχα.

Από τα λίγα που κυκλοφορούν στο δίκτυο και από τα ελάχιστα από αυτά που πρόλαβα να κοιτάξω με μια ματιά, μένω με την εντύπωση ότι μιλάμε για τα ίδια μηχανήματα (όχι αλλαγή σε τσιπς, οπτικά κλπ) με αλλαγές τύπου υψηλότερη φωτεινότητα (απ’ όπου, σε συνδυασμό με την, μηχανική πάντα ;;;, ίριδα, υποψιάζομαι ότι προκύπτουν και τα υψηλότερα νούμερα στο contrast που δίνει η JVC) και frame interpolation.

Ας με διορθώσουν οι συνήθεις ύποπτοι που θα διαβάσουν αναλυτικά ότι πληροφορία υπάρχει (εγώ πάντως έκανα κάθε προσπάθεια να με πείσω να μην αναβαθμίσω) :p

Μερικά links:

http://cine4home.de/
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1168640
http://www.avforums.com/forums/projectors/1052643-jvc-hd550-hd950-cedia.html

Αφου ξερεις οτι θα τον τεσταρουμε οταν με το καλο τον παραλαβεις! :p

Θελει διαβασμα και ακομα ειμαι σε mood διακοπων! :p

Χμμμμμ πολύ γρήγορα (ακόμη Αύγουστο έχουμε! - μόλις χθές βράδυ γύρισα από διακοπές) και προβλέπω "καυτό" χειμώνα για φέτος!!!
Τα σέβη μου στην παρέα :grinning-smiley-043
Άντε καλορίζικος και από εμένα ... -bye-

Φιλικά
Γιώργος.

Κοιταξτε να σοβαρευτείτε λέμε!

Από εμένα μην περιμενετε φέτος!

''Ξύπνησαν οι σκλάβοι ΑντωΤάκη'' tm :p

(ουφ, πρεπει να με έπεισα :p)

Κατα τα λοιπά (σκάφη, τσ/ζιπούρες, καπετάνιους / συντονιστές κατηγορίας κλπ) κανονίστε σύναξη. :)

Βρε σύ αυτό με τους "καπετάνιους" ακόμη δεν το έχω πιάσει, αλλά που θα μου πάει, όσο ζώ ελπίζω! :BDGBGDB55:
Όσο για σύναξη προτείνω άμεσα! Παίζουν και κάτι κουτσομουράκια - μπαρμπουνάκια, μούρλια αυτόν τον καιρό.
Πότε???

Φιλικά
Γιώργος.

Βρε σύ αυτό με τους "καπετάνιους" ακόμη δεν το έχω πιάσει, αλλά που θα μου πάει, όσο ζώ ελπίζω! :BDGBGDB55:
Όσο για σύναξη προτείνω άμεσα! Παίζουν και κάτι κουτσομουράκια - μπαρμπουνάκια, μούρλια αυτόν τον καιρό.
Πότε???

Φιλικά
Γιώργος.
Μιας και το βλέπω το θέμα να πηγαινει άπατο μέχρι η αυτού μεγαλειότητα ο Τάκης ο 1ος να κάνει τον κόπο βγει απο Mood Διακοπών, τσίμπα κάτι George να χορτάσεις :p

Edit
Τωρα θα με κράξει ο Τάκης ότι βρωμισα την κατηγορία ψαρίλα :p (οπότε αλλάζω στο προηγούμενο Avatar)

Attachments

• 6580_1223583470838_1266516522_637063_350925_n.jpg
    6580_1223583470838_1266516522_637063_350925_n.jpg
    45.8 KB · Views: 41
Last edited:
Στα 9.000 euro θα μας κάνει έκπληξη με τον HD-990...

Λίγες πληροφορίες προς το παρόν με έμφαση στο contrast και τη φωτεινότητα.

70000:1 on off
900 lumens
ISF
THX
Frame insertion
3 years warranty

Ελπίζω να ξεσκουριάσουμε λιγάκι από Σεπτέμβρη γιατί έχουμε αραχνιάσει...:o

Σύριε τι λες?

Θα μπούμε στην πρίζα πάλι?:grinning-smiley-043

Εγώ πάντως λέω να μείνω μέχρι τέλος του χρόνου...

Έτσι για αλλαγή να προσπαθήσω να πλησιάσω τον χρόνο...:flipout:

Για τον 990 κάτι πήρε το μάτι μου κάπου αλλά μετά το έχασα και εβρισκα μόνο πληροφορίες για τον 950.

Άπαξ και δεν υπάρχει ουσιαστική αλλαγή (βλ. τσιπ + οπτικά), όπως διαφαίνεται (με εξαίρεση τον ''αγνωστο'' 990 ίσως), δεν θα τους κάνω τη χάρη φέτος.

Αλλά και πάλι 10 χιλιάρικα για προβολέα (αν υπάρξει 990 και έχει πχ νέο πάνελ και εάν κάνει τόσο) δεν δίνω. Καταντάει τρέλα το πράγμα πλέον. Άλλο να δίνεις +2 χιλιάρικα για να πας από τον 350 στον 750 (και πάλι αναλογικά εάν το δεις δεν αξίζει - απλώς το ποσό δεν είναι απαγορευτικό για να πας στην κορυφή) και άλλο +7 χιλιάρικα για κάτι που σε 1 χρόνο θα είναι ξεπερασμένο.

Μη χάνουμε και τελείως την αίσθηση του μέτρου (Look Who's Talking tm :p)

Ρε παιδια εγω ακομα περιμενω τον HD350 (εχει εδω και 80μερες τωρα!!) Ηδη πληρωσα 2 δοσεις για κατι που δεν εχω!! μηπως να τον ακυρωσω και να παω για τον HD550? ξερετε ποσο περιπου θα κοστιζει και ποτε θα κυκλοφορησει? κανα λινκ?

Πλήρωσες και δόσεις για κάτι που δεν έχεις;;;;

Τεσπα, αν μπορείς να περιμένεις κανα 2μηνο ακόμα, περίμενε. Ίδια τιμή θα έχει ο 550 με τον 350 προφανώς.

Αλλά από την άλλη δεν νομίζω να έχει και καμία σημαντική διαφορά στην ποιότητα.

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν καίγεσαι, ναι περίμενε (και προφανώς πήγαινε να τον προμηθευτείς από αλλού και όχι από κάποιον που σε παίρνει δόσεις χωρίς να σου έχει παραδώσει το προιον).

Αν και προσωπικα ειμαι αλαργα απο FI
θα συμφωνησω με τον κυριο Δημητρη

Ξερουμε ποιες τελικα θα ειναι οι διαφορες του HD350 απο τον καινουργιο HD550? θα εχει ο 550 color managment system?

- HD350/RS10 : 3 990
- HD 550/RS ??? : 4 999

ο HD350 εχει 3900ε τιμη καταλογου αλλα τον βρισκεις 3400ε...
το ιδιο και ο ΗD750 που εχει 5500ε και τελικα τον περνεις 5000ε...
οποτε λογικα ο HD 550 θα ειναι κοντα στα 4500ε σωστα???

Ο 550 δεν φαινεται να εχει CMS.

Ειπαμε πως λογικα φαινεται οτι δεν θα εχουν σοβαρες διαφορες από τα υφισταμενα μοντελα.

Οπως συμβαινει συνηθως, τα παλια μοντελα απλως θα καταργηθουν και τα νεα θα εχουν ίδια ή χαμηλότερη τιμή από τα αντίστοιχα παλια.

Οπως συμβαινει συνηθως, τα παλια μοντελα απλως θα καταργηθουν και τα νεα θα εχουν ίδια ή χαμηλότερη τιμή από τα αντίστοιχα παλια.

Τωρα αυτο γιατι το ανεφερες για να με βαλεις σε πριζες και να περιμενω αλλους 2 μηνες για παραλαβη....:slapface:

Παντως νομιζω οτι θα ειναι σε αυτες τις τιμες που αναφερα πιο πανω δλδ. 4500ε για τον 550, και δεν ενδιαφερομαι να δωσω αλλο 1 χιλιαρικο για την αποκτηση του 550 ο οποιος δεν θα εχει και CMS.....ετσι για να με πεισω-bye-

Θα τους δούμε λέτε πρώτοι δίπλα δίπλα ?

Εσυ θα μας πεις... ;)

attachment.php