Νέος A/V Receiver με υποστήριξη 3D

soulkeeper

AVClub Addicted Member
5 October 2006
1,992
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Σκεφτομαι τις τελευταιες μερες μια αναβαθμιση απο τον onkyo 807...
με ενδιαφερει κυριως να εχει
Α) pre outs τουλαχιστον για τα front,
Β) 3d,4k upscalling και να δεχεται 4k,
Γ) αξιολογη ισοσταθμιση,
Δ) passthrough λειτουργια(να ειναι standby κ να παιρνω εικονα -ηχο στην tv απο τις διαφορες πηγες που θα ειναι πανω του),
Ε) δυνατοτητα να απενεργοποιησεις το video processor /scaller ωστε να μην επεμβαινει καθολου στο σημα (ton 807 τον εχω ετσι ..ενεργοποιειται με ενα συνδυασμο κουμπιων)

εχω active sub,τα front οδηγουνται απο τελικο,συστημα 7.1 (ειτε height ειτε wide)...
απο δυναμη με τον 807 ειμαι πολυ καλα...στο δωματιο που ημουν πριν τον ειχα στα -22db,τωρα στο σαλονι ειμαι στα -17db..

1) απο τα λιγα που εχω προλαβει να διαβασω και αναλογως πόσο θα δωσω τον 807, ξεχωριζω

α) onkyo 828 (audyssey multiEQ)

β) denon x3000 (audyssey multieq XT) edit : δυστυχως τον ξεχναω γιατι δεν εχει preouts οπότε πρεπει να δω τον x4000 (multieq xt32)

γ) pioneer sc2023 (MCAAC advanced)

2) για τα wide "περιοριζομαι" μονο σε audyssey dsx? (edit : οχιτελικα ..βλεπω οτι υπαρχει κ η επιλογη του dts neo x που εχει ο pioneer)

σε yamaha ποιος ειναι "αντιστοιχος"?

γνωμες για audyssey multieq xt32 vs mcaac advanced?

ο χ4000 παντως ομολογω οτι μου εχει κανει το κλικ...

αναμενω τις αποψεις σας..

Ευχαριστω!

Re: Νεος A/V με υποστηριξη 3d..

Προτιμω macc απο audyssey.
O x4000 και εμενα μου ειχε κανει κλικ γιατι ειναι εξοπλισμενος σαν αστακος στα θεματα του video και των ευκολιων.

Τελικα προτιμησα (και δεν το μετάνιωσα) τον yamaha 2020, τωρα εχει βγει και ο 2023 που ειναι σχεδον ιδιος με εξαιρεση τα dac.
Θεωρω οτι κατασκευαστικα και ηχητικα οι yamaha ειναι καλυτεροι ,αλλα με ελαφρως λιγοτερα πλιπλικια σε σχεση με τον denon.
Pioneer ηθελα να αγορασω (στο εξωτερικο μεχρι προσφατα ο lx56 ηταν κατω απο χιλιαρικο) αλλα η μικρη του εγγυηση και τα θεματακια που βγαζουν κατα καιρους με απωθησαν.

Με αυτους που κοιταζεις , δες και τον yamaha 1030.

Τελος ο Νακας αναγνωριζει εγγυηση απο Ευρωπαικες αγορες, ολοι οι αλλοι οχι (τουλαχιστον αν αγορασεις pioneer απο Γερμανια θα εχεις 2 χρονια εγγυηση)

ΥΓ.Βλεπω ποσο εχει ο x4000 στην Γερμανια.Επεσε παρα πολυ.Αυτον θα διαλεγα μαλλον (λογω κοστους σε συνδιασμο με την αποδοση και τον εξοπλισμο του)

Απάντηση: Νεος A/V με υποστηριξη 3d..

Για τους pioneer ξερω οτι passthrough κανουν μονο 1080p 23.976, κι οτι αλλο να δωσεις παρολο που εχεις οff το video conversion, δεν ειναι passthrough.
Επισης, για το οταν ειναι σε standby, δεν περναει τιποτα, ουτε ηχος ουτε εικονα.

Re: Νεος A/V με υποστηριξη 3d..

Ευχαριστω παιδια!
μονο κ μονο για αυτο που αναφερει ο @Browser ,μαλλον αποκλειω τον pioneer...

με βλεπω για x4000 κ αναζητηση καλυτερης τιμης ,αφου σιγουρεψω οτι κανει τα (Δ) και (Ε)...

Απάντηση: Re: Νεος A/V με υποστηριξη 3d..

Καλημέρα κι από 'μενα. Ο δικος μου pioneer vsx-921 παντως εχει passthrough . Του εχω συνδεσει media Player , blu-ray , ps3 και με τον ενισχυτή κλειστο, εχω και εικονα και ηχο στην tv. Yποθετω ότι τα νεοτερα και καλυτερα μοντελα θα εχουν και αυτά standby passthrough .

Ελπιζω να βοηθησα.